:quality(80))
Gamle dyder i trange tider
Kogebogen, der hjælper dig med at planlægge madlavningen med et kærligt nik til mormor og datidens dyder.
Hvad vi kunne i et køkken før i tiden – kan vi også nu.
Før i tiden spiste vi lokalt, vi syltede, når noget fandtes i overflod, så vi kunne variere maden på andre tidspunkter, når udbuddet var knap så prangende.
Vi genbrugte alle rester, holdt igen med kød, og vi spiste mere enkelt i hverdagen for at kunne skeje ud om søndagen.
Lyder det som en tilgang, der giver mening igen i vores tid, hvor mange gerne vil spise billigere, sundere, mindre forarbejdet og mere klimavenlig mad?
Med denne kogebog guider kokken Claus Holm og madhistorikeren Bettina Buhl dig gennem året, så du kan spise varieret, sæsonbaseret, omkostningsbevidst – og godt.
Der er praktiske madplaner, som tager udgangspunkt i sæsonens grøntsager og de typer kød, de fleste af os køber mest af, der er opskrifter til ’fadeburet’, og der er gode idéer til rugbrødsmadderne. Det hele tilsat masser af Holmsk kærlighed.
Udgivelsesdato: 7. januar 2026.