"Jeg er kok, smagsudvikler og foredragsholder – og et menneske med trang til at gøre en forskel. I mit køkken kan alt lade sig gøre"
- Claus Holm
Claus Holm (f. 1970, Vejle) er uddannet kok, foredragsholder og kogebogsforfatter.
Han har i mange år arbejdet i restaurationsbranchen som både ansat og selvstændig i ind- og udland. Kærligheden til smagsudvikling og gode råvarer dyrkes dagligt i Claus Holms "arbejdshule" i hjembyen Svendborg, hvor ro og inspiration findes i den smukke natur, de lokale producenter samt de friske råvarer, som Sydfyn emmer af.
Claus Holm er involveret i COOP's Sammen om bedre mad, et projekt der forsøger at mindske afstanden mellem producent og forbruger.
Han står bag bøgerne Holms mad og Sund appetit, hvoraf sidstnævnte er udgivet i samarbejde med Christian Bitz. Til CV'et kan Claus Holm også tilføje at have lavet mad til H. M. Dronning Margrethe, stillingen som fast kok i Go' morgen Danmark samt at have udviklet sit eget kvalitetskøkkengrej.
Særligt hans airfryer fylder meget både i privaten, og når han rejser landet rundt og laver mad i sin foodtruck. Passionen har udmøntet sig i kogebogen Holms airfryer 4ever.
"Den mad, du laver til andre, er kærlighed"
TV-kokken Claus Holm var en af de første, der tog airfryeren til sig i Danmark, og det blev til en særdeles hed omfavnelse.
I dette interview fortæller han om, hvad der er så særligt ved den lille køkkenmaskine og hvorfor mad mest af alt handler om kærlighed mellem mennesker.