Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu
Paradis først

Paradis først

En fortælling om kærlighed og erindring, en tour de force gennem et menneskes bevidsthed.

Hvordan erindrer vi kærligheden, når den er forbi?

Med romanen Paradis først skildrer Kristina Stoltz et stormfuldt kærlighedsforhold mellem en dansk kvinde og en amerikansk mand. Det er en fortælling om kærlighed og erindring. Men også en fortælling om det racistiske, voldelige og politisk forarmede USA.

I romanen vender hovedkarakteren Kristina tilbage til USA for at gense sin ungdomskæreste, som hun ikke har set i næsten tyve år. Besøget, der ikke varer mere end en lille uge, bringer et hav af minder op om det forhold hun havde til Marlon i 1990’erne, de år de tilbragte sammen i København og i Californien, de begivenheder der fandt sted imellem dem, men også i verden på det tidspunkt.

I Paradis først undersøger Kristina Stoltz, hvordan erindring fungerer. Er det vi husker sandt i forhold til, hvad der virkelig skete eller forrykker minderne sig hele tiden, så de kommer til at spejle den nutid, vi befinder os i? Og hvordan ændrer kærligheden sig i takt med erindringen – den der var engang og den der er nu?


Kristina Stoltz

Kristina Stoltz (f. 1975, Frederiksberg) har udgivet både digte, noveller, børnebøger og romaner. Hun bevæger sig frit mellem genrer, og karakteristisk for forfatterskabet er, at hun med hver udgivelse går ad nye litterære veje. Et fællestræk for værkerne er dog en særlig sprogtone og en åbenhed for verden og sprogets muligheder.

Kristina Stoltz har modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab, og i 2019 modtog hun det treårige arbejdslegat. Senest har hun skrevet skilsmisseromanen Som om (2016), der blev nomineret til DR Romanprisen, og romanportrættet Cahun af den franske kunstner Claude Cahun, der blev nomineret til Montanas litteraturpris.

Læs mere om forfatteren her

Kristina Stoltz
Kristina Stoltz

Køb Paradis først hos din lokale boghandler

Bog

170 sider

Vejl. udsalgspris: 199,95 kr.

Udg. dato: September 17, 2020

Omslag: LA Graphic Design

Format: Softcover med flapper

ISBN: 987-87-434-0051-6

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: September 17, 2020

Indlæst af: Kristina Stoltz

Format: Download

E-Bog

170 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: September 17, 2020

Format: ePub