Det er de oprørske der svigter

Det er de oprørske der svigter

Andet bind i den populære romantrilogi om familien Brinch og danskernes historie i det 20. århundrede.

"Det mesterlige i romanen er, at de to forfattere, som skriver og researcher alle de slående detaljer sammen, formår at lade romanen glide umærkeligt fra epoke til epoke."
- Weekendavisen

De to brødre Jakob og Thomas Brinch vokser op i efterkrigens Vejle. Efter afsløringen af en familiehemmelighed udvikler de to brødre et voldsomt uvenskab, der følger dem til København. Her lever Thomas det vilde liv, mens Jakob forelsker sig i den ældre revolutionære Berit og selv lever et beskyttet, stilfærdigt liv.

I Danmark bygger ungdommen nye samfund i Thy og på Christiania, flytter i kollektiv, demonstrerer og slås for fred og ligeberettigelse i verden. For nogle løber oprøret løbsk – og de bliver ikke samlet op. For andre ender det i trygge positioner med succes i tilværelsen.

I slægtens hus på Fanø mødes de to brødres morfar, Erling Brinch, med to mænd fra fortiden. Derefter ændrer hele familiens liv sig afgørende...

Bogen er andet bind i Lise Ringhof og Erik Valeurs romantrilogi om familien Brinch og er en selvstændig fortsættelse af Det er de danske som flygter.

Få et overblik over bogens persongalleri.

Udgivelsesdato: 19. august 2021

Lise Ringhof og Erik Valeur
Forfatter

Lise Ringhof og Erik Valeur

Forfatterparret bag historisk romantrilogi om familien Brinch og det 20. århundredes danmarkshistorie.
Læs mere om Lise Ringhof og Erik Valeur

Bogtrailer: 'Det er de oprørske der svigter' af Ringhof & Valeur

"En smuk og mangfoldig fortælling," skrev Kristeligt Dagblad om første bind i Ringhof & Valeurs trilogi om familien Brinch og Danmarks historie. Se traileren til andet bind.

Anmeldelser

Weekendavisen

"Det mesterlige i romanen er, at de to forfattere, som skriver og researcher alle de slående detaljer sammen, formår at lade romanen glide umærkeligt fra epoke til epoke ... Skøn læsning, fordi man får lov at komme dybt ind i miljøerne ... Valeur og Ringhof indfrier, hvad de lover. De tegner en familiekrønike op, men de tegner også vores fælles krønike op, nu i anden potens. Det er ingen lille bedrift ... Man kan kun glæde sig til den store finale."
- Kristian Ditlev Jensen

Avisen Danmark

"Overbevisende … rørende detaljer."
- Henrik Tjalve

Kulturen.nu

"Et kæmpeværk ... Romanen er velfortalt og med mange utroligt fine tidsbilleder ... Den store historie og den lille forbinder sig, og læseren sluger det hele på kort tid."
- Pernille Lisborg

Kristeligt Dagblad

"Fortællingen åbner et stort og sammensat psykologisk rum og inviterer generøst læseren på rejse gennem historien og de skiftende generationer ... Forfatterparret er velskrivende, orkestrerer meget overbevisende fortællingens helhed og formår frem for alt at anfægte læseren ... Det er basalt set svært at vinke farvel til personerne efter 569 sider."
- Svend Skriver

Nordjyske

"Der er grund til at glæde sig over, at der kommer nok et bind i trilogien."
- Bodil Christensen

Esbjerg Ugeavis

"Til de heldige, der endnu har bind to til gode: Læs den – du bliver både rørt, underholdt og ikke mindst klogere."

Søndag

"En god historie."

Femina

"Det er oplagt at forvente en seriefilmatisering af Brinch-trilogien i bedste sendetid."

Bogpusheren.dk

"En slægtsroman, der for mig står som noget af det bedste, der er skrevet i mange år ... Den store generationsroman, man så længe har efterlyst ... Heldigvis er der tale om en trilogi, så jeg glæder mig allerede til det tredje og afsluttende bind."

Bogens Liv

"Lise Ringhof og Erik Valeur har endnu en gang skrevet en overbevisende roman! ... Denne forfatterduo kan noget helt særligt med ord ... En trilogi med fokus på historiske begivenheder, kultur, familierelationer og håb og drømme. Jeg glæder mig allerede til den tredje bog."

Bogbanden

"Denne bog er til dig, som er vild med en god solid slægtsroman, der ikke kun fortæller om familiehemmeligheder og dynamikker, men også informerer dig om verden omkring dem."

Anettesbookshelf

"Læseværdig ... De skriver både om slægten Brinch, men også om danskerne og det er stort og uden sammenligning med andet."

Just follow my read

"Jordnær og alligevel helt utrolig elegant ... Denne her bogserie er intet mindre end et must-read for alle."

Drustrups Bogblog

"Velskrevet slægtsroman ... Det er både god litteratur og overbevisende historieformidling."

SideEfterSide

"En historisk guldgrube ... Fabelagtigt beskrevet ... En bog efter mit hjerte. Velskrevet og grundig, så alle ender bliver bundet sammen i den fineste sløjfe. Jeg glæder mig til sidste bog i trilogien!"

Pibekraver

"En fremragende roman ... 560 sider der vender sig selv."

Bogblogger.dk

"Fantastisk ... Et skønt tidsbillede og et velfungerende persongalleri."

Anettes Litteratursalon

"Lise Ringhof og Erik Valeur har gjort det igen. Skrevet en fantastisk roman, hvor slægtshistorie og danmarkshistorie smelter sammen ... Mine forventninger blev indfriet til fulde."

Bogvægten

"Et fornemt stykke danmarkshistorie ... Her er tale om en to'er der kan indfri det hele."
- Birte Strandby

Littuna.nu

"Det er de oprørske der svigter er en smuk, solid efterfølger, der tager fat i alle efterkrigstidens problematikker ... Litteratur om vores fælles kultur når det er bedst."
- Ditte Plauborg Larsen

Bbcs.bogunivers

"Vellykket og detaljeret ... Gennemarbejdet og interessant historiefortælling, der på fineste vis formår at kombinere et stykke danmarkshistorie med en vedkommende og hæsblæsende slægtsfortælling."

Bogglæde

"Med bogens 569 sider har forfatterne virkelig fået udnyttet hver en side. Dette på en utrolig levende måde ... Gribende, fyldig og fremragende"

Bogfinken

"Dragende læsning, og jeg nød at forsvinde ind i Brinch-brødrenes verden. Jeg GLÆDER mig til tredje og sidste bind!"

Cats, books and coffee

"En storslået fortælling, der båder lærer læserne om datidens Danmarkshistorie, men også efterlader dem med masser af grobund for refleksion."

Randi Glensbo Blog

"Persongalleriet er stort, troværdigt og farverigt, og man får som læser lov til at komme tæt på. En virkelig storslået roman, som jeg vil anbefale på det varmeste. Jeg glæder mig til at læse trilogiens afsluttende bind."


Køb 'Det er de oprørske der svigter ' hos din foretrukne boghandler

Bog

576 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr. (Paperback: 149,95 kr.)

Udg. dato: 19. august 2021

Omslag: Harvey Macauley, Imperiet

Format: Hardcover m. smuds

ISBN: 978-87-434-0147-6

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: 19. august 2021

Indlæst af: Grete Tulinius

Omslag: Harvey Macauley, Imperiet

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0149-0

E-Bog

576 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: 19. august 2021

Omslag: Harvey Macauley, Imperiet

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0148-3

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu