Resten af sommeren

Resten af sommeren

En rørende roman om de små og store skred i en families relationer.

"Lotte Kirkeby skriver stærkt og smukt og bedre end de fleste"
- Berlingske

Sofie er i Tivoli med sin storebror og sin far. De to søskende hænger højt over byen i pariserhjulet og forsvinder i hurlumhejhuset, og når de kommer hjem, skal de holde ferie.

De skal besøge deres mors veninde, som de plejer, sove i telt, bade og plukke bær. Men de skal også forholde sig til, at deres forældre skal skilles, og at de fremover kun skal se deres far hver anden weekend.

Resten af sommeren undersøger, hvad der sker i en familie, når forældre går fra hinanden: med de voksne, der har truffet beslutningen, og med de halvstore børn, der i forvejen har nok at gøre med at begribe verden og sig selv.

Udgivelsesdato: 30. januar 2024

Lotte Kirkeby
Forfatter

Lotte Kirkeby

Kritikerrost forfatter, som skriver om de nære og svære relationer, hvor dramaet ligger mellem linjerne.
Læs mere om Lotte Kirkeby
Skriveværkstedet med Lotte Kirkeby

"Det er altid vidunderligt at være kommet så langt, at alle store valg er truffet, og bunken vendt"

Lotte Kirkeby fortæller i 'Skriveværkstedet' om sin arbejdsproces med romanen Resten af sommeren – om at skrive skiftevis i et gammelt kloster på Amalfikysten, i Svanekegården på Bornholm og side om side med veninder på Det Kongelige Bibliotek i København.

"Det er altid vidunderligt at være kommet så langt, at alle store valg er truffet, og bunken vendt"

Læsekredsspørgsmål

Brug læsekredsspørgsmålene til at diskutere Resten af sommeren sammen i læsekredsen.

Find spørgsmålene her:

Læsekredsspørgsmål

Anmeldelser

Kristeligt Dagblad

"Genial skildring af skilsmisse set med børns øjne ... Lotte Kirkeby skriver nært, hyggeligt og præcist om ethvert barns mareridt - de voksnes skilsmisse. Men som noget helt nyt ser hun skilsmissen fra børnenes perspektiv. ... Alene de rent sproglige perler kan man glæde sig over."
- Kristian Ditlev Jensen

Weekendavisen

"En eksemplarisk roman om en familieopløsning ... Lotte Kirkeby har med sin kun fjerde bog (en novellesamling og tre romaner) etableret et lavmælt, uhyre fint og skarpsindigt forfatterskab om det moderne menneskelivs smertepunkter ... Om Resten af sommeren har jeg noteret: talentfuld, tydelig, tankevækkende, tænksom, trist, trøstesløs, tapper - og tilfredsstillende."
- Klaus Rothstein

Jyllands-Posten

"Lotte Kirkeby skildrer med stor effekt, hvordan de voksnes forsøg på at berolige børnene under en skilsmisse bliver et forvrænget spejlkabinet af følelser og ord, der ikke passer til virkeligheden ... Har i sit relativt lille forfatterskab markeret sig med sin uforlignelige evne til at skildre det store i det små. Resten af sommeren er ingen undtagelse."
- Katrine Sommer Boysen

Politiken

"Med sarte, forsigtige registreringer tegner Lotte Kirkeby et ikke-dømmende portræt af en familie i frit fald hen over den sommer, hvor skilsmissen slår ned."
- Sophie Engberg Sonne

Berlingske

"Lotte Kirkeby skriver nok en gang imponerende godt ... en bog, som ufattelig mange voksne burde sætte sig ned og læse. Om ikke andet for børnenes skyld"
- Jakob Genz

Dansk BiblioteksCenter

"En stærk og følsom roman med noget på hjerte. Det er en klar styrke, at barnet Sofie er hovedpersonen. Vi hører og føler også de voksne, men det er Sofie, der står i centrum."

Litteratursiden

"Lotte Kirkeby ser ned i forvirringen og sorgens dybe afgrund og lykkes flot med at fremskrive de flygtige følelser og diffuse sindsstemninger under kernefamiliens opbrud og nyorientering. Hun gør det usynlige nærværende, så man mærker det. Det er indsigtsfuld læsning, uanset om man er skilsmisseramt eller ej."
- Line Hoffgaard

LitteraturDK

"Lavmælt og stilfærdigt er generelt kendetegnende for Kirkebys forfatterskab: en knude i maven, hjertet lidt i læserhalsen ... Sprogligt top håndarbejde."
- Ditte Engels Hermansen

Bogblogger.dk

"Resten er sommeren er på mange måder en klog roman, der giver stof til eftertanke ... Den får mine varmeste anbefalinger. ... Du vil sørge over familiens mangel på et sprog og glædes over, at Lotte Kirkeby til gengæld har et meget smukt og præcist sprog."
- Jane Andersen

boegerne_i_mit_liv

"En helt vidunderlig og sanselig fortælling om de forandringer, der sker i de fire mennesker, som udgør en kernefamilie, før forældrene fortæller, at de skal skilles ... Den er så tankevækkende og så umanerlig smuk på sin egen triste måde."
- Lisette Rønnov Jørs

Randi Glensbo

"Resten af sommeren tegner et billede af en familie i opløsning. Jeg har læst med en klump i halsen. Mærket melankolien ... Historien stykkes i høj grad sammen via det ufortalte og usagte. En rørende og tankevækkende skildring af en families sammenbrud."

boganbefalinger

"Lotte Kirkeby lykkes flot med at fremskrive de flygtige følelser og diffuse sindsstemninger under kernefamiliens opbrud og nyorientering. Hun gør det usynlige nærverende, så man mærker det. Det er indsigtsfuld læsning, uanset om man er skilsmisseramt eller ej."

Drustrups Bogblog

"Den vil absolut være relevant læsning for bl.a. skilsmisseramte eller skilsmisseovervejende voksne, men så absolut alle læsere af rigtigt velskrevne og stærke bøger, for det er Resten af sommeren. Jeg giver den meget gerne mine maksimale 5 stjerner."


Køb 'Resten af sommeren' hos din foretrukne boghandler

Bog

256 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: 30. januar 2024

Omslag: Alette Bertelsen

Format: Hæftet

ISBN: 9788743407805

Lydbog

Udg. dato: 30. januar 2024

Omslag: Alette Bertelsen

Format: Download

ISBN: 9788743408529

E-Bog

256 sider

Udg. dato: 30. januar 2024

Omslag: Alette Bertelsen

Format: ePub

ISBN: 9788743408512

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu