Matias Faldbakken

Matias Faldbakken

En af Norges mest kritikerroste forfattere og billedkunstnere.

"En af Skandinaviens bedste og vigtigste romanforfattere … en skarp iagttager af samfundet og samtiden"
- Politiken

Matias Faldbakken (f. 1973, Hobro) er en af Norges mest kritikerroste forfattere og billedkunstnere. Hans kunstværker er repræsenteret på nogle af de førende gallerier i verden, og også som forfatter har han gjort sig bemærket lige fra romandebuten The Cocka Hola Company i 2001.

The Cocka Hola Company blev første del af hans trilogi Skandinavisk misantropi, efterfulgt af Macht und Rebel (2002) og Unfun (2008). Alle tre romaner er skrevet under pseudonymet Abo Rasul.

I 2017 udkom The Hills, der blev den første roman i eget navn. Bogen er solgt til udgivelse i 16 lande og er dramatiseret til teater. Om romanen skrev Jyllands-Posten i en 5-stjernet anmeldelse:

The Hills er en blændende roman, skrevet af en forfatter med en helt fænomenal fornemmelse for sprog og spændingsopbygning ... Det er vanvittigt intelligent og mindst lige så underholdende."

I 2020 udkom romanen Vi er fem, der vandt Kritikerprisen og P2-lytternes romanpris i Norge. Bogen var også nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2020.

Den anmelderroste roman Stakkel udkom i marts 2024. Om denne skriver Jyllands-Posten i en 6-stjernet anmeldelse: "Matias Faldbakken leverer endnu en fabelagtig fortælling og slår sit navn fast som en af de mest interessante skandinaviske forfattere lige nu."

Også Politiken priser romanen med fem stjerner: "Få er så originale og overraskende som ham."

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu