Rosarium

Rosarium

En eventyrlig og vildtvoksende fortælling om en ung pige som slår rod i skoven, et kloster fuld af nonner, og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber.

En fortælling om at bære kimen til en livsform, hvor mennesker og natur indgår i en mere organisk sammenhæng

Rosarium er en eventyrlig slægtsfortælling i tre dele: I første del flygter bror og søster fra krigen og ud i skoven. Det er en urskov og zarens jagtrevir, og mens søster langsomt glemmer sit sprog, bliver hun mere og mere en del af det organiske liv, der udfolder sig dér. Zarens søn interesserer sig for botanik og bliver betaget af det grønlige væsen, søster er blevet, da han senere finder hende under en jagt.

I anden del får vi fortællingen om søsters barn, som botanikeren Johanne, født Johannes, møder på et kloster under en videnskabelig rejse. Formålet er at indsamle planter fra forskellige kontinenter for at bevise teorien om urkontinentet Pangæa.

Johanne bliver forælder til Viola og Lilly, som vi møder i tredje del, hvor de efter års adskillelse mødes i USA for at fejre Johannes 100 års fødselsdag. Violas datter, Marie, er rejst med og har måtte efterlade sin syge datter hjemme. Maries datter er ligesom Viola og Lilly lav af vækst, og hun trives bedst med plantebaseret mad.

I USA når de frem til Johannes hus, men fødselaren er forsvundet. De leder efter spor i huset, drivhuset og den nærliggende skov, alt imens gåden om Johanne, det videnskabelige arbejde og familiens egentlige ophav, synes at vokse sig større. Vildtvoksende, faktisk.


Charlotte Weitze

Charlotte Weitze (f. 1974) debuterede med novellesamlingen Skifting (1996), som hun fik Bogforums Debutantpris for. Siden har hun udgivet radiodramatik, noveller og romaner, senest romanen Den afskyelige (2016).

Folkefortællinger, det eventyrlige og naturen er en rød tråd i forfatterskabet, og det gør Charlotte til en særlig stemme i det litterære landskab. Med den dystopiske roman Den afskyelige skrev hun sig for alvor ind i klimadebatten. Det er et emne, der ligger hende på sinde, og hun er ofte i medierne som repræsentant for bæredygtig livsstil.

Læs mere om Charlotte Weitze

Charlotte Weitze
Charlotte Weitze

Køb 'Rosarium' hos din foretrukne boghandler

Bog

300 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: February 24, 2021

Omslag: Alette Bertelsen

Format: Indbundet

ISBN: 978-87-434-0042-4

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: February 24, 2021

Omslag: Alette Bertelsen

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0044-8

E-Bog

300 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: February 24, 2021

Omslag: Alette Bertelsen

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0043-1

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu