Dobbeltfejl

Dobbeltfejl

En nervepirrende roman om sociale hierarkier, alt det som ikke siges mellem mennesker, og om, hvad der sker, når den perfekte verden vendes på vrangen.

"Dobbeltfejl vil appellere til mange. Det er fuldt forståelig"
- Politiken

14 sekunder. Så lang er den optagelse, der flittigt deles af Søllerød Lilleskoles ældste elever. På videoen ses tre drenge fra 5. klasse i en seksuel situation – men er der tale om drengestreger, eksperimenterende leg eller et regulært overgreb?

Det er der langtfra enighed om blandt drengenes forældre. To af mødrene, Sarah og Anne Sofie, har været venner hele livet, men nu står de pludselig på hver sin side i en konflikt, der truer ikke bare venskabet, men deres familieliv og hele deres selvforståelse.

Dobbeltfejl dissekerer det moderne forældreskab på samfundets solside og undersøger, hvor svært det er at opføre sig voksent, når noget truer vores børn. Og hvor tynd fernissen er, når det rå moderinstinkt viser kløer.

Udgivelsesdato: 10. maj 2023

Anne Mette Kirk
Forfatter

Anne Mette Kirk

Dansk forfatter, som med præcision og indlevelse skriver om sociale hierakier, alt det som ikke siges mellem mennesker, og om, hvad der sker, når den perfekte verden vendes på vrangen.
Læs mere om Anne Mette Kirk

Bogtrailer: 'Dobbeltfejl'

Hvor langt vil du gå for at beskytte dit barn? Se bogtraileren til Anne Mette Kirks roman om det rå moderinstinkt, smuldret søstersind og om at møde den værste version af sig selv.
Skriveværkstedet med Anne Mette Kirk

"Med tre børn og en legesyg hund i lejligheden er jeg vant til at skrive i et vidunderligt kaos af levet liv og skabertrang"

Læs med, når Anne Mette Kirk fortæller om sit arbejde med Dobbeltfejl – om sin research, om inspirationen til bogens forside og om de sange, hun har lyttet til undervejs.

"Med tre børn og en legesyg hund i lejligheden er jeg vant til at skrive i et vidunderligt kaos af levet liv og skabertrang"

Find læsekredsspørgsmål

Brug læsekredsspørgsmålene til at diskutere Dobbeltfejl sammen i læsekredsen.

Find spørgsmålene her

Find læsekredsspørgsmål

Anmeldelser

Jyllands-Posten

"Med en næsten bergmansk klinisk præcision klædes familierne af ... en ubarmhjertig sædeskildring af borgerskabets diskrete charme anno ca. 2020.
Anne Mette Kirk har endnu engang bevist sin evne til at tage fat på vrangsiden af et samfund, der gerne spejler sig i ”narrativer” om succes, meningsfulde forældre-børn relationer og, i det hele taget, det gode liv, men som samtidig har det med at ignorere grundlæggende etiske, psykologiske og sociale svagheder."
- Lars Ole Sauerberg

Politiken

"Forfatteren demonstrerer en filmmanuskriptforfatters sikre sans for plot, opbygning og indlagte spændingskurver ... Spændende som en krimi ... nervepirrende ... Anne Mette Kirk har styr på sine virkemidler. Hun formår ganske glimrende at holde rede på de mange handlingstråde . Læg dertil, at hendes karakterer ikke er endimensionelle. De forandrer sig, de lever, de elsker, og de lider, og replikkerne, som der er mange af, falder mest med en overbevisende naturlighed og hverdagsagtighed ... Dobbeltfejl vil appellere til mange. Det er fuldt forståeligt."
- Søren Kassebeer

Weekendavisen

"En relevant og gennemtænkt roman om, hvad det er for psykologiske mekanismer, der går i gang, når et barn udsættes for et overgreb ... Dobbeltfejl er ikke kun en roman, man læser for plottet, men også for karakterudviklingen - eller karakterindviklingen, da mødrene bevæger sig stadig dybere ind i deres egen emotionelle uformåenhed. Hvilket er sjovt i al sin forkrøblethed, hvis da ikke det var så forståeligt, for hvad ville man egentlig selv gøre, hvis det var ens eget barn?"
- Anne Sophia Hermansen

Dansk BiblioteksCenter

"En hjerteskærende fortælling om tre drenge, og den tid, hvor man som forælder pludselig ikke kan kende sit eget barn. De tre kvinder træder tydeligt frem på papiret. Sproget er levende, og der bliver dvælet ved enkelte detaljer."
- Katrine Skovgaard Rasmussen / Lektørudtalelse

Bogtanken

"Solid og interessant hybrid mellem dragende pageturner og tematisk dybde ... Anne Mette Kirk berører med mange fine nuancer nogle af de dilemmaer, man kan stå i som forældre, når man i al sin ivrighed bare vil beskytte sit barn for enhver pris."

Boegerne_i_mit_liv

"Velskrevet. Den får så mange nuancer med ... og gav anledning til refleksion. Meget interessant og læsværdig. Den får en stor anbefaling med på vejen herfra."

Juliethebookcat

"Forfatteren har virkelig formået at ramme stemningerne og få dem udover siderne ... Kæmpe anbefaling!

Boglivet

"Er du vild med bøger om/med menneskeligt sammenspil, spænding, følelser, bøger der giver stof til eftertanke, dilemmaer, drama, velskrevne bøger, psykologi og bøger om forældreskab? ... Så anbefaler jeg dig Dobbeltfejl - Det gør jeg faktisk uanset hvad, for den er suveræn!"

Bog_finken

"Medrivende og ikke mindst foruroligende historie om, at man som forældre vil gøre nærmest alt for, at beskytte sine børn også selv om det kræver diverse ofringer."

Sidsesbogreol

"En roman med meget på hjerte ... Jeg er generelt glad for Anne Mette Kirks forfatterskab, men jeg synes personligt at dette er det allerbedste vi har fået fra hendes hånd."

Bogbanden

"Til alle (med og uden børn); Læs den ... giver stof til eftertanke."

Mullesbogblog

"En roman som har sat i mig og givet mig eftertænksomhed og stof til eftertanke ... Jeg er fan og glæder mig så meget til mere fra forfatterinden."

Hennilaeser

"Hæsblæsende bog af Anne Mette Kirk ... en pageturner uden lige og er fuldt ud berettiget allerede blevet hypet i bogland. Læs den før din nabo!"

Sociologmariaakselvoll

"På fineste vis viser Anne Mette de sociale dynamikker, der går i gang, når vores børn kommer i farezonen i fællesskabet ... En medrivende historie, man har svært ved at lægge fra sig igen."

Fantastiskefamilieboger

"Anne Mette Kirk skriver sine karakterer og deres handlinger yders troværdigt. Læseren inviteres helt ind hvor livet gør ondt, hvor kærligheden brister og hvor savnet og mistilliden bor ... fabelagtig godt skrevet."

Bogbloggerdk

"Anne Mette Kirk er tilbage i topform ... Dobbeltfejl er en pageturner af en spændingsroman. Lur mig om den ikke ryger med i en del kufferter denne sommer. Det er næsten en skam, jeg allerede har læst den."

Anettesbookshelf

"Anne Mette skriver som vanligt indlevende og karaktererne fremtræder så personlige og nærværende og det er som om man træder lige ind i deres hverdagsliv på godt og ondt."

_litcami

"Bedste bog jeg har læst i år ... velskrevet, hjerteskærende og fuldstændig opslugende."


Køb 'Dobbeltfejl' hos din foretrukne boghandler

Bog

400 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95

Udg. dato: 10. maj 2023

Omslag: Sofie Winding

Format: Softcover med flapper

ISBN: 978-87-434-0306-7

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu