Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu
Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug

Norske Gunnhild Øyehaug er en internationalt anerkendt forfatter, der skriver underholdende og skarpt om de bånd, der binder os sammen som mennesker.

"Gunnhild Øyehaug er novellens norske mester" - The New Yorker

Gunnhild Øyehaug (f. 1975, Norge) debuterede som forfatter i 1998 med digtsamlingen Slaven av blåbæret og har siden skrevet både noveller, essays, romaner og filmmanuskripter. Hendes bøger er udkommet på flere sprog, senest novellesamlingen Knuder (da. 2018), der har givet hende stor international anerkendelse.

"Knuder er en både smuk og komisk fortælling om begær og bedrag og om længslen efter at blive set", skrev Politiken i en 5-stjernet anmeldelse. I USA er hun blevet kaldt "novellens norske mester" af The New Yorker-kritikeren James Wood, og hendes roman Vente, blinke blev nominert til National Book Award 2018, der er en af de mest prestigefyldte litterære priser i USA.

Gunnhild Øyehaug er uddannet i litteraturvidenskab fra Bergen Universitet og har tidligere været medredaktør på tidsskrifterne Kraftsentrum og Vagant samt litteraturkritiker for Morgenbladet og Klassekampen. I dag arbejder hun som underviser på Skrivekunstakademiet i Hordaland.

Til efteråret 2020 udkommer hendes seneste roman Præsens maskine.


Downloads

Gunnhild Øyehaug_Foto @ Helge Skodvin
Gunnhild Øyehaug_Foto @ Helge Skodvin