Rosarium

Rosarium

En eventyrlig fortælling om en ung pige, som slår rod i skoven, og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber.
Læs et uddrag

"Som Grimms eventyr er historien magisk, vildtvoksende, spændende og en lille smule uhyggelig ... En roman af international klasse."
- Jyllands-Posten

Rosarium er en eventyrlig slægtsfortælling i tre dele: I første del flygter bror og søster fra krigen og ud i skoven. Det er en urskov og zarens jagtrevir, og mens søster langsomt glemmer sit sprog, bliver hun mere og mere en del af det organiske liv, der udfolder sig dér. Zarens søn interesserer sig for botanik og bliver betaget af det grønlige væsen, søster er blevet, da han senere finder hende under en jagt.

I anden del får vi fortællingen om søsters barn, som botanikeren Johanne, født Johannes, møder på et kloster under en videnskabelig rejse. Formålet er at indsamle planter fra forskellige kontinenter for at bevise teorien om urkontinentet Pangæa.

Johanne bliver forælder til Viola og Lilly, som vi møder i tredje del, hvor de efter års adskillelse mødes i USA for at fejre Johannes 100 års fødselsdag. Violas datter, Marie, er rejst med og har måtte efterlade sin syge datter hjemme. Maries datter er ligesom Viola og Lilly lav af vækst, og hun trives bedst med plantebaseret mad.

I USA når de frem til Johannes hus, men fødselaren er forsvundet. De leder efter spor i huset, drivhuset og den nærliggende skov, alt imens gåden om Johanne, det videnskabelige arbejde og familiens egentlige ophav, synes at vokse sig større. Vildtvoksende, faktisk.

Om Rosarium skrev Berlingske i en seks-stjernet anmeldelse:

"En formidabel roman og nøjagtig som sit cover: frodig, vilter, dunkel og eventyrlig. Wow – jeg kan ikke huske, at jeg har læst noget lignende før ... Rosarium er botanik på LSD ... Charlotte Weitze fastslår med Rosarium, at hun er et af vores største internationale talenter."

Få et overblik over bogens persongalleri her.

Udgivelsesdato: 24. februar 2021.

Charlotte Weitze
Forfatter

Charlotte Weitze

Med sin helt egen fortællestil blander Charlotte Weitze det magiske med det realistiske, eventyret med hverdagen.
Læs mere om Charlotte Weitze

Bogtrailer: 'Rosarium' af Charlotte Weitze

"Botanik på LSD. Rosarium er en formidabel roman," skrev Berlingske i deres seks-stjernede anmeldelse af Charlotte Weitzes Rosarium. Se bogtraileren her.

Charlotte Weitze læser højt fra 'Rosarium'

"Tårnværelset duftede krydret af blomster. Eftermiddagslyset sivede ind ad de store vinduer, som sad hele vejen rundt. Fra en seng på den anden side af tremmevæggen stirrede to ravbrune øjne." - uddrag fra romanen.

Anmeldelser

Berlingske

"En formidabel roman og nøjagtig som sit cover: frodig, vilter, dunkel og eventyrlig. Wow – jeg kan ikke huske, at jeg har læst noget lignende før ... Rosarium er botanik på LSD ... Charlotte Weitze fastslår med Rosarium, at hun er et af vores største internationale talenter."
- Anne Sophia Hermansen

Jyllands-Posten

"Et syret og sanseligt eventyr ... Som Grimms eventyr er historien magisk, vildtvoksende, spændende og en lille smule uhyggelig ... En roman af international klasse. Beskrivelserne af planter, træer og andre levende væsener er exceptionelt flotte. Handlingen er medrivende."
- Christian Møgeltoft

Weekendavisen

"Det er skønt nok med al den kvalificerede autofiktion, der vælder frem lige nu, men hvor er det så alligevel en lise omsider at blive konfronteret med en ægte, original, livfuld løgnehistorie, som den Charlotte Weitze med sin rekordstærke og -vilde forestillingskraft udfolder i sin nye, generøst og indændt blomstrende roman"
- Lars Bukdahl

Kristeligt Dagblad

”Weitzes roman er en rosenhave af realisme, myte, videnskab og fantasi ... Inciterende og fascinerende.”
- Lars Handesten

Fine Spind

"Det er næsten for nemt at påpege ligheden mellem Rosarium og Gabriel García Márquez' Hundrede års ensomhed, den magiske realismes kanoniske værk. Men jeg kan ikke lade være, for det er sjældent, at en dansk roman blander magi og realisme i en slægtsfortælling, som Charlotte Weitze gør det i Rosarium, og som Márquez gjorde det i den magiske realismes storhedstid. Og hvor er det forfriskende og fascinerende læsning ... En helt igennem vellykket roman"
- Christina Hammerum Rasmussen

Femina

"En uhyggelig og ualmindelig vellykket storroman med internationalt format."

Familie Journalen

"Urovækkende, dystopisk og bestialsk som en von Trier-film."

Kulturen.nu

"Charlotte Weitze har sin helt egen stemme i dansk litteratur. En stemme, der er en forunderlig blanding af eventyr og realisme. Hendes fortællinger har altid fascineret, fordi de på en måde er så langt fra andre nutidige danske romaner, så fremmedartede, og samtidig lige så danske som H.C. Andersen."
- Pernille Lisborg

Dansk BiblioteksCenter

"En spændende og anderledes roman, der genremæssigt befinder sig i grænselandet mellem det eventyrlige og overnaturlige til det naturvidenskabelige og helt almindelige."
- Karina Høyer/lektørudtalelse

LitteraturDK

"Ordene er vildtvoksende ... Det er en vild roman, og godt vi har Weitze, for der er ægte ingen som hende."

Litteratursiden

"Vild, voldsom og vidunderlig! Du har med garanti aldrig læst noget, der minder om denne slægts- og klimaroman ... Lad dig føre med ind i den forheksede og fortryllede skov, hvor eventyret venter."
- Line Hoffgaard

Mit lille bibliotek

"Smuk, grusom, vild og med masser af kærlighed ... Jeg er "blown away". Denne roman er allerede, efter min mening, for stor til lille Danmark."

Anettes litteratursalon

"En ubeskrivelig fantastisk læseoplevelse ... De tre dele i bogen bindes sammen på så kreativ vis, at det er ubegribeligt, hvor den fantasi kommer fra. Sproget er smukt og poetisk ... En rose vil aldrig mere blot være en rose efter endt læsning."

Annes bogblog

"En utrolig fascinerende slægtsroman ... Det føles som om, man føres ind i tre helt nye verdener, som alle hænger sammen ... Mystisk, magisk og skræmmende på én og samme tid."

Bogbanden

"Helt igennem fantastisk og fortryllende ... Det her er en eventyrlig slægtshistorie, som omringes af poesi og botaniske elementer, i en grad, som jeg aldrig har oplevet før ... Jeg er spændt på, om jeg nogensinde vil få en oplevelse som denne igen."

Ibbyheart

"Kæmpe anbefaling af en bog, der tog mig på et eventyr, jeg ikke havde set komme."

Bogblogger.dk

“En hæsblæsende og underholdende konfrontation mellem natur og videnskab. Spækket med sagnstof og eventyrlige elementer, udfolder den en slægtshistorie helt ud over det sædvanlige ... Rosarium er drønspændende og super aktuel roman med meget stor underholdningsværdi."
- Anne Wehner

ord om _

"På alle måder eventyrlig ... Den er fin, den er grum, den er magisk og samtidig meget ærlig ... Jeg nød denne her bog på en måde, hvor jeg begyndte at læse langsommere for at få den til at vare længere. Bogen har på alle måder sat rod i mig, og hvis jeg begynder at skyde knopper i foråret, vil jeg bære dem stolt."
- Caroline

Litteratursamtaler med mening

"Smuk og tankevækkende ... Rosarium er ikke bare en stor læseoplevelse. Bogen tager vor tids økologiske udfordringer op, gentænker naturvidenskab og folketro i den fiktive fortælling ... Det er svært at få armene ned over Weitzes bidrag til vores samtale om meningen med livet i naturen, om planterne, planeten og os."

Bogreview

“Sælsom og sælsomt dragende og fortryllende fortælling, hvor naturen spiller en rolle næsten som et selvstændigt, bevidst væsen ... Kan godt forstå at der bliver talt om, at den har internationalt format.”

Annelovebooks

"Så velskrevet! Med sin vildskab og fantasifuldhed leverer bogen en historie, der aktualiserer det moderne liv med klimakrise og flydende køn. Sikke en fed læseoplevelse!"

Littuna.nu

"Formår at trække sin læser ind i et univers, hvor stort set alt kan lade sig gøre ... Værd at læse."
- Simone Eriksen

Candmor

“En fuldstændig mageløs slægtsroman, der balancerer mellem det realistiske og det fabulerende og dystopiske … Al opmærksomheden - og de verbale roser - til Rosarium er fuldt fortjent. Jeg er så imponeret.”

mindigitalebogreol

"En på samme tid magisk, makaber slægtsroman og et gennemresearchet naturvidenskabeligt plante-panorama ... Rosarium efterlod mig med en følelse af samhørighed med og ny respekt for vores grønkornsfyldte samboere og en voldsom trang til at plante mine fødder i skovens muld."

Litteraturviteren

"Kraftfuld, udforskende og fritvoksende ... Romanen er fuld af viden, og Weitze fletter den ubesværet ind i fortællingen og serverer den for læseren, som om hun aldrig har gjort andet. Læs den!"

Bibliotekaren_

"Er fuldstændig slået bagover af denne enestående og så meget anderledes roman ... Karaktererne står knivskarpe og handlingen (med temaer som kønsidentitet, klima og tanken om hvor tæt forbundne mennesker og natur egentlig er) er bare for vild! GO READ."

Bogglæde

"En af de vildeste slægtsromaner jeg til dato har læst ... En eminent god roman ... Helt igennem vild, fremragende og ikke mindst gribende."

Skrivepulten

"Helt fantastisk ... Sjældent at læse noget der er så unikt."

Bbcs.bogunivers

"Fantastisk læsning ... Finurlig og skøn, så befriende anderledes og magisk ... Vild og fantastisk. Den er rørende, omsiggribende og syret ... Noget af det vildeste, jeg har læst, men på den absolut fede måde - og jeg elsker den ... Kæmpe anbefaling herfra.


Køb 'Rosarium' hos din foretrukne boghandler

Bog

300 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: February 24, 2021

Omslag: Alette Bertelsen

Format: Indbundet

ISBN: 978-87-434-0042-4

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: February 24, 2021

Indlæst af: Randi Winther

Omslag: Alette Bertelsen

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0044-8

E-Bog

300 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: February 24, 2021

Omslag: Alette Bertelsen

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0043-1

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu