Sara Ejersbo

Sara Ejersbo

Dansk forfatter, der står bag en lang række bøger til både børn og voksne.

"Mit mål er, at har man først læst side ét i en af mine bøger, så er man fanget ind og er nødt til at læse resten"
- Sara Ejersbo

Sara Ejersbo (f. 1980) er født og opvokset i Randers, men bor i dag på Østerbro med sin mand og sine to børn. Husholdningen tæller også to høns og en hest, sidstnævnte bor dog ikke på matriklen.

Sara har læst Litteraturvidenskab og gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Hun debuterede i 2012 med Zombiekatten og har siden udgivet knap 40 bøger til børn og voksne.

Om sit forfatterskab fortæller hun:

"Jeg arbejder som regel altid inden for helt veldefinerede genrer, uanset om jeg skriver til børn eller voksne. Jeg synes, det giver mig ekstra drivkraft og energi at have den der særlige kontrakt med læseren om, hvad de kan forvente. Det er en spændende motor at skulle give læseren det, de forventer, og samtidig gøre det på en måde, de ikke havde set komme, så de stadig bliver overrasket. At arbejde inden for netop det felt er nok det, der motiverer mig allermest."

For sine bøger har Sara Ejersbo været nomineret til en lang række priser, heriblandt Bogslugerprisen, Skriverprisen og Orlaprisen. Hun har også været nomineret til en Mofibo Award i kategorien 'Bedste romance' for romanen Hvis sandheden skal frem (2023), der er første bind i serien Vilde hjerter om stærke kvinder, der har styr på det hele – bortset fra deres vilde hjerter.

Siden Hvis sandheden skal frem er der udkommet fem bind mere i serien: Aldrig sige aldrig, Sandhed eller konsekvens, I kampens hede, På lånt tid og Mod strømmen.

Sara Ejersbo står også bag børnebogsserien Hotelmysterierne samt Fugl Fønix, der er en anderledes superhelteroman om klima, korruption og kampen for retfærdighed.

Læs mere om Sara Ejersbo på hendes hjemmeside.

Interview med Sara Ejersbo om 'Vilde hjerter'

"Jeg elsker romance, men savnede nogle stærkere og mere realistiske karakterer at spejle mig i"

Sara Ejersbos romanceserie Vilde hjerter handler om stærke, selvstændige kvinder.

I dette interview fortæller forfatteren om arbejdet med bøgerne, om sit eget forhold til romancegenren, og om hvad der har inspireret hende til at skrive serien.

"Jeg elsker romance, men savnede nogle stærkere og mere realistiske karakterer at spejle mig i"

Skriveværkstedet med Sara Ejersbo

"Følelsen af, at noget vokser frem mellem hænderne på en, er der ikke meget, der kan konkurrere med"

Sara Ejersbo fortæller i 'Skriveværkstedet' om sin arbejdsproces – om at få jord mellem fingrene, at have en sovende kat på skrivebordet og om sproget som adgangsbillet til alverdens oplevelser.

"Følelsen af, at noget vokser frem mellem hænderne på en, er der ikke meget, der kan konkurrere med"

Booking

Foredrag med Sara Ejersbo

Vil du gerne booke Sara Ejersbo til et foredrag?

For spørgsmål og henvendelser vedrørende arrangementer kan du læse mere på forfatterens hjemmeside.

Foredrag med Sara Ejersbo

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu