Niklas Natt och Dag

Niklas Natt och Dag

Prisbelønnet svensk forfatter og journalist. Han har modtaget flere priser, blandt andet Stockholms hæderspris for litteratur og hans bøger er solgt til udgivelse i over 30 lande.

"Niklas Natt och Dag er en på alle måder bemærkelsesværdig forfatter."
- Berlingske

Niklas Natt och Dag (f. 1979, Stockholm) er journalist og debuterede som forfatter i 2017 med den historiske spændingsroman 1793 (da. 2019). Bogen er første bind i hans succesfulde Bellman-trilogi og har indbragt ham flere priser, blandt andet debutantprisen fra Det Svenske Krimiakademi.

Niklas Natt och Dag tilhører Sveriges ældste adelsfamilie, der har eget våbenskjold og kan spores tilbage til 1280 – deraf hans usædvanlige efternavn og ikke mindst særlige forhold til svensk historie. Med bøgerne tegner Natt och Dag et velskrevet og atmosfærefyldt tidsbillede af Stockholm, inspireret af den svenske nationaldigter Carl Michaël Bellmans skildringer af 1700-tallet.

"Man imponeres over den research, der gang på gang sætter scenen … Det er djævelsk godt", skrev Berlingske om første bind i en 6-stjernet anmeldelse. Jyllands-Posten fulgte trop og skrev: "Som historisk roman er den med sine præcise detaljer voldsomt suggestiv. Som fortælling er den tilsvarende voldsomt fascinerende".

I foråret 2020 modtog Niklas Natt och Dag Stockholms hæderspris for litteratur, og hans bøger er solgt til udgivelse i over 30 lande. Når han ikke skriver eller læser, holder han af at spille guitar, mandolin, violin eller den japanske bambusfløjte, shakuhachi. Han bor i Stockholm med sin kone og to børn.

Interview med Niklas Natt och Dag

Forfatteren bag djævelsk underholdende fortælling om 1700-tallets Stockholm

Niklas Natt och Dag modtog priser og stjerneregn for sin debut 1793.

Her fortæller han om andet bind i noir-trilogien, 1794, om sit særlige efternavn, og om hvad litteraturen betyder for ham.

Forfatteren bag djævelsk underholdende fortælling om 1700-tallets Stockholm

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu