Lotte Kirkeby

Lotte Kirkeby

Kritikerrost forfatter, som skriver om de nære og svære relationer, hvor dramaet ligger mellem linjerne.

"Lotte Kirkeby skriver stærkt og smukt og bedre end de fleste"
- Berlingske

Lotte Kirkeby (f. 1970, Skive) er uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og fransk fra Aarhus Universitet og har i en årrække arbejdet som forlagsredaktør, journalist, anmelder og oversætter.

I 2016 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen Jubilæum, hvor et gennemgående tema er tab og det at miste. I 2019 fulgte romanen De nærmeste, som blev nomineret til DR Romanprisen 2020.

Lotte Kirkeby kredser i sit forfatterskab om de nære relationer, og med romanen Hvis man ikke vidste bedre (2022) fortsætter hun sin undersøgelse af de ofte svære relationer, der veksler mellem nærhed og afstand.

I 2023 blev hun tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

Litteratursiden skrev om romanen De nærmeste: "En tankevækkende familieroman, som også kredser om det at miste ... Lotte Kirkeby er fænomenal til at antyde og afdække ganske langsomt, her om tre søskendes forskelligheder, så man pludselig opdager, at man ved meget mere, end man troede."

"Lotte Kirkeby skriver koncentreret og smukt og med tydelig inspiration fra antydningens mestre Ernest Hemingway og Per Petterson. Der står mere mellem linjerne end på dem, og læseren skal selv forbinde de flagrende, løse ender. Alligevel bliver man ramt af Kirkebys prosa." – Ekstra Bladet.

I januar 2024 udkom Resten af sommeren – en roman om de små og store skred i en families relationer.

I en femstjernet anmeldelse skrev Jyllands-Posten: "Lotte Kirkeby har i sit relativt lille forfatterskab markeret sig med sin uforlignelige evne til at skildre det store i det små. Resten af sommeren er ingen undtagelse."

Forfatterinterview: Lotte Kirkeby fortæller om 'Hvis man ikke vidste bedre'

"Jeg synes, de nære relationer er interessante at afsøge, fordi det typisk også er dem, der er de svære. Det er dem, der betyder noget," sådan siger Lotte Kirkeby, når hun fortæller om sin roman Hvis man ikke vidste bedre.

Interview med Lotte Kirkeby om 'Resten af sommeren'

"Jeg har en fornemmelse af, at man i mange familier forholder sig næsten uanstændigt selvfølgeligt til hinanden"

Læs med, når Lotte Kirkeby fortæller om sin roman Resten af sommeren – om bogens hovedpersoner, skilsmisse samt de små og store skred i en families relationer.

"Jeg har en fornemmelse af, at man i mange familier forholder sig næsten uanstændigt selvfølgeligt til hinanden"

Booking

Foredrag med Lotte Kirkeby

Vil du gerne booke Lotte Kirkeby til et foredrag?

For spørgsmål og henvendelser vedrørende arrangementer kan du læse mere på forfatterens hjemmeside.

Foredrag med Lotte Kirkeby

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu