Den trofaste læser

Den trofaste læser

Første bind i nordisk krimiserie af den finske succesforfatter Max Seeck.

"Det kan kun gå for langsomt med at få læst finske Max Seecks nye krimi ... Så modbydeligt godt skrevet."
- Berlingske

Den unge efterforsker fra Helsinkis politi Jessica Niemi bliver sat på opklaringen af en meget udsædvanlig drabssag: Krimiforfatteren Roger Koponens kone findes myrdet siddende alene ved spisebordet derhjemme, klædt i en sort aftenkjole og med ansigtet stivnet i et bizart smil.

Hvad der ved første øjekast ligner en forstyrret persons absurde værk, viser sig at være det første i en række rituelle mord – som alle følger et mønster hentet fra Koponens berømte trilogi.

Jessica Niemi og hendes team arbejder på højtryk for at forhindre flere døde, men gerningsmanden er altid et provokerende skridt foran. Hvad angår motivationen for disse grusomheder, famler politiet helt i blinde. Indtil det går op for dem, at ofrene alle sammen ligner Jessica Niemi skræmmende meget … Er det her personligt?

Romanen er oversat af Siri Nordborg Møller, der bl.a. oversætter romaner, børnebøger, tegneserier og ungdomsbøger fra finsk.

Udgivelsesdato: 7. april 2021.

Max Seeck
Forfatter

Max Seeck

Internationalt anerkendt finsk forfatter. Hans krimier har været på New York Times' bestsellerliste og er solgt til udgivelse i over 40 lande.
Læs mere om Max Seeck

Bogtrailer: 'Den trofaste læser' af Max Seeck

"Max Seecks medrivende, overraskende krimidebut holdt mig vågen hele natten," fortæller forfatteren Sara Blædel om Den trofaste læser, der er solgt til udgivelse i over 40 lande.

Anmeldelser

Berlingske

"Det kan kun gå for langsomt med at få læst finske Max Seecks nye krimi ... Så modbydeligt godt skrevet, at bogens indhold til tider, ja, faktisk fra start til slut, ikke bare tryllebinder dens læser, men også fastholder denne i et ubarmhjertig jerngreb, der simpelthen føles så fedt ... Som læser mærker man hjertet smadrer derudaf i takt med dem, der galoperer i brystet på bogens efterforskere."
- Jacob Genz

Jyllands-Posten

"Seeck har fat i en kobling af genreelementer, der har tag i det internationale læserpublikum ... har med sin debut skrevet sig lige ind på alverdens bestsellerlister"
- Lars Ole Sauerberg

Dansk BiblioteksCenter

"Nervepirrende og velskrevet krimi med masser af stemning og psykologisk spænding. Som læser er man på fra først til sidst, og at Max Seeck har fået sit internationale gennembrud med denne krimi, forstår man godt."
- Lone Krøgh / lektørudtalelse

Sara Blædel, forfatter

"Max Seecks medrivende, overraskende krimidebut holdt mig vågen hele natten."

Chris Mooney, forfatter til 'The Missing'

”Alt jeg kunne ønske mig fra en thriller … Jeg elsker den her bog.”

Litteratursiden

“Must read krimi, der rummer alt det, krimilæsere elsker … Det er ikke uden grund, at Max Seeck bliver beskrevet som nordens nye krimikonge! … Tempoet er højt og hæsblæsende gennem hele bogen … Persongalleriet er godt beskrevet og rummer alt det, der er med til at krydre en god fortælling.”
- Mette Balle Christensen

Bogens Liv

“Denne bog giver mig seriøst gåsehud! Den er så vild! Så skræmmende! Så fantastisk! … Jeg er helt oppe at køre over Max Seeck. Det her er den vildeste krimi-oplevelse jeg har haft længe ... Der er så mange vilde plot twists og der er den vildeste suspense … Jeg glæder mig enormt meget til at læse resten af serien. Jeg kan overhovedet ikke vente!”

Bogbanden

“Krimielsker? Ja, så kan du simpelthen ikke gå uden om Den trofaste læser af Max Seeck. Han skriver eminent og historie + plot holder hundrede procent. Gør dig selv den tjeneste, at få fingrene i Den trofaste læser."

Bech's Books

"En fortælling, hvor der er gang i den ... Spændende start på en ny serie – og jeg håber ikke, at der går for lang tid inden vi møder Jessica Niemi igen."

Findals Krimiside

"Rigtig spændende krimi af den finske forfatter Max Seeck, som her viser, at han fortjener at blive optaget i kredsen af gode nordiske krimi- og spændingsbogsforfattere ... De næste bøger i serien skal jeg helt bestemt læse."

Cats, Books & Coffee

"En glimrende nordic noir fortælling, der fra første side trækker læseren ind i fortællingen. Historien der herefter udfolder sig, er fuld af atmosfære, detaljeret rædsel og klassisk efterforskningsarbejde ... En spændende start på en ny serie, hvor jeg absolut ser frem til næste bind."

Drustrups Bogblog

"Spændende og rigtigt velskrevet krimi med mange dramatiske, voldsomme og ret overraskende elementer og et intenst forløb."

Bogsyn

"Bogen er afsindigt spændende ... Godt sprog, et lækkert tempo, gode plots, sund beskrivelse af karakterer. Kan man forlange mere?"

Bog_finken

"Denne krimi havde alt det, jeg elsker ved et godt sommergys. En interessant hovedperson, et MEGET uhyggeligt plot ... Jeg skal helt sikkert læse næste bind om Jessica Niemi, når det kommer!"
- Heidi

Bogblogger.dk

"Det er en umanerlig velfortalt og barsk historie ... Handlingen tager mange uventede sving undervejs. Herligt! Og ovenikøbet skriver Seeck let og elegant, med sans for detaljer, der skaber masser af billeder hos læseren."
- Morten Kidal

Sidsesbogreol

"Indeholdt alt det, som jeg elsker ved en god krimi ... Byder på et stærkt plot og et stærkt persongalleri ... Glæder mig til nummer to udkommer!"


Køb 'Den trofaste læser' hos din foretrukne boghandler

Bog

380 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 7. april 2021

Oversætter: Siri Nordborg Møller

Omslag: Massimo Peter Bille & Imperiet

Format: Paperback

ISBN: 978-87-434-0267-1

Lydbog

11 timer 6 min.

Udg. dato: 7. april 2021

Oversætter: Siri Nordborg Møller

Indlæst af: Karen Abrahamsen

Omslag: Massimo Peter Bille & Imperiet

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0056-1

E-Bog

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 7. april 2021

Oversætter: Siri Nordborg Møller

Omslag: Massimo Peter Bille & Imperiet

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0055-4

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu