Præsens Maskine

Præsens Maskine

En uforudsigelig og underholdende fortælling om det moderne liv i to parallelle virkeligheder.

Læs et uddrag

"En smuk roman om tab, ensomhed og fællesskab." - Dagbladet, Norge

Præsens Maskine handler om Anna og Laura. De er mor og datter, og idet verden i et overraskende sekund deler sig i to parallelle universer engang i 90’erne, bliver de fanget i hver sin del. 21 år senere er livet gået videre, som om intet er hændt, men i de to kvinders liv er der noget, som ikke stemmer.

Præsens Maskine er en kærlighedsroman om livets ubodelige ensomhed. Om uanede konsekvenser af fejllæsninger, om uforsigtighed og forundring, om mærkelige lys på himlen, børn, sprogets indre, uforståelige klaverstykker, og ikke mindst om mennesker i relation til andre mennesker.

Romanen er oversat af Sara Koch, der er en kritikerrost litterær oversætter. Fra norsk har hun bl.a. oversat Karl Ove Knausgård, Dag Solstad og Gunnhild Øyehaug. Hun har siddet som ministerudpeget medlem af legatudvalget for litteratur i Statens Kunstfond.


Gunnhild Øyehaug

Den norske forfatter Gunnhild Øyehaug har høstet international anerkendelse og blev nomineret til National Book Award 2018, en af de mest prestigefyldte litterære priser i USA.

Hun debuterede i 1998 og har siden udgivet både romaner, digte, essays og noveller. Hun slog igennem med den anmelderroste roman Vente, blinke (da. 2010), som vandt Sultprisen i Norge, blev nomineret til den amerikanske National Book Award og er filmatiseret.

Læs mere om Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug
Gunnhild Øyehaug

Anmeldelser

Berlingske

"En fabelagtig fortælling ... Som læser bliver man suget med på Gunnhild Øyehaugs syret ekvilibristiske sprogrejse mellem de adskilte verdner, de ensomme øjeblikke, mærkelige klaverøvelser, fejllæsninger og tilfældets uforudsigelige konsekvenser ... En usædvanlig stimulerende læseoplevelse."
- Jørgen Johansen

Information

"En umage perle ... Øyehaug skriver umådeligt stilsikkert, humoristisk og friskt."
- Bodil Skovgaard Nielsen

Mit lille bibliotek

"Intelligent og uprætentiøs leg med sprog og handling."

Litteratursiden

"En opfindsom og tankevækkende roman om parallelle universer, ensomme eksistenser og det at savne noget uden at vide, hvad det er."
- Nana Thejll Jakobsen


Køb 'Præsens Maskine' hos din foretrukne boghandler

Bog

162 sider

Vejl. udsalgspris: 199,95 kr.

Udg. dato: November 5, 2020

Oversætter: Sara Koch

Omslag: Christian Strand Bergheim

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0015-8

E-Bog

162 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: November 5, 2020

Oversætter: Sara Koch

Omslag: Christian Strand Bergheim

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0016-5

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu