Den magiske lænestol

Den magiske lænestol

En fantasifuld billedfortælling om de sansninger, børn oplever, når de begynder at udforske deres egen krop.
Læs et uddrag

"Fantasirigt, kreativt legende og good ol’ plain smukt!"
- Kulturen.nu om Lille Træ

På sin magiske lænestol kan Oda flyve på en varm vind. Gnub, gnub, gnub, så kommer magien. En dag, hvor Oda leger med lænestolen, kommer mor og spørger, hvad hun laver.

Oda ved, at når hun sætter det ene ben foran det andet, så går hun, men hun har ingen ord for det, hun gør med lænestolen. Hun ved kun, at det føles som sæbebobler og sommerfugle i tissekonen. Heldigvis kender mor ordet og hjælper Oda med at få et sprog for kroppens magi.

Den magiske lænestol er en favnende og fantasifuld billedfortælling om de sansninger, børn oplever, når de begynder at udforske deres egen krop.

Udgivelsesdato: 1. februar 2023.

Jacinta Madsen
Forfatter

Jacinta Madsen

Dansk forfatter, journalist og illustrator, der har været vært på flere tv-programmer på DR’s børnekanal Ramasjang.
Læs mere om Jacinta Madsen
Fra skitse til bog

Den magiske lænestol

Fra en skriveøvelse om et tabubelagt emne til en favnende billedfortælling om vores magiske kroppe, børns onani og om at blive klogere på sig selv. Læs om tilblivelsen af Den magiske lænestol.

Den magiske lænestol

Læs og tal sammen om 'Den magiske lænestol'

Start den gode samtale om Den magiske lænestol med afsæt i spørgsmål til bogen og et interview med Jacinta Madsen.

Læs og tal sammen om 'Den magiske lænestol'

Anmeldelser

Weekendavisen

"Mange forældre kan helt sikkert genkende usikkerheden, når det drejer sig om børns udforskning af kroppen og kønnet og ikke mindst den kejtede dialog om det. Jacinta Madsens Den magiske lænestol er en af de bøger, som kan hjælpe, måske endda forebygge den akavede samtale ... Jacinta Madsen løfter ingen pegefingre, men formidler smil, forklaring og fællesskab ... kan fint bruges til de yngste skolebørn. Som anden skønlitteratur kan den give et mere personligt perspektiv, uden det bliver intimiderende ...Bogen kan også inkluderes i børnehavens bogreol eller læses hjemme i privaten - hvis man altså tør."
- Anna K. Skyggebjerg

Politiken

"Det vellykkede ved Den magiske lænestol er det farveblyants-analoge, lystfulde billedunivers med sommerfugle og afblomstrende mælkebøttehoveder i afrevet kinapapir, der er helt fnuglet i kanten. Teksten, der beskriver 5-årige Odas egen forestillingsverden, er nysgerrig, og da moren træder ind midt i hendes gnubbeleg på det magiske lænestolsarmlæn og spørger: »Hvad laver du?«, begynder en fordomsfri dialog om onani ... fintmærkende ... ret suverænt."
- Ida Dybdahl

Dansk BiblioteksCenter

"For forældre og pædagoger, der vil snakke med børn om onani, er denne bog en fin og god hjælp til det formål. Historien er favnende og viser, at onani er naturligt og dejligt og ikke noget, man skal skamme sig over. Det virker godt, at moren forklarer tingene, som de er ... Unikt og meget smukt."
Marianne Agger / Lektørudtalelse

Bogglaede

"Vanvittige smukke illustrationer ... Samt disse ord på de sansninger, børn oplever, som de ikke har ord for, men tydeligt mærker i deres egen krop. Skaber et vigtigt univers, der giver grundlag for den dybe samtale om vores vidunderlige kroppe."

Hellolasse

"Giver læseren et værktøj til at have de dialoger om kropslighed, følelser og seksualitet. Samt er bogen visuelt en skøn oplevelse."


Køb 'Den magiske lænestol' hos din foretrukne boghandler

Bog

32 sider

Vejl. udsalgspris: 229,95 kr.

Udg. dato: 1. februar 2023

Omslag: Jacinta Madsen

Format: Hardcover

ISBN: 978-87-434-0496-5

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu