Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu
Kristina Stoltz

Kristina Stoltz

Siden sin debut har Kristina Stoltz fornyet sig fra bog til bog og er en af sin generations mest kritikerroste forfattere.

"Kristina Stoltz er en af vores allermest interessante og alsidigt talentfulde forfattere." - Jyllands-Posten

Kristina Stoltz (f. 1975, Frederiksberg) har udgivet både digte, noveller, børnebøger og romaner og modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab. Hun bevæger sig frit mellem genrer, og karakteristisk for forfatterskabet er, at hun med hver udgivelse går ad nye litterære veje. Et fællestræk for Kristina Stoltz’ værker er dog en særlig sprogtone og en åbenhed for verden og sprogets muligheder.

Hun har studeret litteraturvidenskab og teologi, men færdiggjorde aldrig studierne. Hun debuterede i 2000 med digtsamlingen Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse, og i 2006 fulgte romanen Turisthotellet.

I 2011 udkom hendes anden roman, Æsel, om hvilken Politiken skrev: "Kristina Stoltz har begået et overbevisende og velgørende ambitiøst værk, der formår både at tilfredsstille litterære, sproglige og psykologiske krav og troværdigt beskrive et eksotisk og svært emne ... Kristina Stoltz er en forfatter, vi skal regne med.”

Siden har hun udgivet flere romaner, senest skilsmisseromanen Som om, der blev nomineret til DR Romanprisen, og romanportrættet af den franske kunstner Claude Cahun. I en 6-stjernet anmeldelse skrev Berlingske om Cahun: "Kristina Stoltz’ formfuldendte biografiske roman om en af de første »offentlige« gender queers, franske Claude Cahun, er et mesterværk, der i et pletskud skriver sig ind i vores kontrolfreakede samtid. Den er meget andet og mere end et feltstudie i flydende køn og seksualitet." Romanen blev nomineret til Montanas litteraturpris. Derudover har hun modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat i 2019.

Den 17. september 2020 udkommer hendes nye roman Paradis først.

Læs mere om forfatteren her.


Udgivelser fra Gutkind

Paradis først

Med romanen Paradis først skildrer Kristina Stoltz et stormfuldt kærlighedsforhold mellem en dansk kvinde og en amerikansk mand. Det er en fortælling om kærlighed og erindring. Men også en fortælling om det racistiske, voldelige og politisk forarmede USA.

I romanen vender hovedkarakteren Kristina tilbage til USA for at gense sin ungdomskæreste, som hun ikke har set i næsten tyve år. Besøget, der ikke varer mere end en lille uge, bringer et hav af minder op om det forhold hun havde til Marlon i 1990’erne, de år de tilbragte sammen i København og i Californien, de begivenheder der fandt sted imellem dem, men også i verden på det tidspunkt.

Læs mere om romanen her

Paradis først
Paradis først

Downloads

Paradis først_Kristina Stoltz_Gutkind Forlag
Paradis først_Kristina Stoltz_Gutkind Forlag
Kristina Stoltz_Foto @ Robin Skjoldborg
Kristina Stoltz_Foto @ Robin Skjoldborg
Kristina Stoltz_Foto @ Stine Heilmann
Kristina Stoltz_Foto @ Stine Heilmann
Kristina Stoltz_Foto @ Stine Heilmann
Kristina Stoltz_Foto @ Stine Heilmann

Booking

Foredrag med Kristina Stoltz

Paradis først er en roman om erindring og kærlighed. I mit foredrag vil jeg fortælle om, hvordan jeg har skrevet romanen, selve handlingen og tankerne, der ligger bag.

Et vigtigt tema i romanen er erindring, og hvordan erindring fungerer. Undervejs i min skriveproces er det blevet tydeligt for mig, at erindring og minder ikke er det samme, hvilket jeg blandt andet vil fortælle om i mit foredrag.

Udover Paradis først taler jeg også meget gerne om mine tidligere romaner, research og arbejdsproces, og om hvordan mine bøger både adskiller sig og står i forlængelse af hinanden.

Når jeg underviser i kreativ skrivning, inddrager jeg ofte korte meditations- og sanseøvelser som en indledning til at komme i gang med at skrive. I mine næste workshops vil vi desuden arbejde med de skrivendes egne erindringer, som en del af skriveforløbet.

Læs mere på www.kristinastoltz.dk og kontakt forfatteren her:

Foredrag med Kristina Stoltz
Foredrag med Kristina Stoltz