Lotte Kirkeby

Lotte Kirkeby

Lotte Kirkeby debuterede i 2016 med novellesamlingen "Jubilæum"og udgav i 2019 romanen "De nærmeste", der blev nomineret til DR Romanprisen.

"Dramaet ligger mellem linjerne i Lotte Kirkebys stilsikre prosa." - Politiken

Lotte Kirkeby (f. 1970, Skive) er uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og fransk fra Aarhus Universitet. Hun debuterede i 2016 med novellesamlingen Jubilæum. I 2019 fulgte romanen De nærmeste, som blev nomineret til DR Romanprisen 2020.

"En tankevækkende familieroman, som også kredser om det at miste ... Lotte Kirkeby er fænomenal til at antyde og afdække ganske langsomt, her om tre søskendes forskelligheder, så man pludselig opdager, at man ved meget mere, end man troede." - skrev Litteratursiden om romanen.

"Lotte Kirkeby skriver koncentreret og smukt og med tydelig inspiration fra antydningens mestre Ernest Hemingway og Per Petterson. Der står mere mellem linjerne end på dem, og læseren skal selv forbinde de flagrende, løse ender. Alligevel bliver man ramt af Kirkebys prosa." - Ekstra Bladet.

Lotte Kirkeby har i mange år været ansat i forlagsbranchen og arbejder ved siden af sit forfatterskab som anmelder, journalist og oversætter. Læs mere om forfatteren her.

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu