Skønne verden, hvor er du

Skønne verden, hvor er du

En skarp og bevægende skildring af livet og kærligheden hos en kvartet af unge venner.
Læs et uddrag

"Sally Rooney når nyt litterært niveau ... En intelligent generationsroman"
- Politiken

Forfatteren Alice møder lagerarbejderen Felix og inviterer ham med til Rom. I Dublin er hendes bedste veninde Eileen ved at komme sig over sin kærestesorg, og hun genoptager sin gamle flirt med Simon, som hun har kendt, siden hun var lille.

Alice, Felix, Eileen og Simon er stadig unge – men livet er ved at indhente dem. De begærer hinanden, de vildleder hinanden, de finder sammen og går fra hinanden. De har sex, bekymrer sig over sex og over deres venskaber og den verden, de lever i. Står de som vidner i det sidste oplyste rum inden mørket? Vil det lykkes dem at finde troen på det skønne i verden?

Skønne verden, hvor er du blev kåret som årets skønlitterære bog til Goodreads Choice Awards 2021.

Romanen er oversat fra engelsk til dansk af Karen Fastrup, der også har oversat Sally Rooneys to tidligere romaner, Samtaler med venner (2018) og Normale mennesker (2019).

Udgivelsesdato: 7. september 2021.

Sally Rooney
Forfatter

Sally Rooney

Irsk forfatter, der med sine romaner er blevet verdenskendt for sine skarpe og bevægende fortællinger om kærlighed og venskab.
Læs mere om Sally Rooney

Bogtrailer: 'Skønne verden, hvor er du' af Sally Rooney

"Man bliver decideret henført af Rooneys måde at fortælle menneskene på," skriver Børsen om Skønne verden, hvor er du. Se traileren til Sally Rooneys tredje roman.

Find læsekredsspørgsmål

Brug læsekredsspørgsmålene til at diskutere Skønne verden, hvor er du sammen i læsekredsen.

Find spørgsmålene her

Find læsekredsspørgsmål

Anmeldelser

Børsen

"Sjældent har en bog fået internettet til at syde som irskfødte Sally Rooneys tredje roman før udgivelsen. Heldigvis er den al furoren værd ... Man bliver decideret henført af Rooneys måde at fortælle menneskene på og være magtkritisk på."
- Line Rasmussen

Politiken

"Sally Rooney når nyt litterært niveau ... En intelligent generationsroman, og med den har den digitale generation virkelig fået sin store forfatter ... Som læser er man naglet til siderne, når den alvidende fortæller som en anden dukkefører hiver i trådene. Måske der netop skal en brillant og superreflekteret forfatter som Rooney til at ændre tidens krav om selvudlevering ... Hvis man af en Sally Rooney roman forventer at kunne læse om millennials, der prøvende betror sig til hinanden om kærlighed og sex, og hvorfor de gennem tiden har følt sig svigtet, bliver man ikke skuffet over Skønne verden, hvor er du."
- Jes Stein Pedersen

Berlingske

"En utrolig elegant, subtilt vittig og tankevækkende roman ... En guide til at forstå 'wokeness' ... En af den slags samtidsromaner, som ikke bare er en litterær fornøjelse, men også er relevant, hvis man vil forstå, hvor tidsånden gik hen, da den var færdig med at være ironisk og sige nå."
- Anne Sophia Hermansen

Jyllands-Posten

"Sally Rooneys nye roman er som de forrige fyldt med kloge betragtninger, dissekerende hudfletninger af det moderne menneskeliv, saftige sexscener og sprudlende dialoger ... Forener fornemt almengyldige mainstream-tematikker med radikale fortællergreb ... Føles forfriskende anderledes."
- Katrine Sommer Boysen

Kristeligt Dagblad

"Både en forlængelse af det univers, man kender fra de to første bøger, og en rejse frem mod noget nyt i forfatterskabet. Et både undersøgende og ambitiøst og tilgængeligt værk, der tager bolig i læseren på samme måde, som Ali Smiths årstidsbøger og Geir Gulliksens Den jeg skulle blive har gjort det, i hvert fald for denne læser."
- Michael Bach Henriksen

Information

"Sidste del af Skønne verden, hvor er du er i mine øjne noget af det bedste, Sally Rooney har skrevet. Hver en side dirrer af erotiske spændinger, magtspil og misforståelser tilsat troværdige sexscener og lidt indforstået humor."
- Tonny Vorm

Fine Spind

"Ikke til at slippe igen, når først man er begyndt ... Sally Rooney skriver ligesom i hendes tidligere bøger fantastisk om de indbyrdes relationer. Hun skriver følelser frem, uden at skrive dem, og får læseren til at mærke dem på kroppen gennem karakterernes små handlinger og dialoger ... Sally Rooney skriver litteratur til tiden."
- Rikke Engsig Nielsen

Dansk BiblioteksCenter

"Sally Rooneys to første romaner var rigtig gode, og denne er om muligt endnu bedre. Dialogen er levende og veloplagt, intellektet skarpt, udsynet vidt, og det hele er bundet sammen af sårbar selvironi og humor, ligesom sproget er udsøgt. En på alle måder vellykket roman."
- Lone Krøgh / Lektørudtalelse

POV International

"Et følsomt og indfølt portræt ... Interessant og samtidig meget bevægende."

Bogbanden

"Skønne verden, hvor er du er til dig som er klar på at få fire nye venner. Venner som tager dig igennem en intens og uforudsigelig periode i deres liv. Venner som viser dig begge ender af følelsesspektret."

Annelovebooks

"Det er lang tid siden, jeg sidst har glædet mig så meget til en roman - og den skuffer ikke ... SKØN"

Bogblogger.dk

"Jeg elsker den ... Sally Rooney kommer altid ind under huden på mig."
- Karen Rosenfeldt

Maries_bogunivers

"Formår at få alt det, som ikke bliver sagt, til at stå lige så tydeligt frem på siderne, som det der bliver sagt ... Rooney skriver fejlbarlige, troværdige og tidsrelevante karakterer og relationer, og jeg er vild med det!"

Etkapitelomdagen

"Den er alt det du forventer, og også lidt til ... De fire føles til sidst som personlige venner."

Skyggetanten

"Jeg nød virkelig at give mig selv hen til det meget rolige sprog og de mange følelser."

Magasinet folk&kirke

"Fortælleteknisk er Rooney helt formidabel ... Det er en af de gode romaner, der ikke slutter på sidste side."
- Hanne Jul Jakobsen

Magasinet Liv

"Læs med her, hvis du vil nyde nogle fine sexscener, hvor der snakkes og bedes om lov og fumles beredvilligt rundt, så den anden også er glad, og hvor elskoven netop bliver mere nær og tryg og tilfredsstillende og slet ikke mindre hot af samtykke. Til dig, der elsker en god tænkesnakkebog."
- Caroline Rutter

Bogmærket

"Jeg er vild med forfatterens skrivestil. Jeg kunne se karaktererne og situationerne for mig i alle scenerne, hun beskrev. Hun skriver virkelig fantastisk."

Bogglæde

"Dette er livets fortælling ... Man rammes og hun viser, hvor svært det kan være, men samtidig at det er det hele værd ... En særlig læseoplevelse."

Bogmennesket

"Tager dig med på en følelsesmæssig rutsjetur ... Rooney er uden tvivl samtalens mester."

Litteratursiden

"Rooneys mest modne og rørende roman er et generationsportræt ... Alle forventninger indfries og mere til ... En fremragende læseoplevelse."
- Nana Thejll Jakobsen

Bog_review

"Som Sally Rooney-fan SKAL man læse den."

Fuglsangforoven

"Jeg ved ikke, hvordan Sally Rooney gang på gang kan beskrive personer på så ægte, fin og frustrerende en måde, men endnu engang er det lykkedes."

Bag om bøger

"Rooney fejede igen benene væk under mig ... Jeg bøjer mig i støvet, bifalder og tilslutter mig den store hype."

Bogsyn

"Til gavn og glæde for alle ... En god og forstandig roman."

Littnua.nu

"Magi mellem linjerne ... Smukt og ægte."
- Maja Agermose Hinrichsen

Bogrummet

"Begavet, underholdende og tankevækkende roman."

Annemeldelser

"Rooney kan simpelthen noget helt særligt med sprog ... Super roman, sprogligt overlegen, overflod af filosofiske refleksioner og knivskarpe relationsbeskrivelser. Jeg lægger mig fladt ned, jeg er Rooney-fan."


Køb 'Skønne verden, hvor er du' hos din foretrukne boghandler

Bog

358 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: 7. september 2021

Oversætter: Karen Fastrup

Omslag: gray318 & Marlene Diemar, Imperiet. Forsideillustration: Manshen Lo / Heart

ISBN: 978-87-434-0175-9

Lydbog

10 timer og 9 minutter

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 7. september 2021

Oversætter: Karen Fastrup

Indlæst af: Sicilia Gadborg Høegh

Omslag: gray318 & Marlene Diemar, Imperiet. Forsideillustration: Manshen Lo / Heart

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0177-3

E-Bog

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 7. september 2021

Oversætter: Karen Fastrup

Omslag: gray318 & Marlene Diemar, Imperiet. Forsideillustration: Manshen Lo / Heart

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0176-6

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu