Trylleblik

Trylleblik

En barsk og bevægende billedfortælling om en familie på flugt, og om en lille piges ukuelige evne til at se verdens skønhed under selv de mest umulige omstændigheder.

"En rørende fortælling om at flygte og miste, men alligevel forblive håbefuld."
- Weekendavisen

I et land uden navn i en by i ruiner lærer en pige noget ganske særligt af sin bedstemor: Med to fingre for det ene øje får man trylleblik og kan se ting, man ellers ikke har øje for. Fine ting, man ikke troede fandtes. Glimtende skatte i støvet. Gyldne slotte i mørke skove. Havfruer i dybet.

Trylleblik er en sanselig billedfortælling om en pige på flugt med sin familie.

Familiens farefulde rejse mod et andet sted fortælles udelukkende i bogens billeder. Ordene er til gengæld pigens og gengiver loyalt hendes subjektive syn på verden omkring sig. En verden der trods realiteternes grusomhed stadig er fuld af farver og magi, lys og håb.

Det er en eviggyldig og barsk historie om at flygte, men også en håbefuld historie om et barns fantastiske evne til at blive ved med at tro på det gode og smukke i verden.

Udgivelsesdato: 3. juni 2021.

Ane Bjørn
Forfatter

Ane Bjørn

Giver med sine illustrationer form til alt dét, der kan være svært at favne med ord: Drømme, frygt, sorg, vrede og fantasi.
Læs mere om Ane Bjørn
Læs & tal sammen

Brug dit eget trylleblik og tag på skattejagt i naturen

Tal sammen om Trylleblik med afsæt i dette aktivitetshæfte. Her finder du spørgsmål og opgaver til bogen, et interview med Ane Bjørn, en guide til at folde din egen papirtrane og meget mere.

Brug dit eget trylleblik og tag på skattejagt i naturen

Anmeldelser

Weekendavisen

"Fantasien udvisker barske realiteter i en rørende fortælling om at flygte og miste, men alligevel forblive håbefuld ... Både henvendt til de børn, som selv har oplevet at flygte, og til børn, som blot har læst eller hørt om flygtninge. På grund af den stilfærdige fortælleform, hvor billederne bærer indholdet, risikerer ingen at slå sig på historien."
- Anna K. Skyggebjerg

Information

"Læs Gutkinds første børnebog med dit trylleblik, så sker der noget nyt ... Illustrationerne fortæller på poetisk vis historien ... Det er utroligt dygtigt lavet af Ane Bjørn at skabe et transparent lag i illustrationen, hvor vi som betragtere ser både pige og bedstemor og deres tryllefilm ovenfra. Det føles virkelig magisk."
- Anita Brask Rasmussen

Dansk BiblioteksCenter

"En livsbekræftende billedbog, der både i tekst og tegninger rører en helt ind i hjertet. Tegningerne er exceptionelt smukke, når farver blandes ind i den sort/hvide-verden, som familien lever i ... Anbefales varmt."
- Marianne Agger / lektørudtalelse

Folkeskolen.dk

”Billedbøger er ikke kun bøger til børn. De kan læses af alle, hvis man formår at læse billederne med sit eget trylleblik. Eller bare et nysgerrigt blik. Eller måske blot med et vågent øje for poesien, der ligger i illustrationerne… Ane Bjørn er en forfatter, der skriver bøger, hvor man må læse såvel tekst som billeder.”
- Bodil Christensen

Mayeriet

"Billedbogsmagi på højt, højt niveau. En smuk og grufuld fortælling om en familie på flugt. Ord og billeder fortæller hver sin historie, og bogen minder os om at have blik for livets skønhed, selvom omstændighederne kan være forfærdelige."
- Trine May

Bogbanden

"Trylleblik er til ALLE ... Jeg er rørt over historien og overvældet over de fine og stærke illustrationer."

Litteratur til danskfaget

"Billedbogen skildrer på fineste vis børns fantastiske evne til at blive ved med at tro og håbe på det bedste ... En ganske enestående fortælling, der i den grad rører og bevæger en."

Bogunger

"Av, mit hjerte. Mellem det sagte og det usagte må man godt græde lidt, og det gjorde jeg, da jeg læste Trylleblik af Ane Bjørn, som er en almengyldig og vedkommende fortælling om at være et barn på flugt ... Jeg kan ikke forestille mig, at emnet kan belyses smukkere og med større indlevelse."

aeseloere

"En unik fortælling om flugt og sorg, set med et barns øjne ... Trylleblik gør indtryk og bliver hængende længe efter sidste side er læst."

My_classroom_dk

"En stærk fortælling, der på flotteste vis er illustreret af forfatteren selv ... Trylleblik får min varmeste anbefaling. Det er en bog, der virkelig kan mærkes. Jeg vil finde mit trylleblik frem."

Bogdoktor

"En hyldest til barndommens fantasi og ikke mindst en hyldest til børns evne til at overleve ... Fantastiske tegninger."

Bogoplevelsen

"Mageløs ... Det er den tydeligste og bedste billedbog om flygtninge, jeg har læst ... Læs den. For dig selv, dit barn, din elev, din mand, din hund. Det fortjener den og I."

Julie Ottosen

"I må simpelthen ikke snyde jer selv for Trylleblik! Det er en rørende og livsbekræftende billedbog."

Kia Lundsgaard

"Ane Bjørn har på fornemmeste og smukkeste vis fortalt historien om en familie på flugt ... Det er én af de flotteste børnebøger, jeg længe har set."

Mellem linjerne

"Børnelitteratur, når det er bedst. Trylleblik vil fortælle en historie til og for børn - og det lykkedes til perfektion ... Læs den og lær et barn du kender om trylleblikket: Det kan nemlig noget helt specielt!"
- Rikke K.

Bogballade

"Smukt illustreret ... Vækker nysgerrighed hos de små læsere. Mine børn lå længe efter bogen var læst med to fingre for et lukket øje og spurgte om det var sådan man gjorde, og prøvede at få øje på det fortryllede."

Julie The Book Cat

"Subtil og ligefrem på én gang. Rørende, formidabel og virkelig smuk litteratur."

Et Bogunivers

"En super fin (men også barsk) fortælling, som jeg klart synes man bør læse - uanset om man er barn eller voksen."

1000 Bøger

"Den smukkeste billedbog. Trylleblik er en rørende fortælling om at se det gode i livet uanset hvad der sker og om at give den evne videre."

Thejulesrules

"Et mesterværk, der vækker alle sanserne ... Historien kan læses af mange og nydes i flere lag."

Kulturmor

"Trylleblik er den type billedbog, som de fleste børn vil elske, fordi illustrationerne rummer så mange fine detaljer, fordi stemningen er så bedrøvelig men smuk."

Stormy.pages

"Trylleblik er barsk, bevægende, øjenåbnende og smuk og har fået en særlig plads i mit hjerte."

Trolderier

"Trylleblik er én stor mundfuld lækkerhed. Den er spækket med smukke, sorgfulde, barske, men også hjertevarme og kærlige illustrationer."

Bogbotten

"Trylleblik anbefales på det allervarmeste ... Godt nok er fortællingen umådelig barsk, men den er samtidig fyldt med lys og luft, håb og barnets tro på det gode og smukke i verden."

Bbcs.bogunivers

"Trylleblik er en sanselig billedfortælling ... Enkelt, stærk og meget elegant."

Lisasmeditation

"Magi, som Ane Bjørn simpelthen er så vild til at skabe"

Line Dalbro

"En smuk, rørende, tragisk og samtidig livsbekræftende historie ... Den er fantastisk. Et tidløst mesterværk."

Bogtid

"Bogen er både virkelig sød og barsk (særligt for de voksne), men har altså en virkelig fin pointe i sig."

Sofiesbogverden

"En formidabel, velskrevet og tænksom lille perle, der har min allervarmeste anbefaling"

Dinboganmelder

"Rørende og smuk historie."


Køb 'Trylleblik' hos din foretrukne boghandler

Bog

32 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: 3. juni 2021

Omslag: Ane Bjørn / Rasmus Funder

Format: Hardcover

ISBN: 978-87-434-0159-9

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu