Line Jensen

Line Jensen

Forfatter, tegner og grafisk designer, som står bag bøgerne Hver dag starter det forfra og Det store regnestykke med tegninger fra og af hverdagslivet.

"Line Jensen har lidt samme stil som solen, der hver dag får noget nyt til at træde frem ved hjælp af det samme lys."
- Politiken

Line Jensen (f. 1976, Aarhus) er uddannet grafisk designer, men er bedst kendt for sine dagbogstegninger om hverdagslivet med mand og børn, som hun siden 2016 har delt på sin Instagramprofil.

I 2017 blev mange af tegningerne samlet til bogen Hver dag starter det forfra, som Line selv fik udgivet via en crowdfundingkampagne. Bogen modtog Pingprisen for bedste danske debut.

I 2019 kom efterfølgeren, Det store regnestykke, der handler om at holde balancen i livet og i hverdagen, og som af Weekendavisens Linea Maja Ernst blev beskrevet som "... en forpjusket, genkendelig tegneroman for alle os, som er gået hen og blevet voksne uden for alvor at føle os så kompetente eller sammenhængende, som vi troede, vi ville være."

Line Jensen har samarbejdet med organisationer som Unicef, Dansk Flygtningehjælp, Mødrehjælpen og Red Barnet, som hun er ambassadør for. Hun har desuden udgivet billedbøgerne Tove, en lille digter (2020), om Tove Ditlevsens barndom, Helmut på flugt (2022) og i samarbejde med Katrine Muff Sangbog til børn – og deres voksne (2022).

Omdrejningspunktet for Line Jensens arbejde er det nære og genkendelige: livet i familien på godt og ondt og de kampe og dramaer, der udspiller sig mellem mennesker, der kender hinanden godt.

Interview med Line Jensen

"Det var en spirende fase i min kreativitet – men også en skrøbelig tid, hvor jeg var i frit fald"

Line Jensen fortæller om sine bøger Hver dag starter det forfra og Det store regnestykke – to tegnede dagbøger fra familielivet.

"Det var en spirende fase i min kreativitet – men også en skrøbelig tid, hvor jeg var i frit fald"

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu