Evigheden i et siv

Evigheden i et siv

En hyldest til bogen – denne fantastiske opfindelse, der blev lavet til at kunne bære ord og tanker på tværs af tid og rum.
Læs et uddrag

"Et fænomenalt værk."
- Jyllands-Posten

Evigheden i et siv er en kærlighedserklæring til det skrevne ord. Bogen inviterer læseren med på en rejse gennem bogens historie med stop undervejs på bl.a. Alexander den Stores slagmarker, Cleopatras paladser og de første kendte biblioteker.

Undervejs forbinder forfatteren Irene Vallejo klassiske skrifter med den moderne verden og nutidige debatter: papyrus som kostbart råstof og mobiltelefoner, Sapfo og kvinders litterære stemme, Seneca og politik.

Evigheden i et siv fortæller også eventyret om de tusindvis af mennesker, der har sikret bogens overlevelse gennem århundrederne: fortællere, kopister, illustratorer, oversættere, gadesælgere, skriftkloge, spioner, oprørere, nonner, slaver, eventyrere og boghandlere. Det er en smuk beretning om, hvordan vi som mennesker og samfund gennem tiderne er blevet påvirket og formet af bøger.

Evigheden i et siv blev belønnet med priserne Årets bedste debut og Årets bedste non fiction-bog i hjemlandet Spanien i 2020 og er solgt til udgivelse i mere end 30 lande.

Udgivelsesdato: 25. august 2021.

Irene Vallejo
Forfatter

Irene Vallejo

International bestsellerforfatter bag bogen Evigheden i et siv - en passioneret fortælling om opfindelsen af bogen og dens historie.
Læs mere om Irene Vallejo

Anmeldelser

Politiken

"En drømmebog for enhver dedikeret bogelsker. Et granvoksent essay lige så lærd, som det er indtagende og imødekommende ... Suveræn og smittende formidlingskunst oversat på niveau af Rigmor Kappel Schmidt ... DENNE bog bør du prioritere."
- Kim Skotte

Berlingske

"Kraftpræstation af en bog ... Et oplagt bud på en klassiker ... En i særklasse sprænglærd, veloplagt og medrivende fortælling om en af civilisationens fremmeste opfindelser; bogen ... "
- Jørgen Johansen

Jyllands-Posten

"Et fænomenalt værk om bogens slyngede vej fra skrøbelig papyrusrulle til solid bog ... Et overflødighedshorn af forunderlige detaljer ... Irene Vallejo er en formidabel skribent, der balancerer smukt mellem faglig korrekthed, fantasifuld indlevelse og formfuldendt formidling."
- Henriette Bacher Lind

Information

"Vallejo væver en imponerende mængde fakta så godt sammen med anekdoter, litterære citater og veldoserede sidespring, at man nemt bliver klogere uden at opdage det ... En smittende kærlighedserklæring til en flere tusind år gammel transmogriffer og tidsmaskine, der stadig virker."
- Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Kulturen.nu

"En klog og opløftende bog – om bogen. Den glimrer ved en forbilledlig evne til at forene forskerens stil med den personlige og umiddelbare refleksion."
- Leif Emerek

Dansk BiblioteksCenter

"Med et uventet og morsomt billedsprog har vi her en fuldstændig vidunderlig bog, der er skrevet i en ligetil og lettilgængelig stil, takket være mesteroversætteren Rigmor Kappel Schmidts lette og sommerluftige fordanskning. Det er simpelthen alletiders!"
Poul Flou Pedersen / lektørudtalelse

The New York Times

‘’En meget befriende, klog og vidtforgrenet rejse gennem bogens verden, fra grundlæggelsen af biblioteket i Alexandria til Romerrigets fald; Irene Vallejo har skrevet en fremragende, universel og helt unik bog.’’

NRC Handelsblad

"Overbevisende ... Vallejo viser på en storslået måde, på hvilket fundament vores verden er bygget. På bøger."

Boguglen

"Wow, denne her er noget af en oplevelse. Irene Vallejo har en helt fantastisk måde at udtrykke sig på, som på fineste vis binder fakta og fiktion sammen ... Jeg kan på det varmeste anbefale denne bog. Den er et lille mesterværk."

Litteratursamtaler med mening

"Så forrygende velskrevet og vidende at bibliofilens lykke er stor ... I hendes skrift bliver den klassiske verden levende og nærværende."

Bogbanden

"Intet mindre end fantastisk ... Irene Vallejo skriver helt fantastisk med et dynamisk og interessant flow ... Jeg kan kun anbefale den til alle!"

Bogvægten

"Vallejo er grundig i sin research, formidlingen er entusiastisk, og begivenheder og mennesker er fremstillet så Evigheden i et siv bliver til et kollektivt eventyr – i et nuanceret sprog, med spændingskurver, et imponerende persongalleri og stor viden."
- Birte Strandby

Bogblogger.dk

"Det er interessant læsning, og Evigheden i et siv er virkelig godt tænkt."
- Katrine Lester

Anettes Litteratursalon

"Irene Vallejo skriver, så sanseligheden driver ned over siderne ... Hendes sprog er misundelsesværdigt smukt, og i den forbindelse skylder vi læsere også oversætter Rigmor Kappel Schmidt en stor tak. Man kan ikke læse denne bog uden at føle stor stor kærlighed til bøger og litteratur efterfølgende."

Bogglæde

"Har på alle måder slået benene væk under mig ... Informativ, interessant og ikke mindre end et mesterværk."


Køb 'Evigheden i et siv' hos din foretrukne boghandler

Bog

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: August 25, 2021

Oversætter: Rigmor Kappel Schmidt

Omslag: Simon Lilholt, Imperiet

Format: Hardcover m. smuds

ISBN: 978-87-434-0030-1

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: August 25, 2021

Oversætter: Rigmor Kappel Schmidt

Omslag: Simon Lilholt, Imperiet

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0032-5

E-Bog

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: August 25, 2021

Oversætter: Rigmor Kappel Schmidt

Omslag: Simon Lilholt, Imperiet

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0031-8

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu