Bogen der ikke ville læses

Bogen der ikke ville læses

Børnebog af den svenske bestsellerforfatter David Sundin, der gør alt, hvad den kan for ikke at blive læst.

"En hyldest til højtlæsning, bøger i fysisk form, ord og fantasi."
- David Sundin

Stop! Fingrene væk! Ikke kigge!

Det her er bogen, som ikke vil læses – og som vil gøre alt for ikke at blive det. Den får vinger og forsøger at flyve væk, forvandler sig til et rat, bytter om på bogstaverne, udelader ord, sætter sågar ild til sig selv – alt sammen for at få den voksne til at lægge den væk.

Bogen der ikke ville læses er en hyldest til det samvær, der opstår mellem børn og voksne ved sengetid. Det er en invitation til fjol og grin, når de i fællesskab skal prøve at få styr på den genstridige bog og alle dens skøre krumspring for ikke at blive læst.

Bogen blev årets bedst sælgende børnebog i Sverige i 2020 og er solgt til udgivelse i 29 lande. Desuden vandt Bogen der ikke ville læses Adlibris-prisen i kategorien Årets børnebog 0–6 år.

Bogen er oversat af Tine Flyvholm, der blandt andet har oversat børnebøger og skønlitteratur fra engelsk og tysk.

Udgivelsesdato: 13. oktober 2021.

David Sundin
Forfatter

David Sundin

Svensk børnebogsforfatter bag den prisbelønnede serie af bøger, der ikke vil læses.
Læs mere om David Sundin

Bogtrailer: 'Bogen der ikke ville læses' af David Sundin

Denne bog vil gøre alt, hvad den kan, for ikke at blive læst! Se traileren til David Sundins børnebog, der begynder med, at bogen bliver til et rat.

Læs & tal sammen-materiale

Her kan du se og downloade læs & tal sammen-materialet til Bogen der ikke ville læses og Bogen der virkelig ikke ville læses af David Sundin.

I hæftet kan du hjælpe bøgerne med at finde på flere gode idéer til, hvordan de undgår at blive læst. Du kan ordne sætninger, folde din egen papirflyver og meget mere.

Læs & tal sammen-materiale

Anmeldelser

Pædagogen.dk

"Svømmer nærmest over af morsomheder, udfordringer og sammenspil mellem bog, voksen og barn ... Bogen der ikke ville læses kan nemt blive yndlingsbogen for mange børn og deres pædagoger."

Folkeskolen.dk

"En virkelig sjov, munter, medrivende og medlevende billedbog ... Den taler til læseren, den taler til tilhøreren, og den er altid på barnets side ... Den skiller sig ud i mængden af kulørte billedbøger."
- Bodil Christensen

Dagbladenes Bureau

"En magisk og finurlig læseoplevelse ... En original og elskværdig bog, som man har lyst til at læse igen og igen ... Ægte bog-magi!
- Michala Kjær Stenstrøm

Litteratursiden

"Læs den for himlens skyld, hvis du kan!"
- Jette Holmgaard Greibe

Bogbanden

"Denne bog er opskriften på grin, forvirring og hygge ... Spækket med flabetheder og sjovt layout ... Til alle jer, der er klar til en sjov og hyggelig historie ... Skynd dig at få et eksemplar!"

Kulturmor

"Jeg måtte flere gange undervejs le højt over forfatterens opfindsomhed ... Jeg er vild med konceptet. ... Der er helt sikkert klassikerpotentiale her!"

My_classroom_dk

"Sjov, anderledes og nytænkende ... Vil bringe lykke hos modtageren. Indrømmet, jeg kunne ikke selv lade være med at grine højt undervejs."

Tines_bogtanker

"Super sjovt og anderledes ... Helt klart en stor anbefaling herfra, hvis man trænger til noget fint og lidt ud over det sædvanlige, til sin børnebogssamling."

Bogoplevelsen

"Skriger på genlæsning, fællesskab, grin, sjove oplevelser og læseglæde ... Min uforbeholdne og evige anbefaling skal lyde. Til børn, barnlige sjæle, bogelskere og deres voksne."

Trolderier

"Tosset og underfundig ... Den er spøjs. Og smuk. Jeg lover, du er formentlig aldrig stødt på noget lignende før."

Kida.min.kida

"Lige så fantastisk, som jeg havde forestillet mig ... Anbefaler den varmt til børn og deres forældre, der elsker at hygge sig sammen om en bog."

Bogbotten

"En oplevelse at læse for det storgrinende barn ... Dage, der ender med et grin, er aldrig helt skidte, og her er nøglen til succes."
- Janus Neumann

Bech's Books

"Simpelthen fantastisk! Behøver jeg skrive mere? Bogen er kreativ, sjov og finurlig ... Få fat i Bogen der ikke ville læses, så I kan få en bedre fornemmelse af, hvorfor jeg synes, at den er så fantastisk."

Juliethebookcat

"En virkelig fed læseoplevelse ... Den kan sætte gang i samtaler om ord, sætninger og hvordan man læser højt."

Hellolasse

"Der' bare noget magisk over den bog."

Bbcs.bogunivers

"Læs den (hvis du kan!) og leg med på den her sjove idé. Højtlæsning bliver vist aldrig helt det samme igen... og måske ender du med det skønneste, livgivende grineflip."

1000 Bøger

"Det er den bedste billedbog vi har læst i år ... Bogen selv er et kunstværk og detaljerne vækker interesse og nysgerrighed."

Line Dalbro

"Den her bog er utrolig fornøjelig læsning ... Læs den – også selvom den ikke vil!"

Therealmofstories

"Jeg vil anbefale denne bog til dem som mangler en sjov bog til oplæsning."

Litteralene

"Jo mere den stakkels læsende voksne kæmper, desto mere griner den lille lytter. Og se, så er magien lige der igen. Helt perfekt."


Køb ' Bogen der ikke ville læses ' hos din foretrukne boghandler

Bog

40 sider

Vejl. udsalgspris: 129,95 kr.

Udg. dato: 13. oktober 2021

Oversætter: Tine Flyvholm

Omslag: Alexis Holmqvist / Rasmus Funder

Format: Hardcover

ISBN: 978-87-434-0171-1

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu