Katrine Muff
Mig & min bogreol med

Katrine Muff

June 25, 2021

"Jeg elsker anderledes formater."

I Mig & min bogreol fortæller forfattere, oversættere og andre litteraturelskere om deres bogreol og de værker, som står på hylderne. Her fortæller komponist Katrine Muff, hvad hun selv læser.

Hvilken fantastisk bog har du senest læst?

Det er ikke for at lefle, men Tine Høegs Tour de chambre berørte mig meget. Jeg slugte den på en dag, og det er altså ikke bare sådan lige at få tid til at læse med to små børn. Jeg var lidt fraværende den dag. Til gengæld begyndte jeg at tude og havde lyst til at begynde forfra med det samme.

Hvilken bog ligger på dit natbord lige nu?

Højskolesangbogen. Jeg er ved at læse mig igennem den 19. udgave. Jeg er højskolelærer, og jeg føler, det er min opgave, at eleverne også lærer andre sange end de store kendte klassikere. Det kan virkelig anbefales at læse den som en digtsamling.

Billede af hovedpersonen

Hvad er den næste bog, du skal læse? Hvorfor netop den?

Jeg skal læse en digtsamling, som er udgivet på forlaget Ekbátana som et sæt spillekort. Jeg elsker anderledes formater, og i den digtsamling er både nye og etablerede forfattere. Og så er grafikken vanvittig smuk. Det er en meget helstøbt sanselig oplevelse.

Hvornår læser du?

Når jeg putter mine børn. Det er lige for tiden det eneste tidspunkt, hvor der er ro. Og så er jeg virkelig glad for, at lydbøger findes. Så går jeg med en bog i ørerne, mens jeg folder vasketøj, eller når jeg kører fra A til B.

Har du en yndlingsforfatter?

Udover Stine Pilgaard, som jeg jo er så heldig at samarbejde med, så elsker jeg Lars Emil Foder. Han skriver alt fra fabler til vejrudsigter og sangtekster med filosofiske twists, dybde og humor, der gør det let at fordøje. Jeg holder meget af, når tekster, man læser, ikke forventer noget af en. At der ikke ligger et skjult krav om, at man er særligt klog eller har tid til fordybelse den pågældende dag. Man kan læse teksten i overfladen eller i dybden og begge dele giver stof til eftertanke. Det synes jeg både Lars Emil Foder og Stine Pilgaard mestrer.

Katrine Muff har sat musik til sangene fra Stine Pilgaards roman Meter i sekundet. Læs mere om albummet De korte sætningers land

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu