Caroline Albertine Minor

Caroline Albertine Minor

En af de mest kritikerroste forfattere i den yngre generation. Hun debuterede med romanen Pura vida og slog stort igennem med den prisbelønnede novellesamling Velsignelser.

"Minor er en af de fremmeste stilister her til lands."
- Information

Caroline Albertine Minor (f. 1988, København) er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede med romanen Pura Vida i 2013. Om romanen skrev Berlingske:

"Caroline Albertine Minor debuterer med smukt, afdæmpet sprog og en fortælling om rejser, sabbatår og ungdommens flydende identitet. … Minor har skrevet en debut, der er underspillet, ublæret – men alligevel overbevisende."

I 2017 udkom novellesamlingen Velsignelser, der blev hendes store gennembrud. Bogen blev tildelt Michael Strunge-prisen, P.O. Enquists pris og Danske Skønlitterære Forfatteres pris Den svære Toer og en præmiering fra Statens Kunstfond.

Derudover blev den nomineret til Montanas Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Læsernes Bogpris og Nordisk Råds litteraturpris, hvor den danske jury skrev: "Velsignelser har potentiale til at blive et hovedværk i de sidste årtiers danske kortprosa". Bogen er desuden solgt i Sverige, Norge, Italien og Holland.

"Suveræn ny dansk prosa", skrev Kristeligt Dagblad i en 5-stjernet anmeldelse, og Information bragte overskriften "Stilfærdigt fremragende". Hos Litteratursiden skrev anmelderen: "Som læser føler jeg mig forstået, informeret og forkælet efter mødet med Velsignelser. Her er noveller om afskeden og mødet med noget nyt, tilfældighedens magt, troens mulighed, sorg, seksualitet og meget mere. De har ramt mig et sted langt inde ... Sådan noget sker kun med rigtig, rigtig god litteratur."

Hummerens skjold
Bog

Hummerens skjold

En fortælling om familiens mytologi. Om at svigte og yde omsorg, om brudte forbindelser og de forbindelser, der overskrider forventninger, formåen og indimellem livet selv.
Læs mere om Hummerens skjold

Hør Caroline Albertine Minor fortælle om 'Hummerens skjold'

Mød Caroline Albertine Minor på Thorvaldsens Museum. Hun fortæller om Hummerens skjold, og hvorfor hun har valgt at skrive en roman om familiens mytologi.

Interview med Caroline Albertine Minor

"Når jeg skriver, forsøger jeg at nærme mig min egen erfaring af at være."

Med Hummerens skjold har Caroline Albertine Minor skrevet en roman om søskendekærlighed og komplekse familierelationer.

I dette interview fortæller hun om, hvordan hun fik idéen til romanen, hvor hun har hentet inspirationen til karaktererne, og om hendes forhold til det at skrive.

"Når jeg skriver, forsøger jeg at nærme mig min egen erfaring af at være."
"Når jeg skriver, forsøger jeg at nærme mig min egen erfaring af at være."

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu