Lise Ringhof og Erik Valeur

Lise Ringhof og Erik Valeur

Forfatterparret bag historisk romantrilogi om familien Brinch og det 20. århundredes danmarkshistorie.

"Ringhof og Valeur har med en respektindgydende research og et farverigt og formfuldendt sprog skabt et kærligt kritisk kontrafej af den danske folkesjæl og af nyere dansk historie."
- Berlingske

Lise Ringhof (f. 1964, Birkerød) er datter af Gert og Hanne Ringhof, der er den ene halvdel af grundlæggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun med særdeles kort varsel – lige netop boghandleruddannet, men endnu uden kørekort – ansvaret for forlagets personlige kontakt til alle landets boghandlere.

Siden har hun arbejdet på danske bogforlag som sælger, pressemedarbejder, marketingchef, salgschef og pressechef, inden hun i 2017 stoppede på Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet på romantrilogien sammen med Erik Valeur.

Erik Valeur (f. 1955, København) er uddannet journalist og har tidligere arbejdet på bl.a. Berlingske, Information, Månedsbladet Press og Danmarks Radio med undersøgende journalistik og dokumentarstof og modtog sammen med andre Cavling-prisen to gange, samt Krygerprisen, P1-prisen og Publicistklubbens Jubilæumspris.

I 2011 romandebuterede han med Det syvende barn, der blev en markant bestseller, og fire år senere Logbog fra et livsforlis. For sit forfatterskab har han modtaget Debutantprisen, Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen, Harald Mogensen-prisen og den skandinaviske pris Glasnøglen.

Erik Valeur & Lise Ringhof bor skiftevis i Valby ved København og i Sønderho på Fanø, hvor de har researchet og skrevet romantrilogien sammen.

I august 2020 udkom Det er de danske som flygter, det første selvstændige bind i forfatterparrets romantrilogi.

Mød Lise Ringhof og Erik Valeur på Fanø

Mød forfatterne hjemme i Sønderho på Fanø, hvor de har skrevet på slægtstrilogien om familien Brinch. Her fortæller de kort om første bind Det er de danske som flygter.

Interview med Ringhof & Valeur

"Vi danskere er på vej ind i en ny, stor forandringstid, der kan blive den vigtigste nogensinde"

Med trilogien om Brinch-familien skildrer forfatterparret Ringhof & Valeur danskernes liv og skæbne i det 20. århundrede.

I dette interview fortæller forfatterne om arbejdet med bøgerne, som de har researchet til og skrevet på gennem syv år.

"Vi danskere er på vej ind i en ny, stor forandringstid, der kan blive den vigtigste nogensinde"

Booking

Foredrag med Ringhof & Valeur

Vil du gerne booke Ringhof & Valeur til et foredrag?

For spørgsmål og henvendelser vedrørende arrangementer kan du kontakte forfatterparret her ...

Foredrag med Ringhof & Valeur

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu