Første gang jeg bliver afvist

Første gang jeg bliver afvist

En tur igennem Indre By ekkoer Samys smertefulde oplevelser med diskrimination og vækker fortidens spøgelse, en bytur for 10 år siden, der endte fatalt.

"Første gang jeg bliver afvist, er de bare nogle fucking ludere. Det er ikke første gang, der er nogle, der er nogle fucking ludere. Alle kan være ludere."
- citat fra bogen

Samy er på vej igennem Indre By. Hans kæreste er blevet forfremmet, og hendes chef har inviteret på parmiddag. For hver klub de passerer, genlever Samy alle de afvisninger, han mødte på en bytur for 10 år siden – en aften, der endte så fatalt, at han ikke har været på klub siden. Men nu vil de andre videre i byen, og om et øjeblik vil Samy igen stå ansigt til ansigt med en dørmand.

Første gang jeg bliver afvist skildrer en ung mands oplevelser med diskrimination i nattelivet og den afmagt, ydmygelse og skyld, den vækker.

Bogen er en del af Første gang – en serie korttekster om en første gang, som ændrer alt for altid. Skrevet af unge, for unge, om unge.

Udgivelsesdato: 17. maj 2023.

Babak Vakili
Forfatter

Babak Vakili

Forfatter og podcastdokumentarist, der blandt andet står bag den prisvindende DR-serie Generationen.
Læs mere om Babak Vakili
Interview med Babak Vakili

"Det har været vigtigt for mig, at min hovedkarakter er en kompleks karakter"

Hvilke greb skal der til for at skrive en tekst med flere facetter? Og hvordan skaber man en kompleks hovedkarakter?

Få svarene i dette interview med forfatteren bag Første gang jeg bliver afvist.

"Det har været vigtigt for mig, at min hovedkarakter er en kompleks karakter"

Læs og tal sammen om

Første gang jeg bliver afvist

Fordyb dig i Første gang-seriens forskellige universer om en første gang, som ændrer alt for altid.

Første gang jeg bliver afvist

Anmeldelser

Bogoplevelsen

"Fire tindrende noveller om første gang af fire unge forfattere. Det er fire samfundsaktuelle tematikker, som knivskarpt og satirisk griller både de unge og samfundet ... Det er klogt, nærværende og bare – ja – pissegodt."

ml.linjerne

"Første gang jeg bliver afvist er en trist og tankevækkende fortælling om den racisme og stigmatisering der stadig foregår i nattelivet. Vi ved det og vi ser det, men vi vender ryggen til det. I Babak Vakilis korte fortælling får vi adgang til de følelser og den indestængte vrede, massive og konstante afvigelser gør ved et menneske."

Litteratouren

"Kort, præcist og fængende! Sådan er det i hvert fald med Første gang-bøgerne, der er skrevet af fire stjerne-forfattere, og perfekt læsning til de korte weekender eller den travle hverdag ... Det er satans god læsning! De fire forfattere sætter problemer under debat i et nyt opsigtsvækkende perspektiv! Her går du ikke galt i bagbutikken."


Køb 'Første gang jeg bliver afvist' hos din foretrukne boghandler

Bog

80 sider

Vejl. udsalgspris: 199,95. kr.

Udg. dato: 17. maj 2023

Omslag: Sofie Winding

Format: Hardcover

ISBN: 978-87-434-0573-3

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu