Alberte og friheden

Alberte og friheden

Andet bind (1931) i Cora Sandels Alberte-trilogi.

Stor nordisk klassiker - inspireret af forfatterens eget liv som kvinde og kunstner

Det er lykkedes Alberte at komme væk fra Nordnorge og flytte til Paris.

Hun lever af en lille arv, af at stå model for malere og af at sælge rejsebreve til norske aviser. Og så skriver hun lidt for sig selv – på små papirlapper, som havner i en kuffert under sengen.

Meget har ændret sig, men Alberte er stadig usikker på, hvordan hun skal folde sig ud som menneske.

Alberte-trilogien er en udviklings- og kunstnertrilogi om den rastløse og atypiske romanheltinde Alberte. Trilogien udspiller sig i tiden før og efter Første Verdenskrig og står i dag som et hovedværk i norsk litteratur.

Oversat fra norsk af Andrea Fehlauer.

Udgivelsesdato: 13. september 2023

Cora Sandel
Forfatter

Cora Sandel

En af Norges største forfattere kendt for Alberte-trilogien, som er inspireret af Cora Sandels eget liv som kvinde og kunstner.
Læs mere om Cora Sandel

Anmeldelser

Information

"Cora Sandels storslåede klassiker om en kvindes vej til at blive kunstner ... bør læses mange år fremover ... Oversætter Andrea Fehlauers løsninger i den næsten 100 år gamle tekst forekommer mig at være velvalgte og ofte meget elegante. Sandels sprog må have været en drøm at oversætte ... At læse disse romaner er som at gå igennem et galleri og se på malerierne, norsk naturalisme her, franskinspireret impressionisme der. Alle farverne, de valgte udsnit. Alene for beskrivelserne skal man læse Cora Sandel. For tidsbilledet, sproget, miljøskildringerne. Og selvfølgelig for det uforglemmelige portræt af Alberte"
- Kristin Vego

Weekendavisen

"Strålende udviklings-og frigørelsesfortælling ... udkommet i Andrea Fehlauers flot flydende og tidssvarende sprogdragt... Cora Sandels romaner har ekkoer af Henrik Ibsens Nora - hvad er prisen for selvstændighed og frihed? - og ikke mindst af den jævnaldrende Virginia Woolfs idé om kvindens behov for et eget værelse ... Et hovedværk i den norske litteraturhistorie og et centralt værk i den nordiske."
Klaus Rothstein

Dansk BiblioteksCenter

"Et stærkt psykologisk portræt af en kvinde, der trods tidens normer går egne veje. De nordnorske stuer, natur og parisiske kvarterer er eminent og virkelighedsnært beskrevet."
- Pia Bechmann / lektørudtalelse

Bogvaegten

"Cora Sandel skildrer, hvordan datidens kvinder havde langt færre valg end i dag. Hovedpersonen folder sig langsomt men sikkert ud. Derigennem beriges vi med en mindeværdig læseoplevelse ... Hvor ér det glædeligt at se denne fine dannelses- og udviklingesroman genudgivet."


Køb 'Alberte og friheden' hos din foretrukne boghandler

Bog

302 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: 13. september 2023

Oversætter: Andrea Fehlauer

Omslag: Sofie Winding

Format: Indbundet med smuds

ISBN: 978-87-434-0468-2

Lydbog

Udg. dato: 30. oktober 2023

Oversætter: Andrea Fehlauer

Omslag: Sofie Winding

Format: Download

ISBN: 9788743404705

E-Bog

302 sider

Udg. dato: 30. oktober 2023

Oversætter: Andrea Fehlauer

Omslag: Sofie Winding

Format: ePub

ISBN: 9788743404699

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu