Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug

Internationalt anerkendt forfatter, som skriver underholdende og skarpt om de bånd, der binder os sammen som mennesker.

"Gunnhild Øyehaug er novellens norske mester" - The New Yorker

Gunnhild Øyehaug (f. 1975, Norge) debuterede som forfatter i 1998 med digtsamlingen Slaven av blåbæret og har siden skrevet både noveller, essays, romaner og filmmanuskripter. Hendes bøger er udkommet på flere sprog, senest novellesamlingen Knuder (da. 2018), der har givet hende stor international anerkendelse.

"Knuder er en både smuk og komisk fortælling om begær og bedrag og om længslen efter at blive set," skrev Politiken i en 5-stjernet anmeldelse. I USA er hun blevet kaldt "novellens norske mester" af The New Yorker-kritikeren James Wood, og hendes roman Vente, blinke blev nomineret til National Book Award 2018, der er en af de mest prestigefyldte litterære priser i USA.

Gunnhild Øyehaug er uddannet i litteraturvidenskab fra Bergen Universitet og har tidligere været medredaktør på tidsskrifterne Kraftsentrum og Vagant samt litteraturkritiker for Morgenbladet og Klassekampen. I dag arbejder hun som underviser på Skrivekunstakademiet i Hordaland.

Til november 2020 udkommer hendes seneste roman Præsens Maskine.


Udgivelser fra Gutkind

Præsens Maskine

Anna og Laura er mor og datter. Da Anna en dag læser et ord forkert i et digt, deler verden sig i to parallelle universer. De bliver fanget i hver sin del, og selvom livet går sin gang, er der alligevel noget, der mangler i de to kvinders liv.

Præsens Maskine er en roman, der vender virkeligheden på vrangen. Her findes det store i det små, det fremmede i det velkendte og det utrolige i hverdagens rutiner. Gunnhild Øyehaug skriver humoristisk, fantasifuldt og ubesværet om ensomhed, trækfugle, gigantiske klaverstykker og om at være menneske sammen med andre mennesker.

Læs mere her

Præsens Maskine
Præsens Maskine

Downloads

Præsens maskine_Gunnhild Øyehaug_Gutkind
Gunnhild Øyehaug_Foto @ Helge Skodvin

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu