Julie Sten-Knudsen

Julie Sten-Knudsen

Har markeret sig i den litterære debat med sine digtsamlinger. Hendes digte er oversat til en række sprog og præmieret af Statens Kunstfond.

”Julie Sten-Knudsen demonstrerer en skarp og præcis sprogfornemmelse”
- Weekendavisen

Julie Sten-Knudsen (f. 1984, Frederiksberg) er cand.mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og har gået på den svenske forfatteruddannelse Litterär Gestaltning i Göteborg.

Hun debuterede i 2011 med Hjem er en retning. En digtsamling, der undersøger hjemmet konkret og som metafor. Den blev præmieret af Statens Kunstfond og fik en flot modtagelse i pressen:

”Vi har at gøre med en meget vellykket og solidt lovende debut … Julie Sten-Knudsen demonstrerer en skarp og præcis sprogfornemmelse, hvor hun lykkes godt med at kombinere store og abstrakte overvejelser med helt konkrete og punkterende indslag, stærke følelser kombineres med selvironi, alvor med humor.” – Weekendavisen.

I 2013 fulgte hun op med digtsamlingen Atlanterhavet vokser, som ligeledes høstede anerkendelse, bl.a. for at give den kropslige oplevelse af ”hvidhed”, af at være ”hudfarvet”, som det hedder i bogen, præcis sproglig form.

Med Spor efter fugle, der kom i 2017, markerede Julie Sten-Knudsen sig som en vigtig stemme i klimalitteraturen.

”Det er ikke katastrofiske klimadigte, men måske snarere, hvad man kunne kalde hverdagslig økopoesi, som man finder i Spor efter fugle. Disse digte ser på økokrisen fra skovturens, strandvandringens, havearbejdets og turistens perspektiv, kunne man sige, hvilket har den klare styrke, at digtene stilfærdigt formår at skærpe vores opmærksomhed for alt det, vi måske normalvis ikke ser eller hører, og på den måde gør de os klogere på vores tilværelse og daglige omgang med omgivelserne.” – Kristeligt Dagblad

Julie Sten-Knudsens digte er blevet oversat til tysk, polsk, bosnisk, svensk og engelsk. Hun oversætter også selv lyrik. Bl.a. har hun oversat den svenske digter Göran Sonnevi til dansk.

I 2021 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, der blev motiveret således:

”Med et enormt stort og smukt sprog skriver Julie Sten-Knudsen omsorgsfulde og vidende digte, der tager læseren med ind i en verden, der ikke blot er en lyrisk parallel til vores, men mere en poetisk udvidelse af den verden, vi allesammen deler. En udvidelse, der har mange retninger, og som ikke blot vil beskrive og forklare, men i den grad også vil finde på og gøre noget nyt. Julie Sten-Knudsen flytter dansk poesi.”

Læs mere om Julie Sten-Knudsen på forfatterens hjemmeside.

Syv lag
Bog

Syv lag

En digtsamling om moderskab, kejsersnit, feminisme, natur og klima.
Læs mere om Syv lag
Interview med Julie Sten-Knudsen

"Vi skal have et sprog for den ødelæggelse, der finder sted – og for alternativerne"

Hvordan blev digtsamlingen Syv lag til? Og hvordan kan digte være med til at redde kloden?

I dette interview forklarer Julie Sten-Knudsen om sin proces og inspiration til digtene.

"Vi skal have et sprog for den ødelæggelse, der finder sted – og for alternativerne"

Booking

Foredrag med Julie Sten-Knudsen

Julie Sten-Knudsen holder foredrag om sit forfatterskab, om poesi og om at oversætte. Hun har mange års erfaring som underviser på forskellige skriveværksteder og afholder gerne skriveworkshops.

Læs mere på Julie Sten-Knudsens hjemmeside:

Foredrag med Julie Sten-Knudsen

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu