Lars Daneskov

Lars Daneskov

Prisvindende forfatter og journalist, hvis store forfatterskab tæller bøger til både børn og voksne.

"Sproget er konkret og smukt"
- Jyllands-Posten om Med døden til følge

Lars Daneskov (f. 1963) er journalist og forfatter og har udgivet godt 30 bøger i forskellige genrer, herunder højtlæsningsserierne om Otto, Stenfjæs samt Anton & Molly.

Første bind i serien om Anton & Molly, Tro, håb og gorgonzola, modtog boghandlernes børnebogspris BMF-prisen som årets børnebog i 2013. I deres anmeldelse skrev Ekstra Bladet: "Så guddommelig, at alle klukker af grin ... Familieunderholdning på et højt plan."

Senere er flere bøger tilføjet til serien om Anton & Molly. Dig, mig og lama, Smørhår og duksedrenge samt Pruttebukser og båthorn udkom alle i januar 2023.

Samme år udkom første bind i højtlæsningsserien Sommer i Bella Vista. En serie med sommersjov læsning for hele familien til de lange lyse sommeraftener. I april 2024 udkom Den vilde skattejagt, der er bind to i serien.

Daneskov er desuden forfatter til Pissemyre (2020), Maskernes Hus (2021) og Mor har en baby inde i maven (2012).

Med døden til følge (2022) er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør. Om bogen skrev Ekstra Bladet i en femstjernet anmeldelse:

"Normalt er der store grin i Lars Daneskovs børne-og ungdomsbøger, men nu beviser han, at han også formår at skrive om døden, om sorgen og om det at være blevet tilbage, når man er søsteren med de knuste forældre. Smukt og vedkommende."

Med illustrationer fra Tor Fruergaard står Lars Daneskov bag Drengen der var bange for det meste (2023) om Frede, der ser uhyrer overalt. Men måske skal man ikke tro på alt, hvad man tænker... Om denne skrev Københavns Børnebiblioteker: "Lars Daneskov er nutidens Bjarne Reuter - kæmpe anbefaling herfra!"

I januar 2024 blev Lars Daneskovs bestseller fra 2012, Mor har en baby inde i maven, genudgivet med nyt materiale. Det er bogen for barnet, der skal være storebror eller storesøster, og som fortæller om alt det uforståelige, skrupskøre og helt fantastiske, der sker uge for uge inde i mors mave.

Hø, hørm og cha-cha-cha er sjette bind i Daneskovs populære serie om Anton & Molly, der udkom i februar 2024.

Lars Daneskovs bøger er solgt til Rusland, Kina og Tyskland.

Interview med Lars Daneskov

"Du er nødt til at acceptere det mørke, men find en vej"

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtigelsen til at leve videre, også når andre dør.

I dette interview fortæller Lars Daneskov, hvorfor gyset som genre fascinerer ham, og hvordan han har arbejdet med at gøre noget mørkt og trist elementært spændende.

"Du er nødt til at acceptere det mørke, men find en vej"

Booking

Foredrag med Lars Daneskov

Vil du gerne booke Lars Daneskov til et foredrag?

For spørgsmål og henvendelser vedrørende arrangementer kan du læse mere på forfatterens hjemmeside.

Foredrag med Lars Daneskov

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu