Kærlighed i hadets tid

Kærlighed i hadets tid

Historien om de største elskende i kulturhistorien, og hvordan de strittede imod den forestående undergang.
Læs et uddrag

"Intellektuelt dyneløfteri på højt niveau ... Stærkt anbefalelsesværdig"
- Berlingske

Da Jean-Paul Sartre spiser Käsekuchen med Simone de Beauvoir i Berlin, oplever Henry Miller og Anaïs Nin vilde nætter i Paris og "Silent Days in Clichy".  F. Scott Fitzgerald og Ernest Hemingway kaster sig passioneret ud i affærer i New York, mens Bertolt Brecht og Helene Weigel flygter i eksil, ligesom Katia og Thomas Mann.

I 1933 satte nationalsocialisternes magtovertagelse en brat stopper for de brølende 1920’ere: I Kærlighed i hadets tid tager Florian Illies os tilbage og fortæller historien om de største elskende i kulturhistorien, og hvordan de strittede imod den forestående undergang.

Bogen er oversat til dansk af Jørgen Herman Monrad.

Få et overblik over bogens persongalleri.

Udgivelsesdato: 16. maj 2023.

Florian Illies
Forfatter

Florian Illies

Tysk journalist og forfatter til Kærlighed i hadets tid – En historie om en følelse 1929-39, der handler om de største elskende i kulturhistorien.
Læs mere om Florian Illies

Bogtrailer: 'Kærlighed i hadets tid'

"Florian Illies skriver forførende præcist i en original blanding af begavet flimrende non fiction og skønlitterær indlevelse ... Stærkt anbefalelsesværdig." Sådan skriver Berlingske i deres femstjernede anmeldelse af Kærlighed i hadets tid. Se bogtraileren.

Anmeldelser

Berlingske

"Florian Illies skriver forførende præcist i en original blanding af begavet flimrende non fiction og skønlitterær indlevelse ... Stærkt anbefalelsesværdig. Og indimellem dejligt forvirrende ... Bogen kan læses som nyfigen sladder om den tids klogeste og dygtigste mennesker og deres eskapader. Som intellektuelt dyneløfteri på højt niveau. Men den kan også læses som en række skiftevis sjove, gode, lykkelige og tragiske historier om at insistere på frigørelsen. Uanset køn. Uanset omkostningerne. Uanset seksualitet. Til alle tider. Selv når det ser allersortest ud."
- Søren Kassebeer

Weekendavisen

"Et dampende collage-hovedværk om mellemkrigsårenes skørlevned ... Det er vanskeligt ikke at smile bredt, endda klukle, når man læser Florian Illies' underholdende og vildtvoksende Kærlighed i hadets tid ... en indlevende kønshistorie ... Den ubekvemme kobling mellem de brølende 1920ere og de marcherende 1930ere, mellem libertinisme og nazisme, er måske Illies' største bedrift ... Det er bestemt ingen naturlov, at verdenshistoriens måske frieste år skulle munde ud i fascisme og folkemord. Men det sker. Illies viser os, hvordan verdenshistorien (også) er båret af sårede følelser."
- Asger Hedegaard Boye

Politiken

"Det er imponerende, hvad Florian Illies har fået indsamlet af historier. Bygget på dagbøger, breve, erindringer, biografier m.m. ... Det er godt arbejde. "

POV International

"Man skal huske at trække vejret, når man læser Florian Illies’ velskrevne og underholdende bog, Kærlighed i hadets tid ... Ligesom i sin tidligere bog, 1913 – århundredets sommer, er Illies også hér velskrivende, vittig og eminent til at trække tråde på tværs af samfundets klasse, køn, kunst, filosofi og politik. Læs Kærlighed i hadets tid og bliv lige dele pirret og pikeret, men også oplyst om tiden dengang og nu. Det er en svimlende rutsjebanetur i en tumultarisk tidsepoke, der over flere stræk minder om vores egen."
- Bo Heimann

Dansk BiblioteksCenter

"Meget spændende kulturhistorisk formidling, der ved at fokusere på forskellige kunsterne og forfatteres liv, skildrer den massive forandring i 1930'erne. Bogen er velskrevet og detaljerig."
- Martin Minka Jensen / Lektørudtalelse

Bogbloggerdk

"Absolut fremragende og medrivende ... Det er en tour de force gennem det gamle Europa før krigen, drømmende og kritisk over for den selvoptagede hensynsløshed, der også var en del af tiden, men altid med et stænk af sorg over det, der lå forude. Kærlighed i hadets tid er en bog helt uden sammenligning."


Køb 'Kærlighed i hadets tid' hos din foretrukne boghandler

Bog

432 sider

Vejl. udsalgspris: 399,95 kr.

Udg. dato: May 16, 2023

Oversætter: Jørgen Herman Monrad

Omslag: Alette Bertelsen

Format: Indbundet m. smuds

ISBN: 978-87-434-0316-6

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu