Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu
Det er de danske som flygter

Det er de danske som flygter

Første selvstændige bind i storslået romantrilogi om familien Brinch og Danmark - fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til i dag.

Læs et uddrag

Nyt forfatterpar debuterer med historisk slægtsfortælling om liv og skæbne i Danmark gennem 100 år.

Fanødrengen Erling Brinchs liv forandrer sig afgørende, da han som syvårig mister sin lillebror ved en drukneulykke. Kort efter møder han Hubert, en mærkværdig vanskabt dreng fra den lokale fattiggård – og de bliver venner.

Efter skoletiden flygter Erling fra øen, sin familie og Hubert. I landets hovedstad flytter han ind hos ejeren af et værtshus fyldt med bohemer og originaler, der diskuterer danskernes lilleputsind og nationens største drømme.

Her læser han medicin og forelsker sig i den oprørske Kate, der vil frelse de lidende og nødstedte i det krigsramte Europa. Erling ønsker at følge hende – men tøver.

Han bliver læge i fjordbyen Vejle og gifter sig med en rigmandsdatter. Endelig synes fortiden på afstand: både Hubert og Kate og hans druknede lillebror – men en tidlig forårsdag ankommer en tysk soldat til byen …

Det er de danske som flygter er en fortælling om slægters gang, krig og kærlighed, folkesjæl og fremmedhed, klasseskel og kvindeliv i første halvdel af 1900-tallet. Bind 2 og 3 udkommer hhv. 2021 og 2022.


Lise Ringhof & Erik Valeur

Lise Ringhof (f. 1964, Birkerød) er datter af Gert og Hanne Ringhof, der er den ene halvdel af grundlæggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun forlagets kontakt til boghandlerne og har siden arbejdet med salg, marketing og presse på danske forlag, inden hun i 2017 stoppede på Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet på romantrilogien sammen med Erik Valeur.

Erik Valeur (f. 1955, København) er tidligere journalist på bl.a. Berlingske, Information, Månedsbladet Press og DR. Har modtaget Cavling-prisen to gange, Krygerprisen, P1-prisen og Publicistklubbens Jubilæumspris. Debuterede i 2011 med Det syvende barn, der blev en markant bestseller. Modtog Debutantprisen, Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen, Harald Mogensen-prisen og Glasnøglen.

Læs mere om Lise Ringhof & Erik Valeur

Lise Ringhof & Erik Valeur
Lise Ringhof & Erik Valeur

Bogtrailer

Det er de danske som flygter er første selvstændige bind i slægtsfortællingen om familien Brinch og danskernes liv og skæbne i det 20. århundrede.


Anmeldelser

Dagbladenes Bureau

”En spændende beretning, hvor de mange personer og et livligt handlingsforløb står skarpt og nuanceret, og med et fint blik for hvordan personernes liv har rod i forskellige sociale vilkår … Som læser kan man ikke undgå at blive indfanget af deres fortælleglæde, og det er med forventning, jeg ser frem til de to planlagte bind, der vil følge handlingen frem til nutiden.”
- Henrik Tjalve

Kristeligt Dagblad

"En smuk og mangfoldig fortælling om livet i Danmark ... Ringhof og Valeur lægger sig bevidst i sporet fra det 20. århundredes store danske romaner af Henrik Pontoppidan, Herman Bang og måske også Tom Kristensen ... Det er en fortæller, der åbner en verden for sin læser. Man inviteres indenfor. Og der går ikke lang tid, før man flytter ind i romanen. Faktisk føler man sig hjemme allerede fra de første sider. Det er en velskrevet roman."
- Svend Skriver

Søndag

"Det er spændende læsning at følge Erlings rejse. Ringhof og Valeur skriver detaljeret, og det er glædeligt at fordybe sig i en historisk roman, der både er medrivende, har nuancerede karakterer og en historisk ballast."

Femina

"Mangler du en slægtskrønike i murstensstørrelse, så er sommeren reddet."

Berlingske

"Ringhof og Valeur har med en respektindgydende research og et farverigt og formfuldendt sprog skabt et kærligt kritisk kontrafej af den danske folkesjæl og af nyere dansk historie."
- Merete Reinholdt

Børsen

”Særlig vellykket er beskrivelserne af, hvordan verdenspolitikken og krigene forandrer hverdagen … Og selv om Erling er en snæversynet and i andedammen, så efterlades læserne heldigvis med håb for oprejsning af hans (og danskernes) sjæl.”
- Line Rasmussen

Midtjyllands Avis

"En spændende beretning, hvor de mange personer og et livligt handlingsforløb står skarpt og nuanceret og med et fint blik for, hvordan personernes liv har rod i forskellige sociale vilkår ... Som læser kan man ikke undgå at blive indfanget af deres fortælleglæde, og det er med forventning, jeg ser frem til de to planlagte bind, der vil følge handlingen frem til nutiden."
- Henrik Tjavle

Ugeavisen Esbjerg

"Storslået roman med lokalt afsæt ... Der bliver gået til biddet i bogen, og det er ganske befriende med en roman, der tør fortælle en knap så flatterende, men på mange måder naturlig side af det danske samfund og samfundssind. Bogen igennem holdes spændingskurven høj, og man både griner, græder og bander over Erling Brinch og de andre hovedpersoner, som udgør bagtæppet til den første del af Lise Ringhofs og Erik Valeurs slægtstrilogi.”

Litteratursiden.dk

"Yderst velskrevet, velresearchet og eftertænksom slægtsroman om familien Brinch og hele Danmarks historie i første halvdel af 1900-tallet er både læseværdig og lærerig læsning."

Litfix

"En mesterlig slægtsroman. Sensommerens helt store must-read! ... Velskrevet, troværdig og med karakterer, der kommer helt ind under huden sin læser ... Jeg var fanget fra første side og havde svært ved at lægge bogen fra mig."

Bogpusheren.dk

"Fremragende slægtsroman, der bør blive en klassiker ... Det er et både gribende og smukt billede af en slægt og en tid."

Anettes litteratursalon

"Karaktererne er beskrevet så levende og med så stor menneskelig indsigt, at man berøres dybt."

Mit lille bibliotek

”Sproget maler romanen til live på smukkeste vis og får den til at stå skarp og giver et stærkt billede af Danmark i tiden mellem 1900 – 1950 … Forfatterne har på smukkeste vis formået at skrive en fler-facettet roman og fået den til at fremstå enkelt og elegant.”

Bogens liv

"En helt perfekt forfatterduo."

Bogvægten.dk

”En flot fortalt roman om et liv med glæder og sorger … Det er ren nydelse for alle med hang til historiske romaner, der samtidig handler om de vigtige ting i livet: Venskab, kærlighed, familiebånd, loyalitet og identitet. Der er kun én ting at sige: Læs den i en fart!"

RandiGlensbo.dk

"Jeg har nydt at læse denne velskrevne historie om skippersønnen Erling Brinch fra Fanø. Romanens karakterer står knivskarpt ... Jeg glæder mig meget til at læse mere om familien i trilogiens næste bind."

Bogsyn.dk

"Det her er en af de bøger, der motiverer en til at søge tilbage i tiden, finde ud af, hvor vi kommer fra, og omfavne den fortid og de hændelser fra dengang, vi er et produkt af i dag."


Køb 'Det er de danske som flygter' hos din foretrukne boghandler

Bog

528 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: August 13, 2020

Omslag: Harvey Macaulay

Format: Indbundet

ISBN: 978-87-434-0048-6

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: August 13, 2020

Omslag: Harvey Macaulay

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0050-9

E-Bog

528 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: August 13, 2020

Omslag: 978-87-434-0050-9

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0049-3