Line Jensen

Line Jensen

Forfatter, tegner og grafisk designer, som står bag bøgerne Hver dag starter det forfra og Det store regnestykke med tegninger fra og af hverdagslivet.

"Line Jensen har lidt samme stil som solen, der hver dag får noget nyt til at træde frem ved hjælp af det samme lys."
- Politiken

Line Jensen (f. 1976, Aarhus) er uddannet grafisk designer, men er bedst kendt for sine dagbogstegninger om hverdagslivet med mand og børn, som hun siden 2016 har delt på sin Instagramprofil.

I 2017 blev mange af tegningerne samlet til bogen Hver dag starter det forfra, som Line selv fik udgivet via en crowdfundingkampagne. Bogen modtog Pingprisen for bedste danske debut.

I 2019 kom efterfølgeren, Det store regnestykke, der handler om at holde balancen i livet og i hverdagen, og som af Weekendavisens Linea Maja Ernst blev beskrevet som "... en forpjusket, genkendelig tegneroman for alle os, som er gået hen og blevet voksne uden for alvor at føle os så kompetente eller sammenhængende, som vi troede, vi ville være."

Line Jensen har samarbejdet med organisationer som Unicef, Dansk Flygtningehjælp, Mødrehjælpen og Red Barnet, som hun er ambassadør for. Hun har desuden udgivet billedbøgerne Tove, en lille digter (2020), om Tove Ditlevsens barndom, Helmut på flugt (2022) og i samarbejde med Katrine Muff Sangbog til børn – og deres voksne (2022).

Omdrejningspunktet for Line Jensens arbejde er det nære og genkendelige: livet i familien på godt og ondt og de kampe og dramaer, der udspiller sig mellem mennesker, der kender hinanden godt.

I februar udkom Min fine ven, der en brugsbog, en gavebog, en refleksionsbog og ikke mindst en hyldest til venskaber. Den er krydret med kortere tekster, citater og selvfølgelig Line Jensens elskede illustrationer.

Interview med Line Jensen

"Det er vennerne, der griber en, når alt andet ramler"

Line Jensen fortæller om arbejdet med venskabsbogen Min fine ven, og hvorfor vi aldrig skal tage vores venskaber for givet.

"Det er vennerne, der griber en, når alt andet ramler"

Forfatterinterview: Line Jensen om 'Min fine ven'

"Jeg vil nødigt være sådan en venskabsekspert, der skal fortælle nogen, hvordan de skal være venner. Det er bestemt ikke det, der er hensigten. Det er mere, at jeg selv har prøvet at dykke ned i, hvem jeg har været som ven." Se med, når Line Jensen fortæller om Min fine ven. Filmen er produceret af Jonas Schnack Krog.

Booking

Foredrag med Line Jensen

Vil du gerne booke Line Jensen til et foredrag?

For spørgsmål og henvendelser vedrørende arrangementer kan du kontakte forfatteren her ...

Foredrag med Line Jensen

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu