Jacinta Madsen

Jacinta Madsen

Dansk forfatter, journalist og illustrator, der har været vært på flere tv-programmer på DR’s børnekanal Ramasjang.

I Lille Træ tager Jacinta Madsen livtag med menneskets forhold til naturen: Kan vi skabe grobund for en ny måde at leve sammen på?

Jacinta Madsen (f. 1982, Herlev) er uddannet journalist og bachelor i filosofi. Hun har i en årrække arbejdet med formidling til børn og unge, blandt andet som vært og tilrettelægger på DRs ungdomsredaktion og sidenhen i B&U-afdelingen, hvor hun har produceret talrige programmer til den populære børnekanal Ramasjang.

Jacinta Madsens fortællinger kredser om de grundlæggende filosofiske spørgsmål: Hvad betyder det at være mig? Hvad er tid egentlig? Kan vi ændre verden ved at ændre os selv?

Gennem sit arbejde har hun oplevet børn være drevne filosoffer, der søger svar på livets små og store spørgsmål. Selvom der sjældent kan gives et klart svar, mener forfatteren, at den vigtigste opgave er, at vi bliver ved med at spørge og undersøge og afsøge svar – og dét er netop, hvad hun gør i sine fortællinger.

Jacinta Madsen går på Manuskriptskolen for Børnefiktion og har atelier i Aarhus, hvor hun arbejder som billedkunstner og illustrator.

I 2023 blev hun nomineret til Kulturministeriet Illustratorpris for Lille Træ, en pris der har til formål at hædre en særlig bemærkelsesværdig indsats for den illustrerede danske børne- og ungdomsbog af høj teknisk og kunstnerisk kvalitet.

I 2023 udkom også Den magiske lænestol, der er en fantasifuld billedfortælling om de sansninger, børn oplever, når de begynder at udforske deres egen krop.

I en anmeldelse af børnebogen skrev Weekendavisen: "Jacinta Madsens Den magiske lænestol er en af de bøger, som kan hjælpe, måske endda forebygge den akavede samtale ... Jacinta Madsen løfter ingen pegefingre, men formidler smil, forklaring og fællesskab..."

Den magiske lænestol
Bog

Den magiske lænestol

Læs mere om Den magiske lænestol
Interview med Jacinta Madsen

"Vi har et vindue på en times tid – herefter visner illustrationen"

I dette interview kan du læse om, hvordan Jacinta Madsen bruger naturen aktivt i sin børnebog Lille Træ. Hendes helt særlige teknik indbefatter nyplukkede blomsterskud, flødefarvet papir og elefantsnot i rigelige mængder.

Læs interviewet

"Vi har et vindue på en times tid – herefter visner illustrationen"

Booking

Foredrag med Jacinta Madsen

Vil du gerne booke Jacinta Madsen til et foredrag?

For spørgsmål og henvendelser vedrørende arrangementer kan du kontakte forfatteren her ...

Foredrag med Jacinta Madsen

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu