Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu
Kristina Stoltz

Kristina Stoltz

Siden sin debut har Kristina Stoltz fornyet sig fra bog til bog og er en af sin generations mest kritikerroste forfattere.

"Kristina Stoltz er en af vores allermest interessante og alsidigt talentfulde forfattere." - Jyllands-Posten

Kristina Stoltz (f. 1975, Frederiksberg) har udgivet både digte, noveller, børnebøger, romaner og musiktekster. Hun bevæger sig frit mellem genrer, og karakteristisk for forfatterskabet er, at hun med hver udgivelse går ad nye litterære veje. Et fællestræk for Kristina Stoltz’ værker er dog en særlig sprogtone og en åbenhed for verden og sprogets muligheder.

Hun har studeret litteraturvidenskab og teologi, men færdiggjorde aldrig studierne. Hun debuterede i 2000 med digtsamlingen Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse, og i 2006 fulgte romanen Turisthotellet.

I 2011 udkom hendes anden roman, Æsel, om hvilken Politiken skrev: "Kristina Stoltz har begået et overbevisende og velgørende ambitiøst værk, der formår både at tilfredsstille litterære, sproglige og psykologiske krav og troværdigt beskrive et eksotisk og svært emne ... Kristina Stoltz er en forfatter, vi skal regne med.”

Siden har hun udgivet flere romaner, senest skilsmisseromanen Som om og romanportrættet af den franske kunstner Claude Cahun. I en 6-stjernet anmeldelse skrev Berlingske om Cahun: "Kristina Stoltz’ formfuldendte biografiske roman om en af de første »offentlige« gender queers, franske Claude Cahun, er et mesterværk, der i et pletskud skriver sig ind i vores kontrolfreakede samtid. Den er meget andet og mere end et feltstudie i flydende køn og seksualitet."

Den 17. september 2020 udkommer hendes nye roman Paradis først.

Læs mere om forfatteren her.


Downloads

Kristina Stolt_Foto @ Robin Skjoldborg
Kristina Stolt_Foto @ Robin Skjoldborg
Kristina Stoltz_Foto @ Stine Heilmann
Kristina Stoltz_Foto @ Stine Heilmann
Kristina Stoltz_Foto @ Stine Heilmann
Kristina Stoltz_Foto @ Stine Heilmann