I sidste øjeblik

I sidste øjeblik

Begær, magt, misforståelser og kvindehad spiddes i disse tre noveller om det evigt fascinerende forhold mellem kvinder og mænd.

"Keegans historier er originale, undertiden chokerende og altid spot-on ned til mindste detalje"
- The Irish Times

I sidste øjeblik er tre noveller om kærlighed, begær, svigt og kvindehad og de evigt fascinerende dynamikker mellem kvinder og mænd.

Hvordan var livet blevet for Cathal i titelnovellen, hvis han havde opført sig anderledes over for sin forlovede?

I En lang og smertefuld død forstyrres en forfatter på sit skriveophold i Heinrich Bölls hus af en bedrevidende og nedladende tysk akademiker. Det bliver straffet.

Og i Antarctica tager en gift kvinde udenbys for at dyrke sex med en fremmed.

Novellerne er oversat af Signe Lyng, der oversætter fra flere sprog men har en forkærlighed for litteratur fra Irland og Storbritannien. Bl.a. har hun oversat David Park, Naoise Dolan og Douglas Stuart til dansk

Udgivelsesdato: 1. februar 2024

Claire Keegan
Forfatter

Claire Keegan

Prisbelønnet irsk forfatter, særligt anerkendt for sin elegante prosa og rørende skæbnefortællinger.
Læs mere om Claire Keegan

Anmeldelser

Information

"Sproget lige så gnistrende klart, poetisk og gribende, som det altid er hos den irske forfatter ... I Irland, hvor sproget er blevet gjort til en stolt nationalmarkør, og for Joyce, Beckett, Wilde og så videre betyder hvert et ord naturligvis noget, hvilket ­Claire Keegans fortællinger på stærkeste vis illustrerer. I sidste øjeblik er fremragende oversat af Signe Lyng, der fanger den på én gang dæmpede og dirrende tone i dette trekløver af bevægende og tankevækkende noveller."
- Tonny Vorm

Jyllands-Posten

"Claire Keegan skriver fejende let og forførende, inden hun hugger til og efterlader læseren med en rystende indsigt i, hvordan et sexistisk kvindesyn ødelægger alt, ikke mindst for mændene. Claire Keegan er en ypperlig novellist. I sidste øjeblik gør hende til en af de bedste."
- Henriette Bacher Lind

Kristeligt Dagblad

"Hun skriver kort, knapt og godt som få irske Claire Keegan ... Der er så uendelig meget godt at sige om den og om dens forfatter: hendes anslag, hvor hun på en halv side - eller med blot en enkelt sætning - indfanger en stemning og opbygger en suspense, der danner et næsten fysisk undertryk, som suger læseren ind i hendes univers; hendes replikskifter, der kort og lakonisk spidder dynamikker og relationer mellem mennesker; hendes krydsklip, flashbacks, foregribelser og konkreter. Men måske er det allerbedste, at Claire Keegan tvinger en til at sætte farten ned."
- Lotte Kirkeby

Dansk BiblioteksCenter

"Claire Keegan har uden tvivl ordet i sin magt ... [Hun] skriver skarpt og smukt, og hun mestrer novellegenrens fineste kunst – at folde sproget ud på relativt få sider. I den henseende skal der selvfølgelig også lyde en stor ros til oversætteren."
- Ida Sørud / lektørudtalelse

boegerne_i_mit_liv

"Novellerne er korte, men samtidig meget intense og stemningsfulde. Klart anbefalelsesværdig."
- Lisette Rønnov Jørs

Bogblogger.dk

"Claire Keegan stiller skarpt på forholdet mellem mænd og kvinder ... Bogen vil egne sig godt til læsekredse, da man efter endt læsning sidder tilbage med behovet for at dele læseoplevelsen med andre. Jeg er fan, og novellerne skal helt klar læses igen!"
- Karen Møldrup Rasmussen

Litteraturdk

"Keegan er ekstremt behagelig at læse. Helt fra de uendelig smukke bogudgaver til godt tempo."
- Ditte Engels Hermansen

hyggegeek_litteratur

"Keegan beskriver igen mesterligt med meget få ord en hel verden og en hel stemning ... Jeg blev ramt af historiernes dystre stemning og kvindeforagt ... Er du Keegan-fan, er I sidste øjeblik et must."
- Annika Vig Christensen

anettesbookshelf

"Det er kort, men godt beskrevet. Man behøver ikke mange sætninger, før man er inde i Keegans universer, hvor der ofte er meget på spil. Denne lille novellesamling er endnu en skarp vitaminindsprøjtning af lækker litteratur. Man pirres, forundres og efterlades eftertænksom."
- Anette Mouritzen Knudsen

Littuna.nu

"Keegans noveller er for læsere, der kan lide et minimalistisk sprog, hvor novellernes rammer skarpt opridses ... Med andre ord er I sidste øjeblik en samling, som både kvinder og mænd i forskellige aldersgrupper vil kunne læse og lære af."
- Johanne Lehmann Daugaard


Køb 'I sidste øjeblik' hos din foretrukne boghandler

Bog

128 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 1. februar 2024

Oversætter: Signe Lyng

Omslag: Christian Bach. Illustration: Paula Pohli

Format: Indbundet

ISBN: 9788743408543

Lydbog

Udg. dato: 1. februar 2024

Oversætter: Signe Lyng

Omslag: Christian Bach. Illustration: Paula Pohli

Format: Download

ISBN: 9788743408819

E-Bog

128 sider

Udg. dato: 1. februar 2024

Oversætter: Signe Lyng

Omslag: Christian Bach. Illustration: Paula Pohli

Format: ePub

ISBN: 9788743408826

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu