Kjell Westö

Kjell Westö

Den finsk-svenske forfatter betragtes som en af Nordens mest anerkendte fortællere og har bl.a. modtaget Nordisk Råds litteraturpris.

"En af Finlands fineste forfattere" - Politiken

Kjell Westö (f. 1961, Helsingfors) debuterede i 1986 med digtsamlingen Tango orange og har siden udgivet flere episke romaner, senest Den svovlgule himmel (da. 2017) samt Dragerne over Helsingfors (da. 2018) og Luftspejling 38 (da. 2014), som han modtog Nordisk Råds litteraturpris for.

"Fremragende fortælling", skrev Politiken i en 6-stjernet anmeldelse om Luftspejling 38. "En vellykket litterær cocktail. Romanen er noget så sjældent som en kras historisk roman om en effektiv psykologisk thriller med en kritisk brod rettet mod nutidens nationalisme." - Ekstra Bladet.

Kjell Westös bøger er oversat til mere end 20 sprog og har vundet og været nomineret til de fleste store nordiske priser. Den 21. august 2020 udkommer Kjell Westös ottende roman Tritonus - en skærgårdsfortælling simultant i de nordiske lande.

Læs mere om forfatteren her.


Udgivelser fra Gutkind

Tritonus - en skærgårdsfortælling

Tritonus er en fortælling om stjernedirigenten Thomas Brander, der ser sig selv som en mand i sine bedste år, men selvbilledet begynder at slå sprækker. En roman om fællesskab og ensomhed, om fremgang og prisen for den, om musik og kærlighed, og om en mand fra byen, der møder den finske provins.

Læs mere om romanen her

Tritonus - en skærgårdsfortælling
Tritonus - en skærgårdsfortælling

Downloads

Tritonus_Kjell Westö_Gutkind Forlag
Kjell Westö_Foto @ Kustannusosakeyhtiö Otava
Kjell Westö_Foto @ Kustannusosakeyhtiö Otava

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu