Ingeborg Arvola

Ingeborg Arvola

Prisvindene norsk forfatter til Kniven i ilden. Storslået og sanselig historisk roman om hårdt arbejde og stor kærlighed, stærkt sammenhold og fri erotik.

"Fascinerende og medrivende læsning"
- VG om Kniven i ilden

Norske Ingeborg Arvola (f. 1974, Honningsvåg) bor i dag i Oslo, men er vokset op i Pasvikdalen og Tromsø i det nordlige Norge.

Hun debuterede i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en række bøger for voksne og børn.

Det bliver ofte fremhævet, at Ingeborg Arvola har en særlig evne, når det kommer til at skrive fra barnets perspektiv både i hendes voksen- og børnebøger.

Hun har modtaget flere priser gennem forfatterskabet, bl.a. Cappelenprisen, Havmannprisen og Kulturdepartementets Litteraturpris.

Ingeborg Arvolas nye og kritikerroste roman Kniven i ilden var nomineret til Bokhandlerprisen for bedste roman og vandt Brageprisen i 2022. Romanen er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2023 og og er solgt til oversættelse i en række lande.

I nomineringen roses Ingeborg Arvola for den måde, Kniven i ilden er komponeret på og for at være underholdende og samtidig bevare sine litterære kvaliteter.

Ingeborg Arvola er også dramatiker, og det viser sig i romanens skarpe dramaturgi, der blændende balancerer en dramatisk fortælling og en fængslende fortællerstemme.

Kniven i ilden
Bog

Kniven i ilden

En fængslende historisk roman fra Finnmarken, som får dig til at mærke kulden fra sneen, varmen fra bålet og lugte blodet efter rensdyrslagtningen.
Læs mere om Kniven i ilden
Interview med Ingeborg Arvola

"Jeg ville vise en kærlighed, der får nogen til at ofre alt for at være sammen med hinanden"

Kniven i ilden foregår i 1800-tallets Nordnorge og er den første bog i den historiske trilogi Sange fra Ishavet.

Ingeborg Arvola fortæller i dette interview om inspirationen fra sin egen tiptipoldemors liv, om rå natur og om lidenskabelig kærlighed.

"Jeg ville vise en kærlighed, der får nogen til at ofre alt for at være sammen med hinanden"

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu