For evigt

For evigt

En kollektivroman om kærlighed, omsorgssvigt, forældreskab og venskaber i en tid, hvor verden, som vi kender den, er i opbrud.

"Stoltz er en elegant tekstkomponist, som forstår at gestalte et kollektiv af fortællestemmer."
- Politiken

Ingen har hørt fra Cajsas mormor, Baby, i over to år, da hun en aften dukker op i Cajsas københavnerlejlighed. Tidligt næste morgen sidder tre generationer samlet i kollektivets køkken. For Babys datter, Anna, er de to års fravær utilgiveligt og lægger sig oven i barndommens svigt.

Cajsa, derimod, er fascineret af sin karismatiske mormor, der har levet et rastløst og afsøgende bohemeliv, hvor hun har lavet gadeteater i Paris, arbejdet som langturschauffør, eller som nu: boet i en autocamper på Møn uden at give lyd fra sig.

Baby ved godt, at hendes valg gennem livet har haft konsekvenser, og alt imens hun flytter ind i kollektivet og hvirvles ind i barnebarnet Cajsas klimaaktivisme, forsøger hun at nærme sig datteren Anna, inden det er for sent.

For evigt skildrer tre generationer af kvinder og deres relation i en vidtforgrenet samtidsroman. Det er en fortælling om aldring, livsvalg, omsorg og om hvad, vi giver videre til hinanden på tværs af generationer.

Udgivelsesdato: 21. september 2022

Kristina Stoltz
Forfatter

Kristina Stoltz

Siden sin debut har Kristina Stoltz fornyet sig fra bog til bog og er en af sin generations mest kritikerroste forfattere.
Læs mere om Kristina Stoltz

Find læsekredsspørgsmål

Brug læsekredsspørgsmålene til at diskutere For evigt sammen i læsekredsen.

Find spørgsmålene her

Find læsekredsspørgsmål

Anmeldelser

Politiken

"Kristina Stoltz’ ottende roman er indsigtsfuld ... Ømt humanistisk i sin grundtone, nærmest psykoterapeutisk i sit karakterarbejde på tværs af tre generationer ... Stoltz er en elegant tekstkomponist, som forstår at gestalte et kollektiv af fortællestemmer."
- Ida Dybdahl

POV International

"Kristina Stoltz skriver magisk om naturen som en levende organisme ... For evigt er en formidabel og foruroligende bog med meget på hjerte. Forfatteren jonglerer kraftfuldt med kvindeliv, familiedynamik, klimakamp og et verdensbillede i opløsning. Læseren følger boldene i luften og bliver selv grebet undervejs – grebet først og fremmest af følelsen af uopsættelighed: Det er vigtigt at forsone sig med sine nærmeste, drage omsorg for kloden og sit eget liv – inden det er for sent …"
- Carina Wøhlk

Dagbladenes Bureau

"Hvor en film lynhurtigt kan skabe en karakter ved hjælp af stemme, tøj, bevægelser osv., må man i en roman have mere tid til at lande. Ikke desto mindre er jeg vild med den nerve af oprør og selvstændighed, der løber gennem romanens kvinder, som ganske vist må svigte deres døtre, men gør det for at redde sig selv. Når vi mennesker dømmer vores forældre for alle deres fejl, må vi derfor huske, at de selv kæmpede for at overleve. Det samme gør vi. Kvinder har - lige som andre historisk undertrykte grupper - desuden en særlig strukturel arv, vi slæber rundt på og giver videre. Den har Kristina Stoltz rigtigt godt fat i."
- Berit Holbek Jensen

Randiglensbo.dk

"Sproget er let og flydende og i lange stræk ligefrem poetisk ... For evigt er en interessant og tankevækkende roman om de nære relationer, der er så vigtige for os mennesker – og somme tider så svære."

Simonekarlasboeger

"Spændende og velskrevet litteratur om den tid vi lever i og de udfordringer vi står over for."


Køb 'For evigt' hos din foretrukne boghandler

Bog

429 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: 21. september 2022

Omslag: Kasper Vang

ISBN: 978-87-434-0349-4

Lydbog

10 timer 5 minutter

Vejl. udsalgspris: 169,95

Udg. dato: 21. september 2022

Indlæst af: Laura Drasbæk

Omslag: Kasper Vang

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0351-7

E-Bog

ca. 430 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95

Udg. dato: 21. september 2022

Omslag: Kasper Vang

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0350-0

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu