En engel i Warszawa

En engel i Warszawa

Historien om Irena Sendler, der gav håb ved at redde over 2.000 børn fra nazisterne og ghettoen i Warszawa under Anden Verdenskrig.
Læs et uddrag

"Hvert enkelt barn, der med hjælp fra min side kunne reddes, er en retfærdiggørelse af min tilstedeværelse her på kloden."
- Irena Sendler

Warszawa, 1940. Nazisterne etablerer ghettoen. Den 29-årige socialrådgiver Irena forsøger alt for at hjælpe det jødiske folk. Hun gemmer en lille pige, der er blevet forladt af desperate forældre under et falsk navn hos en ikke-jødisk familie. Hvad der begynder som en modig handling, bliver til en storstilet redningsaktion.

Irena smugler flere og flere børn med falske 'ariske' identiteter ud af ghettoen. Hun tænker aldrig på at give op, selvom hendes liv er i konstant fare. Men Irena skal ikke kun bekymre sig om sit eget liv. For Adam, hendes store kærlighed, er jøde.

Irena Sendler (1910-2008) reddede 2.500 jødiske børn fra den sikre død ved at smugle dem ud af ghettoen et efter et. Hun håbede på at kunne bringe børnene tilbage til deres forældre efter krigen og gemte derfor deres navn på sedler i et syltetøjsglas.

I oktober 1943 blev hun anholdt og under tortur afhørt af gestapoen, men hun afslørede ingen information om hverken sit netværk eller børnene. I 2007 var hun i spil til Nobels fredspris.

Historiens enestående kvinder er en ny serie fra Gutkind, som i romanform fortæller om en række kvinder, der – udover at være enestående på hvert deres område – har skabt historie, der inspirerer den dag i dag.

Oversat fra tysk af Maj Westerfeld, der er bosat i Berlin og bl.a. har modtaget arbejdelegater fra Statens Kunstfond og Deutscher Übersetzerfonds.

Udgivelsesdato: 12.oktober 2022

Lea Kampe
Forfatter

Lea Kampe

Forfatter til En engel i Warszawa, der er historien om Irena Seidler og en del af serien Historiens enestående kvinder.
Læs mere om Lea Kampe

Bogtrailer: 'En engel i Warszawa' af Lea Kampe

Se traileren til En engel i Warszawa, første bind i serien Historiens enestående kvinder.

Anmeldelser

Dansk BiblioteksCenter

"Fint skrevet roman, der giver et godt indblik i det arbejde mange tusinde almindelige mennesker udførte bag tyskernes ryg under 2. verdenskrig ... Serien, som bogen er en del af, er et interessant forsøg på at give plads til de mange glemte kvinder gennem historien."
- Anette Brinkløv Liebmann / lektørudtalelse

Litteratursiden

"Stærk fortælling om mod og viljestyrke er en hyldest til Irena Sendler, der reddede mange liv under anden verdenskrig ... Den konstante spænding, når hun hjælper børn ud af ghettoen, bringer læseren gennem en rutsjebane af følelser."
- Jette Holmgaard Greibe

Bog_finken

"Med denne løb tårerne flere gange ned af kinderne ... Rigtig god og levende roman, jeg var fanget, omend skræmt, fra start til slut."

Litteraturhjoernet

"Blander fakta og fiktion på en måde, så det er umuligt at slippe fortællingen igen ... Hvis du også er til historier fra 2. Verdenskrig og/eller romaner om stærke kvinder, så vil jeg virkelig anbefalde En engel fra Warszawa og Arkitekten fra New York. Jeg glæder mig rigtig meget til de næste bøger i serien."

Catsbooksandcoffee

"En historie om opofrelse og hengivenhed, der næppe kan undgå at gøre indtryk på dens læsere ... En bog, der kun kan anbefales herfra."

Bogbloggerdk

"Irena Sendlers historie er fortællingen om et kulsort kapitel i verdenshistorien ... Om at finde en ukendt styrke i sig selv, nægte at lade sig kue, trodse angsten og stå op mod overmagten, koste hvad det vil, fordi det er det rigtige at gøre."

Bogfinkensunivers

"Rørende fortælling af Lea Kampe ... En fortælling, der skal læses for at hylde historiens enestående kvinder."

Bogens_liv

"Tankevækkende og imponerende at læse om Irenas mod og styrke under en krisetid. Hun er en utroligt inspirerende kvinde."

Bogbanden

"Barsk og inspirerende historie ... med stærke kvinder og jeg kan anbefale den til dig, der er til spænding og kvindelig power."


Køb Gutkinds udgivelser hos din lokale boghandler

Bog

362 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: October 12, 2022

Oversætter: Maj Westerfeld

Omslag: Alette Bertelsen

Format: Indbundet m. smuds

ISBN: 978-87-434-0300-5

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu