Kjell Westö

Kjell Westö

Den finlandssvenske forfatter betragtes som en af Nordens mest anerkendte fortællere og har bl.a. modtaget Nordisk Råds litteraturpris.

"En af Finlands fineste forfattere"
- Politiken

Kjell Westö (f. 1961, Helsingfors) debuterede i 1986 med digtsamlingen Tango orange og har siden udgivet flere episke romaner, senest Den svovlgule himmel (2017) samt Dragerne over Helsingfors (2018) og Luftspejling 38 (2014), som han modtog Nordisk Råds litteraturpris for.

"Fremragende fortælling", skrev Politiken i en 6-stjernet anmeldelse af Luftspejling 38.

"En vellykket litterær cocktail. Romanen er noget så sjældent som en kras historisk roman om en effektiv psykologisk thriller med en kritisk brod rettet mod nutidens nationalisme." - Ekstra Bladet.

Kjell Westös bøger er oversat til mere end 20 sprog og har vundet og været nomineret til de fleste store nordiske priser. I august 2020 udkom Kjell Westös ottende roman Tritonus - en skærgårdsfortælling simultant i de nordiske lande.

Læs mere om Kjell Westö på forfatterens hjemmeside.

Forfatterinterview: Kjell Westö fortæller om 'Tritonus'

Hvordan kan vi leve sammen med alle vores forskelle og uligheder? Det er ét af de spørgsmål, som Tritonus søger svar på. Mød Kjell Westö, forfatteren bag den anmelderroste roman.

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu