David Sundin

David Sundin

Svensk børnebogsforfatter bag den prisbelønnede serie af bøger, der ikke vil læses.

"Ikke kun er idéen god, men den er også ekstremt fint og legende udført"
- Barometern om Bogen der ikke ville læses

David Sundin (f. 1976, Väderstad) er en svensk standupper, forfatter, skuespiller og TV-vært. Han debuterede i 2020 med Bogen der ikke ville læses, en børnebog der gør alt, hvad den kan for at få læseren til at lægge bogen fra sig.

Bogen der ikke ville læses blev årets bedst sælgende børnebog i Sverige i 2020 med et salg på mere end 80.000 eksemplarer i løbet af få måneder.

Siden 2020 er der kommet flere bøger til, som ikke vil læses, herunder Bogen der virkelig ikke vil læses (2022) og Bogen der absolut ikke vil læses (2023). De tre billedbøger, der ikke vil læses, er solgt til udgivelse i over 30 lande og har alene i Sverige solgt 350.000 eksemplarer.

"Det føles utrolig fedt, at bøgerne bliver udgivet i så mange lande. Men dét allerbedste er tanken om, at rigtig mange børn rundt om i verden vil få sjove og mindeværdige øjeblikke med dem," siger David Sundin til Bonnier.

Med Kan du så være stille! (2024) har David Sundin skrevet endnu en original billedbog, der denne gang handler om at være helt, helt stille ... Eller det stikmodsatte.

Videohilsen fra David Sundin

Hør David Sundin sende en hilsen til sine læsere og forklare om nogle af de krumspring, som Bogen der ikke ville læses gør for ikke at blive læst.

Interview med David Sundin

"Det kan være en god ide at læse bogen i hemmelighed først!"

Hvordan griber man en børnebog, der ikke vil læses, an? Og hvorfor skaber den genstridige bog læseglæde verden over? Vi har spurgt manden bag.

I dette interview fortæller David Sundin om Bogen der ikke ville læses – og giver et tip til forældre, som vil prøve at læse den højt!

"Det kan være en god ide at læse bogen i hemmelighed først!"

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu