Cora Sandel

Cora Sandel

En af Norges største forfattere kendt for Alberte-trilogien, som er inspireret af Cora Sandels eget liv som kvinde og kunstner.

"Alle bør læse Alberte-bøgerne"
- Helene Uri, forfatter

Cora Sandel, pseudonym for Sara Fabricius (1880-1974), er en af Norges største forfattere.

Hun voksede op i det nordlige Norge, i Tromsø, i en brydningstid mellem tradition og modernitet. Som 24-årig forlod hun Norge og rejste til Paris for at udvikle sig som maler og søge friheden i det sprudlende kunstnermiljø.

Her får hun en søn med den svenske skulptør Anders Jönsson. De lader sig skille, men efter en lang årrække i Frankrig flytter Sara Fabricius til Sverige med sønnen. Her pakker hun lærrederne og penslerne væk og begynder at skrive under pseudonymet Cora Sandel.

Som 46-årig debuterer hun i 1926 med det første bind i Alberte-trilogien, Alberte og Jacob. Siden kommer de andre bind om Alberte med Alberte og friheden i 1931 og Bare Alberte i 1939.

Cora Sandel opnåede stor succes som forfatter i Norge allerede i sin levetid, og forfatterskabet er i dag højt elsket og kanoniseret i hjemlandet.

Med den danske oversættelse af trilogien bliver hun endelig introduceret for et bredere publikum – noget både forfatterskabet og kommende læsere fortjener.

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu