Kniven i ilden

Kniven i ilden

En fængslende historisk roman fra Finnmarken, som får dig til at mærke kulden fra sneen, varmen fra bålet og lugte blodet efter rensdyrslagtningen.

Storslået, sanselig historisk roman om hårdt arbejde, stor kærlighed, religion og erotik.

Året er 1859. Brita Caisa Seipajærvi spænder skiene på for at gå den lange vej fra Finland til Norge. Hun er en smuk og stærk kvinde, som kan helbrede dyr og mennesker. Med sig på rejsen har hun sine to små sønner, som er født udenfor ægteskabet og med forskellige fædre.

Målet er Bugøynes, hvor det siges, at havet koger af torsk. Undervejs møder hun Mikkel, og de to indleder et hemmeligt og lidenskabeligt kærlighedsforhold.

Kniven i ilden er inspireret af Ingeborg Arvolas egen tiptipoldemors liv og er den første bog i den historiske trilogi Sange fra Ishavet. Romanen er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2023.

Romanen er oversat til dansk af Camilla Christensen.

Udgivelsedato: 31. august 2023.

Ingeborg Arvola
Forfatter

Ingeborg Arvola

Prisvindene norsk forfatter til Kniven i ilden. Storslået og sanselig historisk roman om hårdt arbejde og stor kærlighed, stærkt sammenhold og fri erotik.
Læs mere om Ingeborg Arvola

Bogtrailer: Kniven i ilden

Kniven i ilden af Ingeborg Arvola er en stor og medrivende nordisk roman, der rummer det hele – kærlighed, længsler, historie og overtro. Bogen er første bind i den historiske trilogi Sange fra Ishavet.

Anmeldelser

Berlingske

"Kniven i ilden er saftsuseme en god bog ... Mennesket og naturen smelter så sandelig også sammen, når Brita og Mikko er alene (uden tøj på) i nattens mulm og mørke. Og her skriver Arvola så intenst og kraftfuldt, at læsebrillen dugger til ... I det hele taget skriver Arvola virkelig, virkelig godt. Sindssygt godt, faktisk. Som en drøm, man ikke vidste, man gik rundt med."
- Jakob Genz

Politiken

"En fascinerende roman om samlivsproblemer blandt nomader i Lapland."
- Thomas Bredsdorff

Litteratursiden

"Med mange beskrivelser af naturen, skikke og hverdagsgøremål giver Arvola et overbevisende indblik i nordboernes og samernes hårde hverdagsliv i 1800-tallets Norge"
- Line Hoffgaard

Boegerne_i_mit_liv

"Fuldstændig tryllebundet af den her magiske fortælling."

Hyggegeek_litteratur

"Smukke beskrivelser af kærlighed, og den er til tider nærmest eventyrlig. I mine øjne er bogen helt igennem skøn."

Bogbloggerdk

"Arvola kan skildre både den ydre og den indre natur, så man kan høre isen knirke, mærke kulden i hænderne og høre de ulykkelige jamre. Kniven i ilden er en kærlighedshistorie, men det er også en roman om et samfund i opløsning."


Køb 'Kniven i ilden' hos din foretrukne boghandler

Bog

Ca. 440 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: 31. august 2023

Oversætter: Camilla Christensen

Omslag: Marlene Diemar, Imperiet

Format: Hardback m. smuds

ISBN: 978-87-434-0558-0

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu