Florian Illies

Florian Illies

Tysk journalist og forfatter til Kærlighed i hadets tid – En historie om en følelse 1929-39, der handler om de største elskende i kulturhistorien.

"Florian Illies skriver forførende præcist i en original blanding af begavet flimrende non fiction og skønlitterær indlevelse"
- Berlingske om Kærlighed i hadets tid

Florian Illies (f. 1971) er uddannet i kunsthistorie og nyere historie fra Bonn og Oxford. Han har været leder af kultursektionen på de tyske aviser Frankfurter Allgemeine Zeitung og Die Zeit, forlægger på Rowohlt Forlag, leder af et auktionshus og medstifter af kunstmagasinet Monopol.

I dag er Florian Illies freelanceskribent i Berlin. I 2012 udkom hans store, internationale succes 1913 – Århundredets sommer, som lå over 70 uger på Spiegels bestsellerliste og er udkommet på 28 sprog. Illies har vundet flere priser, heriblandt Axel Springer-prisen i 1999, Ludwig Börne-prisen i 2014 og Max J. Friedländer-prisen i 2016.

Med Kærlighed i hadets tid – En historie om en følelse 1929-39 fortsætter Illies i den genre, som han grundlagde med succesen 1913 – Århundredets sommer, hvor han med elegance og lethed forvandler historiske epoker til levende nutid. Illies henvender sig bredt med sin måde at skrive og formidle kulturhistorien på og rummer både de historisk interesserede læsere og dem, som elsker glamourøse romancer og ikke mindst de medfølgende forviklinger.

Illies’ store force er, at han kombinerer sin omfattende historiske viden med en fællesmenneskelig følelse, der fungerer som en prisme til at se en historisk tid igennem. Kortlægningen af tidens kærlighedsrelationer bliver en vej ind til at forstå de forskydninger, der sker i et samfund, når kulturelle vinde skifter.

Kærlighed i hadets tid
Bog

Kærlighed i hadets tid

Læs mere om Kærlighed i hadets tid
Stilhedens fortryllelse
Bog

Stilhedens fortryllelse

Læs mere om Stilhedens fortryllelse
Interview med Florian Illies

"I tiden før de store begivenheder vakler historien altid særlig voldsomt"

Hvad var det afgørende vendepunkt i det 20. århundrede? Og hvordan får man adgang til de autentiske følelser fra dengang?

I dette interview fortæller Florian Illies om arbejdet med og inspirationen bag Kærlighed i hadets tid.

"I tiden før de store begivenheder vakler historien altid særlig voldsomt"

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu