Charlotte Weitze

Charlotte Weitze

Med sin helt egen fortællestil blander Charlotte Weitze det magiske med det realistiske, eventyret med hverdagen.

"Charlotte Weitze fortæller med største fantasi og overbevisningskraft."
- Kristeligt Dagblad

Charlotte Weitze (f. 1974, Kgs. Lyngby) er uddannet cand.mag. i folkloristik og har skrevet fortællinger, romaner og radiospil. Hun har modtaget en række priser og legater, blandt andet Bogforums Debutantpris og Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium, og hendes bøger er oversat til flere sprog.

I 2016 udkom romanen Den afskyelige, der som hendes tidligere værker bevæger sig i grænselandet mellem det hverdagsrealistiske og det eventyrlige. Der er tindrende håb og mørke understrømme, og en natur der ikke er til at komme udenom. Hun mestrer en poetisk og gådefuld fortællekunst, der føjer nyt til folkesagn- og eventyrtraditionen.

"Weitze har skrevet en både poetisk og underholdende roman om de faretruende klimaforandringer og miljøødelæggelser, ingen for alvor synes at tage alvorligt, selv når de banker på fordøren. … Det er i begge ordets betydninger en fantastisk fortælling, men som alle gode fortællinger fremstår den midt i det hele også skræmmende realistisk." - Nordjyske Stiftstidende om Den afskyelige.

Læs mere om Charlotte Weitze på forfatterens hjemmeside.

Rosarium
Bog

Rosarium

En eventyrlig fortælling om en ung pige, som slår rod i skoven, og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber.
Læs mere om Rosarium

Interview med Charlotte Weitze

”Planternes verden er vidunderlig, men vi ser den ikke rigtigt.”

Charlotte Weitze har skrevet en eventyrlig fortælling om planter, mennesker og alt det midt i mellem. Her fortæller hun om romanen og om at bruge litteraturen til at åbne folks øjne for naturen.

”Planternes verden er vidunderlig, men vi ser den ikke rigtigt.”
”Planternes verden er vidunderlig, men vi ser den ikke rigtigt.”

Forfatterinterview: Charlotte Weitze fortæller om 'Rosarium'

"Det, jeg har prøvet med Rosarium, er at åbne op for en verden, vi ikke tænker særlig meget over - planteverdenen. De små undseelige planter, som er ret alien-agtige i forhold til os, er grundlaget for alt liv på Jorden."

Booking

Foredrag med Charlotte Weitze

Charlotte Weitze holder gerne foredrag om sit forfatterskab og har mange års erfaring som underviser i kreativ skrivning.

Med afsæt i egne bøger fortæller hun f.eks. om:

  • Research og idéudvikling – hvordan bliver et litterært værk til?

  • Den eventyrlige genre

  • Kunstens rolle i forhold til klimakrisen og den økologiske krise

Læs mere på forfatterens hjemmeside.

Foredrag med Charlotte Weitze
Foredrag med Charlotte Weitze

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu