Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu
Tritonus - en skærgårdsfortælling

Tritonus - en skærgårdsfortælling

En fortælling om stjernedirigenten Thomas Brander, der ser sig selv som en mand i sine bedste år, men selvbilledet begynder at slå sprækker.

Læs et uddrag

En musikalsk roman om fællesskab og ensomhed, om fremgang og prisen for den, og om en mand fra byen, der møder den svenske provins.

Romanen udspiller sig i løbet af et år, hvor Thomas Brander for første gang ankommer til det mondæne sommerhus, han er ved at få bygget i den finske skærgård - Casa Tritonus. Her skal han koble af fra de mange arbejdsrejser, der tærer på kræfterne. Men selvbilledet er ikke længere, hvad det har været, og efter en række nedture i både arbejds- og kærlighedslivet kan selv det dyrt købte skærgårdspalads heller ikke dulme nerverne.

Dertil kommer en meget udadvendt og nysgerrig nabo, der ligeledes truer sjælefreden. Men efterhånden finder Brander og naboen, skolepsykologen og amatørmusikeren Reidar Lindell, en fælles tone i omgangen med hinanden – og med Lindell flytter også indbyggerne i det lille lokale skærgårdssamfund ind i Branders liv. For ude på landet kan man ikke flygte ind anonymiteten, dér deler man hinandens glæder og sorger. Her sidder man i samme båd, også når den lækker.

Tritonus er den musikalske term for det dissonante djævleinterval, og romanen Tritonus pendler mellem harmoni og dissonans i sin søgen efter svar på nogle akutte spørgsmål: Hvordan kan vi leve sammen, med alle vores forskelle og uligheder, i en tid som vores?


Kjell Westö

Kjell Westö (f. 1961, Helsingfors) er en af Finlands førende, mest læste forfattere. Han er især kendt for sine episke romaner, der foregår omkring Helsingfors, men har også skrevet noveller, digte, essays og avisklummer.

Kjell Westö debuterede i 1986 med digtsamlingen Tango orange og har siden udgivet flere romaner, bl.a. Luftspejling 38 (da. 2014), som han modtog Nordisk Råds litteraturpris for. Hans værker er oversat til mere end 20 sprog og har vundet og været nomineret til de fleste store nordiske priser, deriblandt Nordisk Råds litteraturpris, Finlandia-prisen og August-prisen.

Tritonus – en skærgårdsfortælling er Westös ottende roman og udkommer simultant i Finland, Norge, Sverige og Danmark.

Læs mere om forfatteren her

Kjell Westö
Kjell Westö

Køb Tritonus hos din lokale boghandler

Bog

414 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: August 21, 2020

Oversætter: Jesper Klint Kistrop

Omslag: Harvey Macaulay, Imperiet

Format: Hæftet, 151x225

ISBN: 978-87-434-0012-7

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: August 21, 2020

Indlæst af: Karsten Pharao

Format: Download

E-Bog

414 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: August 21, 2020

Format: ePub