Matias Faldbakken

Matias Faldbakken

En af Norges mest kritikerroste forfattere og billedkunstnere.

”En af Skandinaviens bedste og vigtigste romanforfattere … en skarp iagttager af samfundet og samtiden.”
- Politiken

Matias Faldbakken (f. 1973, Hobro) er en af Norges mest kritikerroste forfattere og billedkunstnere. Hans kunstværker er repræsenteret på nogle af de førende gallerier i verden, og også som forfatter har han gjort sig bemærket lige fra romandebuten The Cocka Hola Company i 2001.

The Cocka Hola Company blev første del af hans trilogi Skandinavisk misantropi, efterfulgt af Macht und Rebel (2002) og Unfun (2008). Alle tre romaner er skrevet under pseudonymet Abo Rasul.

I 2017 udkom The Hills, der blev den første roman i eget navn. Bogen er solgt til udgivelse i 16 lande og er dramatiseret til teater. Om romanen skrev Jyllands-Posten i en 5-stjernet anmeldelse:

The Hills er en blændende roman, skrevet af en forfatter med en helt fænomenal fornemmelse for sprog og spændingsopbygning ... Det er vanvittigt intelligent og mindst lige så underholdende."

I 2020 udkom romanen Vi er fem, der vandt Kritikerprisen og P2-lytternes romanpris i Norge. Bogen var også nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2020.

Vi er fem
Bog

Vi er fem

En helt almindelig familie langt ude på landet. Et eksperiment får sit eget liv. Og en hverdagsfortælling løber af sporet …
Læs mere om Vi er fem

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu