Sommerferiedigte

Sommerferiedigte

En charmerende og stemningsfuld tur gennem det danske ferieland.
Læs et uddrag

Et digt for hver dag i sommerferien. Det er opskriften for Nikolaj Zeuthens sjette digtsamling, der både er et danmarksbillede og et familieportræt.

Nikolaj Zeuthen skriver i Sommerferiedigte om en familieferie. Vi følger digteren selv, der i en lejet bil med kone og tre børn krydser Danmark og vender hjem igen.

Vi begynder i hovedstaden med strandture og familiebesøg. Så går turen til Vesterhavet, og på hjemvejen er det med stop i Aarhus og Fåborg. Bogen samler sig til et flygtigt danmarksbillede med sol, skyer, regn, bølger og kålorme – men også til et familieportræt med en vranten teenagedatter, brødre der slås, forlystelsesparker og andre ganske almindelige op- og nedture.

Sommerferiedigte er umiddelbare og nøgterne registreringer af natur, dagligdag og menneskers små udvekslinger. Stilistisk lægger bogen sig i forlængelse af Viceværtsdigte, der udkom i 2019 og blev nomineret til Blixenprisen i kategorien 'Årets skønlitterære udgivelse'.

Udgivelsesdato: 1. juni 2021.

Nikolaj Zeuthen
Forfatter

Nikolaj Zeuthen

Dagligdagen og familielivet, de små menneskelige udvekslinger og den store samfundssatire glider sammen i Nikolaj Zeuthens righoldige forfatterskab.
Læs mere om Nikolaj Zeuthen

Anmeldelser

Information

"Det moderne familielivs digter Nikolaj Zeuthen skildrer elegant det almindeliges absurditet ... ’Sommerferiedigte’ er et fint danmarksbillede og et ærligt bud på en holdning til tilværelsen: Accepter tingene, som de er, og prøv at få det bedste ud af så meget som muligt ... Anmelderen faldt under anden gennemlæsning pladask for digtkredsens nitide beskrivelser af vejret, som i døgnrapporter fra DMI."
- Erik Skyum-Nielsen

Jyllands-Posten

"Sommerferiedigte tager kærligt og vellykket livtag med det ordinære ... en både nænsom og nøgtern udforskning af det danske sommerland, inkl. haglbyger, obsternasige teenagere og tørre burgere serveret af triste tjenere."
- Nicklas Freisleben Lund

Politiken

"Nikolaj Zeuthen er stadig den skarpeste observatør af det mest almindelige ... Sommerferiedigte er som et lille koncentrat af alt, hvad der bliver følt og udvekslet i den danske sommerferie."
- Alexander Vesterlund

Weekendavisen

"En præcist kaotisk stofansamling, en lille ferieencyklopædi: Denne slags følelser og oplevelser og socialiteter består en senmoderne ferie af."
- Lars Bukdahl

Dansk BiblioteksCenter

"Leder du efter virkelig god poesi? Så prøv disse digte fra det danske sommerferieland ... Sært universel og ekstremt virkelighedsnær digtsamling ... anbefales heftigt."
- Thomas Olesen / Lektørudtalelse

Anettes Litteratursalon

"Sommerferiedigte er så utrolig vidunderlig fin og ikke mindst genkendelig. De umiddelbare og nøgterne registreringer af natur, dagligdag og menneskers små udvekslinger med hinanden går rent ind i hele sanseapparatet."

Bogblogger.dk

"Helt perfekt til sommerlæsning! ... Sommerferiedigte tegner et genkendeligt portræt af familiesommer i Danmark og kan læses af alle."


Køb 'Sommerferiedigte' hos din foretrukne boghandler

Bog

76 sider

Vejl. udsalgspris: 199,95 kr.

Udg. dato: June 1, 2021

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0114-8

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: June 1, 2021

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0116-2

E-Bog

76 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: June 1, 2021

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0115-5

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu