Anne Mette Kirk

Anne Mette Kirk

Dansk forfatter, som med præcision og indlevelse skriver om sociale hierakier, alt det som ikke siges mellem mennesker, og om, hvad der sker, når den perfekte verden vendes på vrangen.

"Forfatteren demonstrerer en filmmanuskriptforfatters sikre sans for plot, opbygning og indlagte spændingskurver"
- Politiken

Anne Mette Kirk (f. 1979, Vedbæk) er dansk forfatter og journalist med en baggrund som TV-vært og kommunikationsrådgiver for Kongehuset.

Som journalist og vært på TV2 har Anne Mette Kirk bl.a. været tilknyttet kriminalmagasinet Station 2, hvor holdet sammen med politiet forsøger at komme til bunds i uopklarede kriminalsager. Anne Mette Kirk har i den forbindelse været til stede ved en lang række retssager, og hendes interesse for kriminalitetens konsekvenser for almindelige danskere trækker tråde ind i hendes forfatterskab.

I 2019 debuterede hun med den medrivende roman Knust, som hurtigt blev en bestseller. Siden fulgte Låst (2021) og Blæst (2022).

I 2023 udkom Dobbeltfejl. Om romanen fortæller Anne Mette Kirk:

"Dobbeltfejl er et spiddende blik på det moderne forældreskab, på hvor langt vi er villige til at gå for at beskytte netop vores barn. Det er fortællingen om søstersind, der smuldrer, og om at stå ansigt til ansigt med den værste version af sig selv. Men mest af alt er det historien om at elske sit barn så højt, at man næsten knuser det. Og sig selv."

Senfølger (2024) er en klaustrofobisk thriller om personlige grænser, der gradvist udviskes – og hvor grufuldt, det kan gå, når vi overfokuserer på andres velbefindende, misser faresignaler og lukker ned for vores egen mavefornemmelse.

Anne Mette Kirk bor i København med sin mand, tre børn og hunden Kenya.

Interview med Anne Mette Kirk om 'Senfølger'

"I overfokuseringen på andre mistede jeg kontakten til mig selv"

Efter sin fjerde roman, Dobbeltfejl, havde Anne Mette Kirk egentlig planer om at tage en pause fra skriveriet. Men det viste sig ikke at være muligt. Ideen til en thriller om en kvindelig stalker blev ved med at titte frem i bevidstheden.

I dette interview fortæller hun om tilblivelsen af Senfølger og den research, der ligger bag.

"I overfokuseringen på andre mistede jeg kontakten til mig selv"

Booking

Foredrag med Anne Mette Kirk

Vil du gerne booke Anne Mette Kirk til et foredrag?

For spørgsmål og henvendelser vedrørende arrangementer kan du læse mere på forfatterens hjemmeside.

Foredrag med Anne Mette Kirk

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu