Senfølger

Senfølger

En klaustrofobisk thriller om personlige grænser, der gradvist udviskes.

Om at stå i gæld, stå i lort til halsen og om at lære – skridt for skridt – at stå ved sig selv.

Jeppe står midt i en gigantisk krise. Hans seksårige datter har mistet hørelsen, og der findes kun én løsning: en operation på et privathospital i USA med en pris på 400.000 kr.

De penge har Jeppe ikke. Hans husbådscafé løber knap nok rundt, og banken vil ikke hjælpe.

Derfor er det næsten for godt til at være sandt, da han forelsker sig hovedkulds i varme og finurlige Christiane, som generøst tilbyder ham beløbet, der kan redde hans datter. Eller sådan begynder det i hvert fald ...

Udgivelsesdato: 17. maj 2024

Anne Mette Kirk
Forfatter

Anne Mette Kirk

Dansk forfatter, som med præcision og indlevelse skriver om sociale hierakier, alt det som ikke siges mellem mennesker, og om, hvad der sker, når den perfekte verden vendes på vrangen.
Læs mere om Anne Mette Kirk

Forfatterinterview: Anne Mette Kirk om 'Senfølger'

"Det føles faktisk for godt til at være sandt, og det er måske lige præcis, hvad det er." Se med, når Anne Mette Kirk fortæller om Senfølger. Filmen er produceret af Jonas Schnack Krog.

Læsekredsspørgsmål

Brug læsekredsspørgsmålene til at diskutere Senfølger sammen i læsekredsen.

Find spørgsmålene her:

Læsekredsspørgsmål

Anmeldelser

Politiken

"I sin nye roman, 'Senfølger' skildrer Anne Mette Kirk hverdagen så overbevisende, at den står knivskarpt for læserens indre blik. Og det er så tårerne triller ... Sorgen, smerten, frustrationen er næsten ubærlig. Anne Mette Kirk skildrer den med filmisk præcision. Hun har i det hele taget sans for de sigende detaljer ... En velkomponeret helhed med en medrivende historie."
- Søren Kassebeer

Dansk BiblioteksCenter

"Dette er en vanvittigt spændende og klaustrofobisk fortælling om en mand fanget imellem en ekskones urimelige krav, kærligheden til sin datter og et yderst usundt parforhold. Om at miste sig selv og få udvisket egne grænser, om at stå i gæld og turde stå op for sig selv. Det er en rigtig pageturner, bogen er umulig at lægge fra sig."
- Merete Trap / lektørudtalelse

Bogblogger.dk

"I sin roman vender Anne Mette Kirk kønnene på hovedet, hvilket er spændende. I de fleste fortællinger om gaslighting, stalking og handlingslammede mennesker, der sidder fast i andre menneskers greb, er det oftest kvinderne, der er ofre, og mændene, der dominerer. Det er et spændende greb at vende det på hovedet, hvilket også også udfordrer læserens eget syn på køn. Romanen er letlæst og er oplagt sommerlæsning til dig, der elsker et godt drama."
- Krista Bauer

Randi Glensbo

"Senfølger er mit første møde med Anne Mette Kirks forfatterskab. Og hold da op, hvor skal jeg bare skynde mig at få læst alle hendes andre bøger. For hun skriver bare drøngodt. Senfølger er en virkelig, virkelig spændende, skræmmende og tankevækkende roman. Jeg har haft svært ved at lægge bogen fra mig, fordi jeg har været helt opslugt af dens univers ... Man ser det hele tydeligt for sig ... Sproget er flydende og ligetil, og karaktererne interessante og virkelig troværdige."

Mullesbogblog

"Holy shit, jeg ved ikke, hvad jeg skal sige overhovedet. Allerede fra start af kan jeg mærke Jeppe utroligt nært ... Jeg giver 6 hjerter ud af 6 hjerter, fordi forfatteren har skabt en skræmmende genistreg, som har rørt mig så utrolig dybt og endnu engang beviser, hvor skabet skal stå ... Jeg er og bliver fan af forfatterinden, og hele hendes forfatterskab kan i den grad anbefales."

boglitt

"Senfølger er en modbydeligt godt skrevet psykologisk thriller, som fik nakkehårene til at rejse sig, og gåsehuden til at bryde frem på en lun sommerdag. Særdeles ubehagelig og umulig at lægge fra sig!"
- Emma

biblo.kat

"Man kan næsten mærke stemningen komme op fra siderne, og hvordan det er her, den psykologiske thriller for alvor tager over. Den er virkelig godt skruet sammen, og så velskrevet, at jeg nåede hele følelsesregisteret igennem på de knap 400 sider."
- Katrine Frandsen

krimispot

"Jeg elsker simpelthen Anne Mette Kirks måde at skrive på – hun skriver utroligt levende, og man føler næsten, at man står ved siden af personerne i bogen. Senfølger er uden tvivl en af de bedste bøger, jeg har læst i år ... Der er ingen tvivl om, at Senfølger vil sidde i mit hoved og krop længe efter, den sidste side blev vendt.
- Sarah Kyndesen

prosapiger

"Kirk har skrevet endnu en page-turner, der har et uforudsigeligt plot, hvor man som læser ikke kan gennemskue, hvordan historien ender, hvilket vi elsker!"
- Johanne & Anne-Sofie

s.issel

"Jeg har sagt det før, men Anne Mette Kirk kan skrive om hvad som helst, og jeg elsker det lige meget hvad! Så fængende, spændende, mystisk, man blir nysgerrig og skal liiiiige ha' en ekstra side med ... En ægte pageturner som får pulsen op.
Alle følelser kommer i spil, og de stærke karaktererbeskrivelser gør bare bogen endnu mere vanvittig!"
- Sissel

marieschultz

"Mangler du en god, mega spændende pageturner her til sommer? Så kan jeg på det varmeste anbefale Anne Mette Kirks nye psykologiske thriller Senfølger. Jeg har simpelthen slugt den."

mineoplevelserdk

"Senfølger af Anne Mette Kirk er en fantastisk læseoplevelse. Jeg har efterhånden læst et par af hendes bøger, og de er simpelhen skrevet så godt. Jeg er vild med den måde, Anne Mette fortæller hendes historier ... Så hvis du ikke ved, hvad du skal læse i sommerferien, så kommer der en klar anbefaling her."
- Karina

boegerne_i_mit_liv

"Det var en virkelig god læseoplevelse. Og super interessant vinkel, der bryder med den gængse opfattelse af, at det er mænd, der udøver psykisk vold og stalker kvinder – og ikke omvendt. Endnu engang skildrer Anne Mette Kirk vigtige og vedkommende temaer i sin roman."
- Lisette Rønnov Jørs

Pernille Rasmussen

"Senfølger er en spændende, medrivende og gribende bog! Der er gode beskrivelser i bogen, som gør den levende og virkelig troværdig"

boglivet

"En bog, der opslugte mig så meget, så jeg ikke engang kunne løsrive mig for at hente noget at drikke på trods af knastør og tørstig mund! ... Uovertruffent skriveri, historiefortælling og sætten fokus på vigtige emner."

Bogtanken.dk

"Anne Mette Kirk kender om nogen formlen for et veldrejet plot med spænding og et godt gedigent flow. Senfølger er ikke nogen undtagelse ... En udpræget og meget velskrevet plotdrevet fortælling ... Kirk har først og fremmest blik for elementerne i en gedigen pageturner, og hun formår at skabe spænding, der holder hele vejen."
- Ida


Køb 'Senfølger' hos din foretrukne boghandler

Bog

400 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: 17. maj 2024

Omslag: Sofie Winding

Format: Hæftet m. flapper

ISBN: 9788743409045

Lydbog

Udg. dato: 17. maj 2024

Omslag: Sofie Winding

Format: Download

ISBN: 9788743409052

E-Bog

400 sider

Udg. dato: 17. maj 2024

Omslag: Sofie Winding

Format: ePub

ISBN: 9788743409069

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu