Max Seeck

Max Seeck

Finsk succesforfatter bag ny nordisk krimiserie, der indtog New York Times’ bestsellerliste og er solgt til over 40 lande.

Max Seeck er Nordens nye krimistjerne

Max Seeck (f. 1985, Helsinki) regnes for at være Finlands mest succesfulde krimiforfatter og er kendt for sine medrivende og spændingsdrevne bøger, der er stærkt inspireret af nordic noir-genren.

Han debuterede i 2016 med Hammurabin enkelit (eng. The Angels of Hammurabi) – første bind i en spændingstrilogi med hovedkarakteren Daniel Kuisma. I 2019 fik han sit internationale gennembrud med thrilleren Den trofaste læser og skrev finsk litteraturhistorie, da den strøg ind på New York Times’ bestsellerliste. Kun én gang tidligere har en finsk forfatter indtaget den prestigefyldte bestsellerliste.

Den trofaste læser er skrevet i korte, skarpe kapitler i nutid, en teknik der bidrager til den ubarmhjertige spænding.” – Wall Street Journal

Trods sit tyskklingende navn er Max Seeck pærefinsk, født og opvokset i Helsinki, hvor han stadig bor. Han har tidligere arbejdet med marketing, men er i dag forfatter på fuldtid. Han er en dedikeret læser af forsknings- og spændingslitteratur og lytter til soundtracks, når han skriver.

Læs mere om forfatteren her

Den trofaste læser
Bog

Den trofaste læser

Første bind i nordisk krimiserie af den finske succesforfatter Max Seeck.
Læs mere om Den trofaste læser
Interview med Max Seeck

"Jeg tror altid, at jeg har været lidt af en historiefortæller"

Hvordan kom Max Seeck på historien om efterforskeren Jessica Niemi? Hvorfor er han fascineret af krimigenren? Og hvilke forfattere har inspireret ham til at skrive Den trofaste læser?

Få svaret på spørgsmålene i dette interview med Max Seeck.

"Jeg tror altid, at jeg har været lidt af en historiefortæller"
"Jeg tror altid, at jeg har været lidt af en historiefortæller"

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu