Hvis man ikke vidste bedre

Hvis man ikke vidste bedre

Smuk og stærk roman om en kvinde, hendes relationer og fortidens svære valg.
Læs et uddrag

"200 vidunderligt velskrevne sider."
- Berlingske

En kvinde vender tilbage til den by, hvor hun boede sammen med sin mand og sin datter. Hun har været længe væk, hun er blevet ældre, og måske også klogere, og i gensynet konfronteres hun med sine valg og med det fællesskab, hun aldrig rigtig blev en del af. Hun husker sin kamp for at finde plads i rollen som mor og som kone, for at leve op til kønnets og tidens konventioner.

Hvis man ikke vidste bedre fortsætter den undersøgelse af de tætte og svære relationer, som Lotte Kirkeby indledte med sine to første bøger.

Romanen tegner et portræt af en kvinde, der nærer en dyb og til tider besværet kærlighed til sin familie og til den by i provinsen, som er blevet hendes hukommelse, og som ikke vil slippe sit tag i hende.

Udgivelsesdato: 5. januar 2022.

Lotte Kirkeby
Forfatter

Lotte Kirkeby

Kritikerrost forfatter, som skriver om de nære og svære relationer, hvor dramaet ligger mellem linjerne.
Læs mere om Lotte Kirkeby

Bogtrailer: 'Hvis man ikke vidste bedre' af Lotte Kirkeby

"En litterær perle," skrev Berlingske om Hvis man ikke vidste bedre. Se hele traileren her.

Anmeldelser

Politiken

"Sansemættet ... Der er mange gode grunde til at være glad for Kirkebys roman. I den aktuelle bølge af moderskabslitteratur kan jeg ikke lade være med også at glæde mig over, at vi her får historien fra en ældre kvindes og en tidligere generations perspektiv. Så hvis nogen skulle have troet, at moderskabet er noget, man lægger bag sig, eller at det først er inden for de seneste år, at det er blevet en af livets største fordringer, kan de godt tro om igen."
- Lilian Munk Rösing

Berlingske

"Lotte Kirkeby skriver stærkt og smukt og bedre end de fleste ... På 200 vidunderligt velskrevne sider folder bogen sit stof ud som en dalende baldakin i himmelrummet mellem fortid og nutid, så tempoet fra hverdagen sænkes, og man med et beroligende læse-luntetrav svæver nedad og fremad mod og med en tro på bedre tider.
- Merete Reinholdt

Weekendavisen

"Lotte Kirkebys raffinerede roman om de strømførende forbindelser mellem mor og datter ... Et omhyggeligt underspillet, diskret drama. Med sin fine fortælleteknik og sit velmodulerede sprog suger Lotte Kirkeby læseren til sig ... hamrer en hegnspæl i jorden som en af vores dygtigste prosaister."
- Klaus Rothstein

Avisen Danmark

"Lotte Kirkeby dykker i denne velskrevne, inderlige og gådefulde roman, som i den forrige ”De nærmeste” (2019), endnu en gang ned i de komplicerede og til tider smertefulde følelser, som altid er en del af at leve tæt sammen med andre mennesker."
- Berit Holbek Jensen

Skive Folkeblad

"Forfatteren Lotte Kirkeby lykkes med at skildre nuancerne i de hudløst ærlige og tabubelagte tanker, som hovedpersonen har, mens denne bevæger sig rundt i den velkendte provinsby og bliver konfronteret med spøgelserne fra sin fortid. Alt i alt formidler Kirkeby et kvindelivs kompleksiteter på interessant, medrivende og dybsindig vis."
- David Skaaning

Kulturen.nu

"Jeg har i høj grad nydt læsningen af Lotte Kirkebys nye roman. Hun skriver så fint om de nære og svære relationer ... så indfølt og troværdigt."
- Pernille Lisborg

Litteratursiden

"Stor intensitet og nærvær ... Lotte Kirkeby har skrevet en stemningsfuld og livsklog fortælling fuld af sårbarhed, og jeg nød hvert et øjeblik."
- Line Hoffgaard

Fine Spind

"En fantastisk roman om alle de forestillinger, som ingen af os kan leve op til ... Godt og smukt: Sætningerne glider umærkeligt ind og ud imellem hinanden."
- Louise Juhl Dalsgaard

Søndag

"Interessant og komplekst."
- Anna Møller

Bogbanden

"Denne roman er velskrevet og taler til lige præcis den læser, der sidder med bogen i hånden."

Bogblogger.dk

"Den er intet mindre end fremragende! ... Læs romanen langsomt, læs den sammen med andre. Læs den højt! Det er en oplagt læseklubroman. Jeg er meget begejstret!"
- Jane

Anettes Litteratursalon

"En smuk og på samme tid melankolsk fortælling ... Unik læseoplevelse."

Vores bogliv

"200 sider med tilbageholdt åndedræt og en klo om hjertet ... Det kan på alle måder anbefales at læse denne helstøbte og vellykkede bog om de svære relationer, der betyder alt."
- Camilla Rosengaard

Kia Lundsgaard

"Smuk, poetisk, langsom og dyb fortælling ... Lotte Kirkeby skriver så smukt! Jeg forsvandt ind i fortællingen med det samme."

Bog_finken

"Jeg er vild med denne roman, de indflettede dialoger, mystikken."
- Bettina.

Bog_review

"Så fint og poetisk skrevet med en stærk melankolsk tone ... Jeg kan kun tilslutte mig alle de andre begejstrede anmeldelser."

Livet i dukkehuset

"Jeg vil anbefale denne roman på det varmeste ... Velskrevet."

Bogglæde

"Er med sine blot 200 sider, en roman, der sætter sit aftryk hos læseren og giver stof til eftertanke ... Stilfærdigt, enkelt og helt vidunderlig."

Bogbobler

"Sansemættet og særdeles smukt skrevet roman."

Bogpassionisten

"Stemninger og situationer træder frem for læseren, som kun få formår på samme forenklede og ærlige måde ... En virkelig fin læseoplevelse."

Tidsskriftet Epsilon

"Melankolsk og sanselig beskrivelse af en gådefuld og fascinerende kvinde."
- Anne Beck Nielsen

Bogelskeren_i_villafortuna

"Hvis man ikke vidste bedre har rørt mig så dybt! Bogen har også rystet mig i min grundvold, fordi den er så vedkommende og stærk ... Vil i den grad blive husket!"


Køb 'Hvis man ikke vidste bedre' hos din foretrukne boghandler

Bog

207 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: January 5, 2022

Omslag: Alette Bertelsen

Format: Hardcover m. smuds

ISBN: 978-87-434-0166-7

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: January 5, 2022

Omslag: Alette Bertelsen

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0168-1

E-Bog

207 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: January 5, 2022

Omslag: Alette Bertelsen

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0167-4

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu