Lille Træ

Lille Træ

Historien om et anderledes venskab mellem en pige og et lille træ, der ikke tør springe ud.
Læs et uddrag

"Sød historie som lægger op til god dialog om venskab, naturen og årstiden ... En rigtig flot skønlitterær debut."
- Dansk BiblioteksCenter

Det er forår, og Lille Træ skal lige til at springe ud, da en lille pige kommer springende gennem skoven. Hun tager Lille Træ op af jorden og med hjem, så de kan bo sammen i byen. Pigen er fuld af gode idéer og gør alt, for at Lille Træ skal have det godt – men Lille Træ sygner mere og mere hen. Hvad er der galt med Lille Træ?

Lille Træ er historien om et spirende venskab mellem en pige og et lille træ, der ikke tør springe ud. Det er svært at lege sammen, når man kommer fra vidt forskellige verdener, men måske kan venskabet danne grobund for en helt ny forståelse?

En vildtvoksende billedfortælling om et anderledes venskab og om at lytte og mærke, hvad andre har brug for. Jacinta Madsen har i tilblivelsesprocessen udviklet en collageteknik, hvor natur, pensel, saks og papir sammen skaber et særligt æstetisk udtryk, der inviterer børn og voksne til kreativitet og leg.

Udgivelsesdato: 4. maj 2022.

Jacinta Madsen
Forfatter

Jacinta Madsen

Dansk forfatter, journalist og illustrator, der har været vært på flere tv-programmer på DR’s børnekanal Ramasjang.
Læs mere om Jacinta Madsen

Læs & tal sammen-materiale

Her kan du se og downloade læs & tal sammen-materialet til Lille Træ.

Lær at tegne karaktererne fra bogen, farvelæg, plant dit eget træ, lav din egen krone og meget mere. Desuden finder du læs og tal sammen-spørgsmål til bogen.

Læs & tal sammen-materiale

Lav dit eget dukketeater eller stopmotion-film

Klip ud og leg med ting og figurer fra Lille Træ.

Find og print dukketeateret her

Lav dit eget dukketeater eller stopmotion-film

Anmeldelser

Weekendavisen

"Fortællingen om det levendegjorte træ minder om H. C. Andersens Grantræet ... Natur og (børne)kultur sameksisterer under gensidig respekt. Bogens indbydende og farverige illustrationer er både konkrete og symbolske. Madsen har anvendt en collageteknik, hvor naturelementer i form af blade og blomster er koblet med malede flader og udklip. Den lille pige springer energisk hen over siderne med et nysgerrigt udtryk, og naturens egen kraft understreges i bogens afsluttende folde ud-opslag, hvor træet springer ud og sprænger alle rammer."
- Anna K. Skyggebjerg

Dansk BiblioteksCenter

"Sød historie som lægger op til god dialog om venskab, naturen og årstiden. Særligt med udgangspunkt i de meget fine illustrationer ... Alle meget flotte og med mange fine detaljer at udforske. Teksten er kort og enkel. En rigtig flot skønlitterær debut."
- Dorthe Grønbæk / Lektørudtalelse

Kulturen.nu

"Ny originalt illustreret og fortalt børnebog ... Historien om Lille træ vil være et hit i ethvert hjem med nysgerrige poder ... Hvad der er i øjenfaldende ved Lille træ, er særligt collageteknikken, som den visuelt fortælles igennem. Den er udviklet af Jacinta Madsen selv, og den er dybt original og løfter værket ... (j)ordnær, men aldrig ordinær ... fantasirigt, kreativt legende og good ol’ plain smukt!"
- Claus Nivaa

My_classroom_dk

"pirrer virkelig nysgerrigheden ... Flot og god effekt. Bogen passer godt til indskolingen."

Børnereolen

"En fryd for øjet, naturen og hjertet ... Udover fortællingen forsvandt jeg helt væk i de forskellige billeder i bogen."


Køb 'Lille træ' hos din foretrukne boghandler

Bog

32 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: 4. maj 2022

Format: Hardcover

ISBN: 978-87-434-0238-1

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu