Ved havet

Ved havet

En øm og smertefuld fortælling om at forlade et liv og begynde på et andet, og om hvordan et menneskes historie altid er vævet ubønhørligt sammen med den tid, det lever i.

En roman om kærlighed, svigt og livet i eksil af nobelprisvinder Abdulrazak Gurnah

En sen aften i november ankommer 65-årige Saleh Omar til London fra Zanzibar. Han har nogle få personlige ejendele med sig, blandt andet et lille mahogniskrin med røgelse.

Engang havde han en møbelbutik, et hus og en familie, men nu er han asylansøger fra paradis og har kun sin tavshed som beskyttelse.

Latif Mahmud lever et stille liv, alene i sin lejlighed i London. For længe siden forlod også han Zanzibar.

Da Saleh og Latif mødes i en engelsk kystby, udfolder en gammel historie sig – en historie om kærlighed og svigt, og om mennesker som forsøger at finde fodfæste i en urolig tid.

Ved havet er oversat til dansk af Siri Ranva Hjelm Jacobsen.

Udgivelsesdato: 11. oktober 2023

Abdulrazak Gurnah
Forfatter

Abdulrazak Gurnah

Tanzaniansk forfatter og modtager af Nobelprisen i litteratur. Gurnah er kendt for sin sanselige prosa, der skildrer menneskeskæbner i relation til det omgivende samfund og historien.
Læs mere om Abdulrazak Gurnah

Anmeldelser

Berlingske

"En nådesløs familiefejde af episke dimensioner. Men også et knivskarpt portræt af to menneskeskæbner ... Overbevisende verdenslitteratur af fineste karat på indholdssiden og verdensklasse i sin medrivende og mageløse form. Intet mindre."
- Jacob Ørsted

Kristeligt Dagblad

"Lavmælt og smertende skrift om flugt, afsavn og ensomhed ... En smuk, klog og vemodig roman om mennesker i eksil ... Gurnah skriver, sagt med færre ord, virkelig klogt og klart om kolonihistorien og om livet som flygtning, som evig fremmed. Og om den jord, vores rødder griber i. Hvis de overhovedet får fat."
- Jeppe Krogsgaard Christensen

Information

"Den tanzaniske nobelprismodtager Abdulrazak Gurnah skriver snoet, frodigt og komplekst... Hvad der kan virke som en overflødig digression i ét afsnit af historien, kan give en overrumplende mening i et senere. Og hvad der er sandheden for ét menneske, kan være en bedragerisk løgn for et andet."
- Thomas Thurah

bekkalouisebooks

"Abdulrazak Gurnahs bog, Ved havet, er i mine øjne et must read. Jeg er helt blæst bagover af historien, de følelser, den vækker, og den sorg, jeg føler for den 65-årige Saleh ... En håbefuld følelse af at vi kan overleve verdens uretfærdigheder. Kæmpe stor anbefaling herfra."
- Louise Nielsen


Køb 'Ved havet' hos din foretrukne boghandler

Bog

318 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: 11. oktober 2023

Oversætter: Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Omslag: Simon Lilholt

Format: Indbundet m. smuds

ISBN: 978-87-434-0275-6

Lydbog

Udg. dato: 11. oktober 2023

Oversætter: Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Indlæst af: Henrik Hartvig Jørgensen

Omslag: Simon Lilholt

Format: Download

ISBN: 9788743402770

E-Bog

318 sider

Udg. dato: 11. oktober 2023

Oversætter: Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Omslag: Simon Lilholt

Format: ePub

ISBN: 9788743402763

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu