Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu
Det er de danske som flygter

Det er de danske som flygter

Første selvstændige bind i storslået romantrilogi om familien Brinch og Danmark - fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til i dag.

Læs et uddrag

Nyt forfatterpar debuterer med historisk slægtsfortælling om liv og skæbne i Danmark gennem 100 år.

Fanødrengen Erling Brinchs liv forandrer sig afgørende, da han som syvårig mister sin lillebror ved en drukneulykke. Kort efter møder han Hubert, en mærkværdig vanskabt dreng fra den lokale fattiggård – og de bliver venner.

Efter skoletiden flygter Erling fra øen, sin familie og Hubert. I landets hovedstad flytter han ind hos ejeren af et værtshus fyldt med bohemer og originaler, der diskuterer danskernes lilleputsind og nationens største drømme.

Her læser han medicin og forelsker sig i den oprørske Kate, der vil frelse de lidende og nødstedte i det krigsramte Europa. Erling ønsker at følge hende – men tøver.

Han bliver læge i fjordbyen Vejle og gifter sig med en rigmandsdatter. Endelig synes fortiden på afstand: både Hubert og Kate og hans druknede lillebror – men en tidlig forårsdag ankommer en tysk soldat til byen …

Det er de danske som flygter er en fortælling om slægters gang, krig og kærlighed, folkesjæl og fremmedhed, klasseskel og kvindeliv i første halvdel af 1900-tallet. Bind 2 og 3 udkommer hhv. 2021 og 2022.


Lise Ringhof & Erik Valeur

Lise Ringhof (f. 1964, Birkerød) er datter af Gert og Hanne Ringhof, der er den ene halvdel af grundlæggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun forlagets kontakt til boghandlerne og har siden arbejdet med salg, marketing og presse på danske forlag, inden hun i 2017 stoppede på Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet på romantrilogien sammen med Erik Valeur.

Erik Valeur (f. 1955, København) er tidligere journalist på bl.a. Berlingske, Information, Månedsbladet Press og DR. Har modtaget Cavling-prisen to gange, Krygerprisen, P1-prisen og Publicistklubbens Jubilæumspris. Debuterede i 2011 med Det syvende barn, der blev en markant bestseller. Modtog Debutantprisen, Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen, Harald Mogensen-prisen og Glasnøglen.

Læs mere om forfatterne her

Lise Ringhof & Erik Valeur
Lise Ringhof & Erik Valeur

Køb romanen hos din lokale boghandler

Bog

528 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: August 13, 2020

Omslag: Harvey Macaulay

Format: Indbundet, 151x225

ISBN: 978-87-434-0048-6

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: August 13, 2020

Format: Download

E-Bog

528 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: August 13, 2020

Format: ePub