Lasse Horne Kjældgaard

Lasse Horne Kjældgaard

Direktør for Carlsbergfondet, medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur samt en af forfatterne til Toppen af Danmark.

"Jeg har altid følt mig forpligtet på at forsøge at give dét tilbage til samfundet, som det har givet mig"
- Lasse Horne Kjældgaard

Lasse Horne Kjældgaard (f. 1974, Hjørring) er direktør for Carlsbergfondet og professor i dansk litteratur ved Syddansk Universitet, hvor han også leder H.C. Andersen Centeret. Han er uddannet cand.mag. i Dansk og Engelsk og har en ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet samt dr.phil. fra Roskilde Universitet.

Lasse Horne Kjældgaard står bag en række udgivelser bl.a. Guldalderens moderne gennembrud (2007) og Meningen med velfærdsstaten (2017). Han er tidligere kritiker af skøn- og faglitteratur hos dagbladet Politiken samt tidligere redaktør sammen med Frederik Stjernfelt på Gyldendals litterært-kulturelle tidsskrift Kritik. I 2018 modtog han Dansk Magisterforenings forskningspris og blev i 2020 udpeget som medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalget for Litteratur. Derudover er han medlem af Det Danske Akademi sammen med anerkendte navne som Naja Marie Aidt og Jesper Wung-Sung.

Han er en af redaktørerne bag antologien Toppen af Danmark (2024), hvor en række danske forfattere går på opdagelse i Nordjylland som litterært fænomen.

Toppen af Danmark
Bog

Toppen af Danmark

En antologi om nordjysk litteraturhistorie fortalt af forfattere med hjerte i Nordjylland.
Læs mere om Toppen af Danmark

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu