Det er de danske som flygter

Det er de danske som flygter

Første selvstændige bind i storslået romantrilogi om familien Brinch og Danmarks historie.

"En smuk og mangfoldig fortælling om livet i Danmark ... Man inviteres indenfor. Og der går ikke lang tid, før man flytter ind i romanen."
- Kristeligt Dagblad

Fanødrengen Erling Brinchs liv forandrer sig afgørende, da han som syvårig mister sin lillebror ved en drukneulykke. Kort efter møder han Hubert, en mærkværdig vanskabt dreng fra den lokale fattiggård – og de bliver venner.

Efter skoletiden flygter Erling fra øen, sin familie og Hubert. I landets hovedstad flytter han ind hos ejeren af et værtshus fyldt med bohemer og originaler, der diskuterer danskernes lilleputsind og nationens største drømme.

Her læser han medicin og forelsker sig i den oprørske Kate, der vil frelse de lidende og nødstedte i det krigsramte Europa. Erling ønsker at følge hende – men tøver.

Han bliver læge i fjordbyen Vejle og gifter sig med en rigmandsdatter. Endelig synes fortiden på afstand: både Hubert og Kate og hans druknede lillebror – men en tidlig forårsdag ankommer en tysk soldat til byen…

Det er de danske som flygter er en fortælling om slægters gang, krig og kærlighed, folkesjæl og fremmedhed, klasseskel og kvindeliv i første halvdel af 1900-tallet. Bind 2 og 3 udkom hhv. 2021 og 2022.

Få et overblik over bogens persongalleri.

Udgivelsesdato: 13. august 2020.

Lise Ringhof og Erik Valeur
Forfatter

Lise Ringhof og Erik Valeur

Forfatterparret bag historisk romantrilogi om familien Brinch og det 20. århundredes danmarkshistorie.
Læs mere om Lise Ringhof og Erik Valeur

Bogtrailer: 'Det er de danske som flygter' af Lise Ringhof og Erik Valeur

Det er de danske som flygter er første selvstændige bind i Lise Ringhof og Erik Valeurs slægtsfortælling om familien Brinch og danskernes liv og skæbne i det 20. århundrede.

Anmeldelser

Dagbladenes Bureau

”En spændende beretning, hvor de mange personer og et livligt handlingsforløb står skarpt og nuanceret, og med et fint blik for hvordan personernes liv har rod i forskellige sociale vilkår … Som læser kan man ikke undgå at blive indfanget af deres fortælleglæde, og det er med forventning, jeg ser frem til de to planlagte bind, der vil følge handlingen frem til nutiden.”
- Henrik Tjalve

Kristeligt Dagblad

"En smuk og mangfoldig fortælling om livet i Danmark ... Ringhof og Valeur lægger sig bevidst i sporet fra det 20. århundredes store danske romaner af Henrik Pontoppidan, Herman Bang og måske også Tom Kristensen ... Det er en fortæller, der åbner en verden for sin læser. Man inviteres indenfor. Og der går ikke lang tid, før man flytter ind i romanen. Faktisk føler man sig hjemme allerede fra de første sider. Det er en velskrevet roman."
- Svend Skriver

Søndag

"Det er spændende læsning at følge Erlings rejse. Ringhof og Valeur skriver detaljeret, og det er glædeligt at fordybe sig i en historisk roman, der både er medrivende, har nuancerede karakterer og en historisk ballast."

Femina

"Mangler du en slægtskrønike i murstensstørrelse, så er sommeren reddet."

Berlingske

"Ringhof og Valeur har med en respektindgydende research og et farverigt og formfuldendt sprog skabt et kærligt kritisk kontrafej af den danske folkesjæl og af nyere dansk historie."
- Merete Reinholdt

Børsen

”Særlig vellykket er beskrivelserne af, hvordan verdenspolitikken og krigene forandrer hverdagen … Og selv om Erling er en snæversynet and i andedammen, så efterlades læserne heldigvis med håb for oprejsning af hans (og danskernes) sjæl.”
- Line Rasmussen

Midtjyllands Avis

"En spændende beretning, hvor de mange personer og et livligt handlingsforløb står skarpt og nuanceret og med et fint blik for, hvordan personernes liv har rod i forskellige sociale vilkår ... Som læser kan man ikke undgå at blive indfanget af deres fortælleglæde, og det er med forventning, jeg ser frem til de to planlagte bind, der vil følge handlingen frem til nutiden."
- Henrik Tjavle

Ugeavisen Esbjerg

"Storslået roman med lokalt afsæt ... Der bliver gået til biddet i bogen, og det er ganske befriende med en roman, der tør fortælle en knap så flatterende, men på mange måder naturlig side af det danske samfund og samfundssind. Bogen igennem holdes spændingskurven høj, og man både griner, græder og bander over Erling Brinch og de andre hovedpersoner, som udgør bagtæppet til den første del af Lise Ringhofs og Erik Valeurs slægtstrilogi.”

Litteratursiden.dk

"Yderst velskrevet, velresearchet og eftertænksom slægtsroman om familien Brinch og hele Danmarks historie i første halvdel af 1900-tallet er både læseværdig og lærerig læsning."

Litfix

"En mesterlig slægtsroman. Sensommerens helt store must-read! ... Velskrevet, troværdig og med karakterer, der kommer helt ind under huden sin læser ... Jeg var fanget fra første side og havde svært ved at lægge bogen fra mig."

Bogpusheren.dk

"Fremragende slægtsroman, der bør blive en klassiker ... Det er et både gribende og smukt billede af en slægt og en tid."

Bogblogger.dk

"Dansk litteratur, når det er bedst. Bogen er en helt igennem velskrevet og rørende slægtsroman."
- Mette Bach Lindgaard

Anettesbookshelf

"Simpelthen en fantastisk slægtskrønike med Danmarkshistorien som bagkulisse ... Jeg er meget imponeret for det er voldsom berigende læsning ... Bogen er en klassiker værdig allerede og den vil sidde i mig længe."

Littuna.nu

"Det er de danske som flygter er en ganske enkelt enestående, fabelagtig fortælling ... Den udvikling, karaktererne gennemgår, gennem både deres egne oplevelser og verdenshistoriens gang, er dybsindig og smuk, og jeg glæder mig helt utroligt til at følge med i Brinch-familiens fortsatte skæbne."
- Ditte Plauborg Larsen

Mit lille bibliotek

”Sproget maler romanen til live på smukkeste vis og får den til at stå skarp og giver et stærkt billede af Danmark i tiden mellem 1900 – 1950 … Forfatterne har på smukkeste vis formået at skrive en fler-facettet roman og fået den til at fremstå enkelt og elegant.”

Cats, books and coffee

"En meget velskrevet krønike, der i et farverigt og flydende sprog beskriver en epoke i den danske historie ... En velresearchet og eftertænksom historie, der ikke kun vil lære læserne om en skjult fortid, men også skabe grobund for efterfølgende refleksion."

Anettes litteratursalon

"Karaktererne er beskrevet så levende og med så stor menneskelig indsigt, at man berøres dybt."

Bogens liv

"En helt perfekt forfatterduo."

Bogfinken

"Forfatternes research og evne til, at bringe den store fælles historie ind i den lille personlige, er mildt sagt imponerende. Indimellem må man som dansker skutte sig lidt, når historien rulles ud og vores fælles fortids synder blotlægges. Dog synes jeg ikke, at man skal lade det afholde nogen fra, at læse denne fuldstændig fantastiske historie, og bagefter glæde sig til fortsættelsen..."
- Dorthe Elise

Bogvægten.dk

”En flot fortalt roman om et liv med glæder og sorger … Det er ren nydelse for alle med hang til historiske romaner, der samtidig handler om de vigtige ting i livet: Venskab, kærlighed, familiebånd, loyalitet og identitet. Der er kun én ting at sige: Læs den i en fart!"

Bogsyn.dk

"Det her er en af de bøger, der motiverer en til at søge tilbage i tiden, finde ud af, hvor vi kommer fra, og omfavne den fortid og de hændelser fra dengang, vi er et produkt af i dag."

Bech's Books

"En flot, betagende og indlevende fortælling. Bogen er ufattelig velskrevet, og den signalerer, at der ligger en grundig research bag fortællingen ... Jeg glæder mig til at læse de næste to bøger, som skal komme i 2021 og 2022."

Drustrups Bogblog

"Forfatterens hensigt med at skrive en samlet historie om danskerne gennem nogle udvalgte nedslag i historien og med en familie som redskab virker så overbevisende og interessant, at jeg kun kan se frem til at læse fortsættelserne, der er planlagt til udgivelse i 2021 og 2022."

RandiGlensbo.dk

"Jeg har nydt at læse denne velskrevne historie om skippersønnen Erling Brinch fra Fanø. Romanens karakterer står knivskarpt ... Jeg glæder mig meget til at læse mere om familien i trilogiens næste bind."

Vores bogliv

"En vellykket dansk historisk slægtsroman."
- Palle Schjødtz

This Fictional Life

"Et forfatterpar, der har et sjældent set talent for historieskrivning ... Klassespænd, politiske holdninger, kærlighed (både den mulige og umulige), uretfærdigenhed over for medmennesker, troen på det bedre og kampen for det, fejltrin, personlige sejre, had, smålighed og storsind. Du får det hele lige her."

My daily read

"Medrivende historie om en families udvikling fra slægtsled til slægtsled ... Velskrevet bog, og jeg glæder mig allerede til at læse de næste to også."


Køb 'Det er de danske som flygter' hos din foretrukne boghandler

Bog

528 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr. (Paperback: 149,95 kr.)

Udg. dato: 13. august 2020

Omslag: Harvey Macaulay

Format: Indbundet

ISBN: 978-87-434-0048-6

Lydbog

Varighed: 16 timer 25 min

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: 13. august 2020

Indlæst af: Grete Tulinius

Omslag: Harvey Macaulay

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0050-9

E-Bog

528 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: 13. august 2020

Omslag: Harvey Macaulay

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0049-3

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu